Nieuw

Polen stemt in met een nieuw staatspensioen voor moeders die zich wijden aan het grootbrengen van gezinnen

Wetgevers in het Poolse lagerhuis van het parlement hebben een “moederpensioen” goedgekeurd voor vrouwen die vier of meer kinderen hebben grootgebracht en die “dankbaarheid en respect” verdienen voor hun bijdrage aan de samenleving.

De wetgeving werd aangenomen met 259 stemmen voor, 20 tegen (134 onthoudingen) in de door de conservatieve Law and Justice partij-gecontroleerde Sejm op donderdag, meldt Radio Polen.

Het wetsvoorstel gaat naar de Senaat (bovenhuis) voor verder debat voordat het door president Andrzej Duda wordt ondertekend.

De eerste minister Mateusz Morawiecki zei vorige week de ,,Mum 4-plus” voorziening van zijn overheid poogt aan ,,moeders en grootmoeders ten goede te komen en te erkennen die hun leven aan de opvoeding van kinderen” hebben gewijd en die ,,dankbaarheid en eerbied” van de staat en de maatschappij verdienen.

Minister van Gezin, Arbeid en Sociaal Beleid Elżbieta Rafalska vertelde de media vorige week: “Dit project wordt verwacht en zeer geaccepteerd door de maatschappij. Het laat zien dat deze inspanning….. van het opvoeden van veel kinderen aanzienlijke steun geniet onder de Polen”.

De “moederschapspensioenen”, die naar verwachting zo’n 90.000 Poolse vrouwen ten goede zullen komen, zijn bedoeld om het probleem op te lossen van vrouwen die moeder zijn geweest van vier of meer kinderen, en omdat ze niet meer aan het werk zijn, kunnen ze geen aanspraak maken op een minimumpensioen van de staat.

Het wordt op 1 maart gelanceerd en wordt betaald aan alle vrouwen die de pensioengerechtigde leeftijd van 60 jaar hebben bereikt, waarbij mannen een aanvraag kunnen indienen als hun vrouw is overleden of het gezin heeft verlaten.

Het programma zal naar verwachting de komende tien jaar ongeveer 11 miljard złoty’s (2,26 miljard pond, 2,92 miljard dollar) kosten, waarvan 800 miljoen złoty’s alleen al voor dit jaar zijn gereserveerd.

Het gezinsvriendelijke fiscale beleid van de conservatieve regering omvat ook een betaling aan ouders van 500 złoty voor elk tweede en het daaropvolgende kind en maakt deel uit van de belofte van Law and Justice om de bevolking van het land op te trekken tot 38 miljoen zonder de noodzaak van massale migratie uit de derde wereld – de voorkeursmethode in West-Europa, waar alleen immigratie verantwoordelijk is voor de bevolkingsgroei in Duitsland, Nederland en Zweden.

De Centraal-Europese bondgenoot van Polen, Hongarije, heeft ook gezinshervormingen ingevoerd, waarbij de premier van het land, Viktor Orbán, vorig voorjaar beloofde om van demografie zijn “eerste prioriteit” te maken.

Italië, sinds vorig jaar gecontroleerd door een rechts-populistische coalitie, stelde ook voor om landbouwgrond te geven aan ouders die hun derde kind verwachten.

De vice-premier en minister-president van het land, Matteo Salvini, zei dat het van cruciaal belang was om de demografische achteruitgang in Europa om te keren en zei: “Een land dat geen kinderen creëert, is voorbestemd om te sterven”.

Bron:

Poland Agrees New State Pension For Mothers Who Dedicated Lives to Bringing up Families

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (636 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

2 Comments on Polen stemt in met een nieuw staatspensioen voor moeders die zich wijden aan het grootbrengen van gezinnen

  1. Nu nog de Talmoedische bankiers eruit flikkeren en zelf geld gaan drukken. Ook vertrekken uit de even Talmoedische VN en alle aanverwante zionistische subversieve organisaties. Grenzen sluiten. Alleen aandacht voor de eigen bevolking. Know your enemy (https://archive.org/details/@know_your_enemy)

    Liked by 1 persoon

  2. Daniel, precies.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s