Nieuw

Dakloze Kosovaar veroordeeld voor poging brandstichting in metrowagon – was “moe van Zweden”, het niet kunnen sms’en of inloggen in de e-mail voelde “als een marteling”   

Foto's van het politieonderzoek.

Op 24 september merkten reizigers in de metro tussen Fridhemstation en St. Erikstation dat het naar benzine rook en dat een man in de wagon liep die een vloeistof op de vloer spoot uit een plastic fles die gedeeltelijk door een krant werd verborgen. Eenmaal aangekomen op het St. Erikstation probeerde hij de krant in brand te steken, maar dankzij de snelle tussenkomst van een getuige die de krant uit zijn hand rukte, kon een mogelijke ramp worden voorkomen. “Ik ga de trein in brand steken”, zou de man naar verluidt hebben gezegd voordat hij rustig wegliep.

De man kon later worden geïdentificeerd als de 41-jarige Fljorim Seferi uit Kosovo, die in Stockholm als dakloze leefde. Tijdens het politieverhoor heeft hij de misdaad toegegeven en verklaarde dat de reden was dat hij “moe van de Zweedse staat was”, die ervoor had gezorgd dat hij al zeven maanden geen mobiele telefoon kon hebben. Het niet kunnen sms’en of inloggen in de e-mail voelde “als een marteling”. Tijdens het proces ontkende hij echter dat hij de intentie had om brand te stichten in de metrowagon, in plaats daarvan verklaarde hij dat hij slechts een beetje benzine had gemorst, maar dit werd tegengesproken door getuigen en foto’s van de bewakingscamera’s.

Volgens de rechtbank zou als een brand was begonnen, “het risico voor verlies van mensenleven groot zijn geweest met betrekking tot de beperkte mogelijkheden om een ​​metrowagon te evacueren die niet op een station staat”. Seferi werd wegens poging tot brandstichting veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De officier van justitie was een andere mening toegedaan en vond dat hij tot vijf jaar gevangenisstraf moest worden veroordeeld.

De officier van justitie had niet om uitzetting verzocht en Seferi zou een gemeenteburger van de provincie Uppsala zijn.

Bron

Uteliggare från Kosovo döms för mordbrandsförsök i tunnelbanan – var ”trött på staten”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Dakloze Kosovaar veroordeeld voor poging brandstichting in metrowagon – was “moe van Zweden”, het niet kunnen sms’en of inloggen in de e-mail voelde “als een marteling”   

  1. King Arthur // februari 4, 2019 om 16:37 //

    Prototype van “verwarde” man

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s