Nieuw

VS: 304.000 banen erbij in januari ondanks government shutdown

Of misschien wel juist dankzij de shutdown. De overheid is tenslotte nergens goed voor.

En dat neemt ook de reden weg voor de toegeeflijkheid van Donald Trump weg om de shutdown te beëindigen zonder dat hij geld voor een muur gekregen heeft. En dat maakt het verlies nog pijnlijker.

CNBC:

De banengroei in januari versplinterde de verwachtingen en de niet-agrarische loonlijsten stegen met 304.000, ondanks een gedeeltelijke overheidssluiting die de langste was in de geschiedenis, meldde het ministerie van arbeid vrijdag.

Het werkloosheidspercentage steeg naar 4 procent, een niveau waar het in juni voor het laatst was geweest, een waarschijnlijk effect van de shutdown, aldus de afdeling. Ambtenaren zeiden echter dat federale werknemers over het algemeen als tewerkgesteld werden geteld tijdens de periode omdat ze tijdens de enquêteweek van 12 januari loon ontvingen. Per saldo steeg de werkgelegenheid van de federale overheid zelfs met 1.000.

Economen ondervraagd door Dow Jones hadden verwacht dat de lonen zouden stijgen met 170.000 en de werkloosheid zou stabiel blijven op 3,9 procent. (Economen zijn dan ook niets anders dan waarzeggers, en notoir waardeloos, economie is géén wetenschap)

In totaal was het een krachtige prestatie in een tijd waarin economen in toenemende mate hebben gezegd dat ze verwachten dat de groei in 2019 zal vertragen. Januari markeerde 100 maanden achter elkaar van positieve banencreatie, verreweg de langste reeks ooit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on VS: 304.000 banen erbij in januari ondanks government shutdown

 1. Wees snel, dit onderwerp ik nu plaats hier, terwijl het niets met dit onderwerp te maken heeft op deze site, maar de NOS weet niet snel genoeg om dit weg te maken.

  https://nos.nl/artikel/2270135-democratische-gouverneur-virginia-in-problemen-na-racistische-foto.html

  Like

 2. Ja, ik had het gezien, maar ik ga de NOS niet helpen 😉

  Like

 3. bia woltjes // februari 2, 2019 om 21:10 //

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  ________________________________

  Like

 4. Gelukt 😉

  Like

 5. Minder ambtenaren zegt de VVD al zolang ik me bewust ben van het leven, het zijn alleen maar meer ambtenaren geworden.
  Prima gedaan van Trump dus en is de boel daar omgevallen?… neen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s