Nieuw

De 100ste verjaardagviering van de Balfour-declaratie in Londen

Britse premier Theresa May en haar Israëlische collega Benyamin Netanyahu.

Op 11 februari 2017 was het 100 jaar geleden dat de Balfour-declaratie werd ondertekend. De Britse premier Theresa May vierden samen met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de verjaardag van de verklaring in Londen.

Midden in de Eerste Wereldoorlog werd de zogenaamde Balfour-declaratie ondertekend. Het was een belofte dat de Britse regering zou helpen bij het creëren van een Joods thuisland in Palestina, een land dat het Britse Rijk na de oorlog, toen het Ottomaanse Rijk ineenstortte, in zijn greep zou krijgen. De Britse premier en leidster van de Conservatieve Partij, Theresa May, verklaarde dat ze met trots de verjaardag van de Balfour-declaratie vierde, die de weg heeft vrijgemaakt voor de oprichting van Israël als Joodse staat. Ze deed dit door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Londen te verwelkomen en de historische belofte te vieren die in 1917 tijdens een exclusief evenement werd gedaan.

Het waren dus de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog die de basis legden voor de vorming van de zionistische staat Israël. Duitsland vocht een tweefrontenoorlog tegen Frankrijk en Engeland in het westen en Rusland in het oosten. Toen Rusland verzwakte als gevolg van binnenlandse conflicten, begonnen de leiders van Engeland zich te realiseren hoe belangrijk het was om de VS aan hun zijde te krijgen in de oorlog.

Op dit moment stapte de Britse Lord en politicus Arthur Balfour op het historisch podium. Hij ontmoette als minister van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigers van de Joodse bankier Rothschild en kwam tot een overeenkomst met hen. In ruil voor de steun van Engeland voor de vorming van een Joods thuisland in Palestina, waar slechts iets meer dan vijf procent van de bevolking Joods was, zouden de zionisten hun uitgebreide internationale macht gebruiken om de Verenigde Staten in de oorlog te trekken om Duitsland te verslaan.

Lord Arthur Balfour en Lord Walter Rothschild ondertekenden de Balfour-verklaring.

Afgezien van de belofte van het Joodse vaderland in Palestina, maakte het Britse akkoord met de zionisten de weg vrij voor de vernederende vrede in Versailles, die de Duitsers dwong tot ontwapening, een versnippering van hun koninkrijk en, in principe, een onherroepelijke schuld aan de zegevierende machten.

Zie hoe de huidige patriarch van de Rotschild-familie, Lord Jacob Rothschild, bespreekt hoe zijn oudere broer Lord Walter Rothschild samen met Lord Balfour de Balfour-declaratie heeft uitgewerkt:

Lees meer Kalender>>>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on De 100ste verjaardagviering van de Balfour-declaratie in Londen

  1. Republikein // februari 3, 2019 om 23:36 //

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s