Nieuw

Hongarije blokkeert een gemeenschappelijk EU-standpunt over samenwerking met de Arabische Liga

Scheermesprikkeldraad (NATO Concertina Cross). Bron: Wikimedia / US Air Force Public Affairs. Auteur: Staff Sergeant Nicholas Phelps (Public Domain).

Voorafgaand aan een ontmoeting tussen vertegenwoordigers van de EU en de Arabische Liga aanstaande maandag in Brussel blokkeert Hongarije een uniforme Europese lijn voor het vluchtelingenbeleid. Tijdens het overleg op EU-niveau vorige week leidde de blokkadehouding van Hongarije tot een schandaal. “Op vrijdag waren we getuige van een diplomatieke moordpartij in Hongarije”, vertelde een EU-diplomaat aan het Duitse persagentschap.

Maandag zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU en de Arabische Liga, voorgezeten door EU-commissaris voor Buitenlandse Zaken Federica Mogherini, een top van beide partijen in Brussel voorbereiden die op 24 en 25 februari in Sharm el-Sheikh, Egypte, wordt gehouden. In Brussel zal de nadruk liggen op gemeenschappelijke uitdagingen voor zowel de EU als de Arabische Liga – terrorisme, klimaatverandering, de mensenrechtensituatie en migratie.

Op het laatste moment is de Hongaarse premier Viktor Orban gehinderd. De Europese dienst voor extern optreden (EDEO) had een voorstel ingediend voor de slotverklaring voor de Arabisch-Europese top in Sharm el-Sheikh, waarin zowel de geldigheid van de internationale migratiewetgeving als het VN-migratiepact worden vermeld. Hongarije had zich afgelopen juli al teruggetrokken uit het migratiepact. Het is duidelijk dat het land alleen staat met de blokkade van diepere samenwerking met de landen van de Arabische Liga.

Asselborn: Orban houdt van zijn rol
De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Asselborn, bekritiseerde de aanpak van het migratiebeleid van de Hongaarse regering. “Hongarije ziet zichzelf als het speerpunt van het Westen tegen de islam – met prikkeldraad, een taboe op het bestaan ​​van vluchtelingen en nul solidariteit binnen de Europese Unie”, zei hij tegen de Tagesspiegel. “Orban houdt van deze rol”, zei hij, verwijzend naar de afwijzing door de Hongaarse premier van een gemeenschappelijk EU-asielbeleid. “Als coalities tussen Orban, Le Pen en Salvini snel vóór de Europese verkiezingen tot stand komen, kun je niet onverschillig kijken,” voegde hij eraan toe.

Afgelopen augustus hadden Orban en de Italiaanse vice-premier Matteo Salvini al een gezamenlijke aanpak van de Europese verkiezingen aangekondigd. Salvini en de president van het extreemrechtse Franse “Rassemblement National”, Marine Le Pen, hadden de kiezers in hun land ook een “revolutie in Europa” beloofd.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjarto verwerpt EU-standpunt
De afwijzing door de Hongaarse regering van een gemeenschappelijke koers in het migratiebeleid tussen de EU en de Noord-Afrikaanse en Arabische landen is niet verwonderlijk. Vorige week verklaarde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto, na een ontmoeting met zijn Eritrese tegenhanger Osman Saleh Mohammed, dat zijn land het niet eens was met het standpunt van de EU dat migratie onvermijdelijk was gezien de situatie op het Afrikaanse continent.

Eerder, in september 2017, had het Europese Hof van Justitie (HvJEG) geoordeeld dat Hongarije en Slowakije moeten deelnemen aan de herverdeling van vluchtelingen. Beide landen hadden beroep aangetekend tegen een besluit van de EU-ministers van Binnenlandse Zaken om 120.000 vluchtelingen op basis van een vaste verdeelsleutel in andere EU-landen op te vangen om Italië en Griekenland van hun last te ontlasten.

Bron:

Ungarn blockiert eine gemeinsame Haltung der EU bei der Zusammenarbeit mit der Arabischen Liga. Der Grund: die Migrationspolitik. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Hongarije blokkeert een gemeenschappelijk EU-standpunt over samenwerking met de Arabische Liga

 1. Geweldig van Orban/Hongarije, wat een ballen i.t.t. ‘onze’ #KamerTrut (Mark Rutte)!

  Like

 2. Marcelina // februari 4, 2019 om 11:02 //

  De verdeling van de eerste 120.000 migranten zou de blauwdruk zijn geweest van de verdeling op de lopende band, afhankelijk van binnenkomst. Overigens, van de 120.000 hebben ze minder dan 30.000 kunnen verdelen, met andere woorden het grootste deel van de EU landen hebben hun verplichtingen ook niet voldaan, maar de enige die ze hebben “willen” straffen was alleen Hongarije en Polen. Over dubbele moraal gesproken

  Like

 3. Marcelina // februari 4, 2019 om 11:22 //

  Ik vergat nog bij te vertellen, dat gezin de migranten de landen kiezen waar ze de meeste (financiële) voordelen bij hebben, met name de Duitsland, en de Skandinavischee landen,
  de verdeling zou hebben plaatsgevonden, nadat ze de “beter” opgeleide mensen, tot zo ver ze bestaan uitgeselecteerd hadden en de rest hadden ze gedumpt naar de Oostbloklanden.

  Like

 4. Marcelina // februari 4, 2019 om 11:35 //

  Er zij 9 Europese landen die de Marrakesh plan niet hebben ondertekend, maar Brussel heeft boord voor de kop en gaat door of alle landen met hun eens zouden zijn.

  Like

 5. Is dit de vrijheid, veiligheid en vooruitgang die de EU en nationale leiders ons beloofden?
  Zelfs een heel land moet zich onderwerpen en mag niet zelf meer bepalen wie en wat zij toelaten in hun land.
  Dat is geen verenigd Europa, dit is een EU dictatuur die sterk vergelijking vertoont met de Sovjet-Unie, die de satelliet staten geen enkele vrijheid gunde en we weten bijna allemaal waar dat toe geleid heeft.
  Grote chaos en afscheidingen.
  En Hongarije is pas sinds 1989 onder dat juk vrijgekomen dus die zien de strop al hangen en verzetten zich met hand en tand tegen deze nieuwe dictatuur.
  Zij zeggen wij hebben getekend voor samenwerking op vele gebieden maar niet om geïslamiseerd te worden.
  Geef hen eens ongelijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s