Nieuw

KIJK: Bodycam filmt fataal politie-schot in hoofd Antifa aanvaller na het trekken van een pistool

Een politieagent die op 11 januari op een middelbare school in Eugene, Verenigde Staten, de leider van een militante Antifa-groep neergeschoten heeft, was “wettelijk gerechtvaardigd”.

Charles Landeros, 30, werd door politieagent Steve Timm dodelijk in het hoofd geschoten op de Cascade Middle School, waar de dochter van Landeros een leerlinge is. Landeros is te zien op de bodycam-filmopname waarin hij een pistool trekt tijdens een gevecht met Timm en een andere politieagent, Aaron Johns.

Landeros ging die dag naar de school wegens een conflict met de moeder van zijn dochter. Hij had het meisje eerder die week op school ingeschreven zonder zijn voormalige echtgenote te vertellen, maar later vernamen de ambtenaren van de school dat de moeder van het meisje de enige autoriteit had om te beslissen welke school het meisje bezocht.

Op een gegeven moment kreeg Landeros te horen dat hij de school moest verlaten omdat hij was gestopt met het beantwoorden van de vragen van de politieagenten. Hij werd gewaarschuwd dat hij gearresteerd zou worden als hij niet wegging, verklaarde de procureur-generaal van het Openbaar Ministerie.

De camerabeelden van de politie-bodycam laten zien Landeros weigerde om de school te verlaten omdat hij van mening was dat slechts het hoofd de school het gezag had om hem van het schoolterrein te dwingen. Hij ziet dan zijn dochter in de gang lopen en schreeuwt herhaaldelijk tegen haar om “te gaan”. –Oregon Live

Volgens districtsprocureur Patty Perlow probeerden beide politieagenten Landeros buiten de voordeuren te duwen om hem op verdenking van wanordelijk gedrag en illegaal binnendringen te arresteren. Landeros duwde terug en trok een pistool toen John en hij begonnen te worstelen. Landeros kan worden gezien terwijl hij het pistool op Timm richt en twee schoten aflost die de politieagent missen. Timm schiet één ​​keer terug en raakt Landeros in het hoofd.

– Het is onbekend waarom Charles Landeros ervoor koos om in deze omstandigheid dodelijk geweld te gebruiken, maar hij had duidelijk geen respect voor het leven van de politieagenten of de aanwezige leerlingen of personeelsleden, inclusief zijn kind, zei Perlow in een verklaring.

Landeros stichtte de ‘Armed Self-Defense Antifa Group’ en droeg een ‘Smash the patriarchy and chill’ shirt tijdens het incident.

Het 9mm pistool dat Landeros trok werd in december legaal gekocht door zijn schoonzus, volgens Perlow, en hij was een licentiehouder van verborgen handpistool. Hij had een kogel in de kamer, 18 rondes in het magazijn, en een ander volgeladen magazijn op zijn wapenriem. In zijn auto vond de politie nog een ander magazijn. Landeros droeg ook een rugzak met kogels voor een andere kaliber vuurwapen.

De familie van Landeros heeft opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek naar zijn moord, waarbij men opmerkte dat hij een eervol ontslagen veteraan van het leger en de vader van een 10 en 12-jarige dochter was.

Medio januari brak er over het incident een verhit protest uit waarbij anti-politie demonstranten geconfronteerd werden met tegendemonstranten die de politie steunden.

– Zij zeggen ontwapen politieagenten, zij zeggen dat dit moord was. Het was geen moord. Landeros bracht een pistool naar de school van mijn kind. Zij kregen geen telefoontjes omdat hun kinderen hier niet naartoe gaan. Ik kreeg een telefoontje van mijn kind dat doodsbang was omdat ze schoten hoorden schieten, zegt Karen Neurotch.

De Faceboek-pagina van Armed Self-Defense Antifa Group zegt dat ze niet op de politie kunnen rekenen om gemarginaliseerde mensen te beschermen en dat de vuurwapens helpen gemarginaliseerde groepen zichzelf te beschermen, meldt Daily Emerald.

“De politie is hier niet om ons te beschermen. Zij zijn eerder geneigd om ons zelf te verwonden dan om ons te ‘dienen of te beschermen”,  schrijft de groep op hun Facebook-pagina.

Het Civil Liberties Defense Center, een van de andere activistische groepen waartoe Landeros behoorde, heeft op zijn Facebook-pagina berichten geplaatst over de schietpartij. Volgens de berichtgeving heeft Landeros twee dochters van 12 en 10 jaar achtergelaten, een partner en talloze familieleden en vrienden. De groep zei ook dat het geld zou inzamelen om de schietpartij zelfstandig te onderzoeken.

Bron:

Bodycam Captures Militant Antifa Shot In The Head By Cops After Pulling Gun

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on KIJK: Bodycam filmt fataal politie-schot in hoofd Antifa aanvaller na het trekken van een pistool

 1. trebor2110 // februari 3, 2019 om 21:38 //

  1 kogel in het hoofd , lekker goedkoop dat scheelt een hoop .

  Like

 2. Stel je eens voor dat deze gast van pegida was, de wereld zou te klein zijn maar nu…. Daar ligt het grote probleem.

  Like

 3. Duchesne // februari 4, 2019 om 20:14 //

  Het filmpje was een grote teleurstelling….

  Like

 4. @Duchesne

  Er had inderdaad wel wat meer bloed mogen vloeien met het liefst wat stukjes hersens aan de cameralens plakkend. Het gebeurt ten slotte niet elke dag dat een Antifahufter wordt doodgeschoten. Je zou van een Antifagast toch wel verwachten dat-ie een beetje stijlvoller uit het leven stapt. Zijn laatste optreden was een grote teleurstelling.

  Like

 5. Duchesne // februari 5, 2019 om 12:17 //

  Kun je wel zeggen Rommel, triestig einde, ik denk, laag bij de grond leven, laag bij de grond sterven….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s