Nieuw

‘Nazi-expert’ zou betrokken zijn bij brandaanslag op auto van AfD-politicus – Politiek geweld in Berlijn-Neukölln escaleert

foto slechts ter illustratie

Auto van AfD-politicus in de fik gestoken. Een van de verdachten is een “rechtsextremisme-expert” die gewerkt heeft voor de verfoeilijke Amadeu Antonio Stiftung, opgericht door voormalig Stasi-medewerkster Anetta Kahane.

De auto van een AfD politicus staat in brand. Een voormalig medewerker van de Amadeu Antonio Foundation wordt verdacht.

In Berlijn-Neukölln escaleren de gewelddadige botsingen tussen links en rechts. In de nacht van donderdag hebben drie mannen een brandstichting gepleegd op de privé-auto van een AfD politicus. Een civiele politiepatrouille kon een van de verdachte mannen aanhouden. Volgens de Tagesspiegel is de 39-jarige een expert op het gebied van rechts-extremisme en een auteur.

De man, die de komende dagen 40 jaar oud wordt, was een medewerker van de Amadeu Antonio Foundation en de Mobile Counselling against Right-Wing Extremism Berlin (MBR). De Stichting hecht er belang aan dat de verdachte slechts tegen vergoeding voor haar heeft gewerkt. Volgens de Stichting was hij daar tot 2016 werkzaam. Timo Reinfrank, directeur van de Stichting, distantieerde zich donderdagavond van zijn voormalige medewerker: “Wij veroordelen deze misdaad in de krachtigste bewoordingen, net zoals wij alle andere vormen van politiek geweld veroordelen. Geweld is geen middel tot politieke confrontatie, uit welke richting het ook komt.

De verdachte schreef ook artikelen voor het Federaal Agentschap voor Burgereducatie. Volgens informatie van de Bundeszentrale in 2014 werkte hij voor projecten van de Verein für Demokratische Kultur in Berlijn (VDK) en in die tijd voor de MBR. Op donderdag verklaarde de Outreach Clinic op verzoek dat de man “al enige tijd geen werknemer was geweest”.

De Berlijnse binnenlandse senator Andreas Geisel (SPD) heeft de brandstichtingsaanval op de auto van een AfD districtspoliticus uit Neukölln “diep veroordeeld”. In een interview met de Tagesspiegel zei Geisel over de daad begaan door een verdachte linkse activist op donderdagavond: “Ongeacht welke politieke lijn men nastreeft: Politiek geweld kan door niets worden gerechtvaardigd”.

Meer bij Der Spiegel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on ‘Nazi-expert’ zou betrokken zijn bij brandaanslag op auto van AfD-politicus – Politiek geweld in Berlijn-Neukölln escaleert

  1. walterh66 // februari 4, 2019 om 16:04 //

    ‘Kahane’
    Every. Single. Time.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s