Nieuw

Black Invention Myths – Black History Month Special

Perhaps you’ve heard the claims: Were it not for the genius and energy of African-American inventors, we might find ourselves in a world without traffic lights, peanut butter, blood banks, light bulb filaments, and a vast number of other things we now take for granted but could hardly imagine life without.

Such beliefs usually originate in books or articles about black history. Since many of the authors have little interest in the history of technology outside of advertising black contributions to it, their stories tend to be fraught with misunderstandings, wishful thinking, or fanciful embellishments with no historical basis. The lack of historical perspective leads to extravagant overestimations of originality and importance: sometimes a slightly modified version of a pre-existing piece of technology is mistaken for the first invention of its type; sometimes a patent or innovation with little or no lasting value is portrayed as a major advance, even if there’s no real evidence it was ever used.

Counter-Currents >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1423 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Black Invention Myths – Black History Month Special

 1. tim pietersen // februari 5, 2019 om 13:33 //

  dinduary

  Like

 2. CurvedAir Bellair // februari 7, 2019 om 16:55 //

  Noch zwarten, noch moslims hebben ook maar iets bijgedragen aan technologische vindingen. Lieden die dat ontkennen zijn politiek-correcte leugenaars.

  Door een gril van het lot zijn het juist diegenen die nooit iets hebben bijgedragen aan technologie die eeuwig met een smartphone rondlopen en daarmee omgaan of ze de wijsheid in pacht hebben. Een slagroomklopper is echter al te hoog gegrepen voor deze halfapen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s