Nieuw

Franse luchtmacht bombardeert gewapende colonne in Tsjaad

foto ter illustratie

Franse Mirages hebben gisteren in het noorden van Tsjaad een colonne van 40 pickups gebombardeerd die vanuit Libië het land was binnengetrokken. Dat gebeurde in steun van het Tsjadische leger. Dat heeft het Franse leger meegedeeld.

De colonne was er één van de Union des forces de la résistance (UFR), zo meldt de woordvoerder van de groepering, Youssouf Hamid, vanuit Libreville.

HLN >>

Frankrijk zet zich in voor terrorismebestrijding in Afrika

In de Franse verklaring werd niet gezegd wie er achter de inval zat, maar het was de eerste keer dat Franse troepen doelen hebben getroffen ter ondersteuning van de Tsjadische troepen, sinds een jonge rebellenbeweging in het zuiden van Libië vorig jaar haar activiteiten heeft uitgebreid.

De rebellenbeweging, de Military Command Council for the Salvation of the Republic (CCMSR), werd opgericht in 2016 en heeft sinds augustus meerdere malen gevochten tegen de Tsjadische strijdkrachten aan de Libische grens.

De groep, die beweert enkele duizenden strijders te hebben, zegt dat het doel is om president Idriss Déby omver te werpen. Déby nam de controle over Tsjaad in 1990 in een opstand die toen president Hissène Habré ten val bracht.

De Franse president Emmanuel Macron bracht in december een bezoek aan Tsjaad en bevestigde opnieuw de Franse steun voor Afrikaanse anti-extremistische krachten te midden van de groeiende internationale bezorgdheid over de chaos in Libië.

France24 >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s