Nieuw

Zweden – Drie “buitenlanders” omringden en beroofden 8-jarig meisje op weg naar huis van school

Op vrijdagmiddag werd een achtjarig meisje in Eskilstuna beroofd door drie mannen. De mannen hielden het meisje tegen en doorzochten haar zakken om een mobiele telefoon te stelen. Nu kiest de officier van justitie ervoor om de overval op het meisje tot grove diefstal te verzachten, omdat geen van de daders het meisje zou hebben bedreigd of geslagen.

Vrijdag om 14.00 uur kreeg de politie een alarmmelding over een roofoverval bij de Hemköp-supermarkt op de Solrosgatan in het district Torshälla in Eskilstuna.

De politie stuurde een aantal patrouilles naar de plaats waar een 8-jarig meisje door drie mannen van omstreeks 20 jaar oud, die door Eskilstuna-Kuriren als “buitenlands” worden omschreven, was beroofd. Het meisje was op weg naar huis van de Edvardslundschool toen de mannen haar omsingelden en haar kleren doorzochten op waardevolle spullen. Ze vonden een mobiele telefoon die ze met zich meenamen.

Het jonge meisje zou naar verluidt zich volledig hebben stilgehouden toen ze door de buitenlanders werd beroofd. Ondanks de dreigende situatie wordt het incident niet geclassificeerd als een roofoverval, want een roofoverval moet geweld of dreiging met geweld omvatten. In het politieverhoor met het meisje is dergelijke informatie niet naar voren gekomen.

– De misdaadclassificatie is grove diefstal en geen roofoverval. Dat komt omdat de mannen het meisje niet hebben bedreigd of geslagen. Er werd geen geweld of dreiging met geweld gebruikt. Een van de mannen fouilleerde haar zakken. Ze zou zich stil hebben gehouden, legt Benny Ljungkvist van Eskilstuna politie uit voor Eskilstuna-Kuriren.

Later op de vrijdagmiddag arresteerde de politie twee mannen van 20 en 21 jaar oud die verdacht worden van grove diefstal en drugsovertredingen. De mobiele telefoon van het meisje werd dichtbij de plaats van de overtreding gevonden waar die was weggegooid. De aanklager stelde de mannen eerst in arrest, maar koos later op vrijdagavond ervoor om de arrestaties op te heffen en de mannen op vrije voeten te laten.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Waarnemingen voor, tijdens en na de diefstal zijn van belang voor de politie.

Bron:

Tre män omringade och rånade 8-årig flicka på väg hem från skolan

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8483 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweden – Drie “buitenlanders” omringden en beroofden 8-jarig meisje op weg naar huis van school

  1. copywriter // februari 3, 2019 om 16:52 //

    Nou dan heeft ze mazzel gehad. Voor hetzelfde geld hadden ze haar verkracht of de keel doorgesneden.

    Like

  2. Interesseert onze overheden en media niet, een dood jongetje op een turks strand, door nota bene de schuld van de ouders, daarentegen.

    Het is krankzinnig en zoals ik het onderhand al jaren noem: Het Grote Verraad.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s