Nieuw

Multiculti in Duitse gevangenissen – zeer hoog aandeel buitenlanders

Het aantal buitenlandse gevangenen in Duitse gevangenissen is naar een nieuw recordniveau gestegen. In Berlijn en Hamburg is hun aandeel al meer dan 50 procent, meldt Rheinische Post.

In Hamburg is het aantal buitenlandse gevangenen sinds 2016 gestegen van 55 naar 61 procent en in Berlijn van 43 naar 51 procent. In Baden-Württemberg steeg het aandeel van 44 naar 48 procent, in Nedersaksen van 29 naar 33 procent, in Rijnland-Palts van 26 naar 30, in Bremen van 35 naar 41, in Sleeswijk-Holstein van 28 naar 34 en in Saarland van 24 naar 27 procent. In Hessen steeg het in de afgelopen drie jaar van 44,1 naar 44,6 procent. Beieren registreerde een stijging van 31 naar 45 procent sinds 2012.

Migranten aandeel wordt niet geregistreerd

Ook in Oost-Duitse deelstaten als Saksen en Mecklenburg-Vorpommern nam het aantal buitenlandse gevangenen toe, hoewel het absolute aantal aanzienlijk lager is dan in het westen. In Mecklenburg-Vorpommern zijn er bijvoorbeeld 160 buitenlandse gevangenen uit 66 verschillende landen; in Saksen zijn er 981 niet-Duitse gevangenen. Ter vergelijking: 3.569 buitenlanders uit 98 landen zitten momenteel gevangen in gevangenissen in Baden-Württemberg.

Dit betekent dat de trend naar een groeiend aandeel buitenlanders in Duitse gevangenissen zich voortzet. In maart vorig jaar was bijna een op de drie gevangenen buitenlander. In maart 2017 was dat 30 procent. Aan de andere kant is er geen informatie over hoeveel gevangenen een migratieachtergrond hebben en bijvoorbeeld van Arabische of Turkse afkomst of repatrianten zijn. Alleen of een gevangene de Duitse of buitenlandse nationaliteit heeft, wordt geregistreerd.

Bron:

Hoher Ausländeranteil in deutschen Gefängissen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s