Nieuw

Populistisch Italië is geen voorstander van regimewisseling in Venezuela

Links door het westen gesteunde Juan Guaido. Rechts de Rusland-vriend Nicolas Maduro.

Terwijl de EU stelling nam voor de door de VS gesteunde rechtse kandidaat Juan Guaido, is het populistisch gestuurde Italië neutraal over de kwestie.

Eerder deze week kondigde de Europese Unie (EU) aan dat zij een regimewisseling in Venezuela steunt, waar de door de VS gesteunde rechtse kandidaat Juan Guaido zichzelf onlangs tot vicepresident heeft uitgeroepen in plaats van de socialist Nicolas Maduro.

Naast de EU en de VS heeft Guaido ook steun gekregen van de Zuid-Amerikaanse buren Colombia en Jair Bolsonaros in Brazilië. De huidige president Maduro wordt op zijn beurt gesteund door onder andere Rusland, China, Turkije, Iran, Cuba en Bolivia.

Niet alle EU-landen staan echter achter de afkeer tegen de Venezolaanse regering. Gisteren zei de vice-minister van Buitenlandse Zaken van de immigratiekritische en populistisch Italiaanse regering, Manlio Di Stefano, dat hij een nieuw Libië met een bloedige burgeroorlog wilde vermijden.

– We moeten voorkomen dat dit in Venezuela gebeurt, zei Di Stefano.

Hij wijst er ook op dat Italië volledig gekant is tegen inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

De nieuwe regering van Italië heeft zich eerder onderscheiden door haar relatief pro-Rusland houding, waar zij onder andere van mening is dat de EU-sancties tegen het land moeten worden afgeschaft.

Bron:

We must avoid mistake of Libya: Italian deputy FM speaks out against Venezuela regime change

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s