Nieuw

Oxford University: Studenten die vermijden oogcontact te maken zouden schuldig kunnen zijn aan racisme

Pixabay

Studenten die vermijden oogcontact met hun collega’s te maken zouden zich volgens de recentste richtlijnen van de Universiteit van Oxford schuldig kunnen maken aan racisme.

The Telegraph:

De Equality and Diversity Unit van de universiteit heeft studenten geadviseerd dat “niet rechtstreeks met mensen spreken” kan worden beschouwd als een “raciale microagressie” die kan leiden tot “geestelijke gezondheidsproblemen”.

Andere voorbeelden van “dagelijks racisme” zijn onder andere het vragen aan iemand waar hij of zij “oorspronkelijk” vandaan komt, werd de studenten verteld.

Oxford University’s Equality and Diversity Unit legt in zijn Trinity term nieuwsbrief uit dat “sommige mensen die deze dingen doen volledig goedbedoeld kunnen zijn, en zich dood zouden schrikken als ze zouden beseffen dat ze aanstoot hadden veroorzaakt.

“Maar dit is van weinig belang als een mogelijk effect van hun woorden of daden is dat het suggereert dat mensen er niet bijhoren omdat ze een negatief stereotype kunnen vervullen”.

Dr. Joanna Williams, docent in het hoger onderwijs aan de Universiteit van Kent, zei dat de begeleiding “volledig belachelijk” was en studenten “overgevoelig” zal maken over hoe ze met elkaar omgaan.

“In wezen worden mensen beschuldigd van een denkmisdaad”, vertelde dr. Williams aan The Telegraph. “Ze worden ervan beschuldigd verkeerde denkbeelden te hebben gebaseerd op de aanname van waar ze wel of niet naar kijken.”

Dr Williams, die auteur is van ‘Academic Freedom in an Age of Conformity’, zei dat de Oxford University’s richtlijn “het doel voorbijschoot” door studenten te vertellen “hoe ze moeten voelen en denken”.

Ze zei: “In plaats van dat mensen elkaar zien als potentiële vrienden, gelijken, dwingen deze re-racialiserende academia, mensen elkaar als een persoon van kleur te zien, ze dwingen mensen om in hokjes over identiteit te worden gestopt.

“Het is echt problematisch – het betekent dat mensen zich niet op natuurlijke wijze tot elkaar kunnen verhouden, dat ze regels in hun achterhoofd hebben en dat ze niet spontaan kunnen zijn, omdat hun interacties allemaal overlappen met de wens om al deze regels te volgen”.

Vorig jaar kregen Oxford rechtenstudenten te horen dat ze lezingen over gewelddadige zaken konden overslaan als ze vreesden dat de inhoud te “schrijnend” zou zijn.

Eerder dit jaar bleek dat de Universiteit van Cardiff Metropolitan University zinnen zoals “rechterhand” en “gentleman’s agreement” onder zijn gedragscode voor inclusieve taal verbood.

De universitaire begeleiding schrijft voor dat “genderneutrale” termen waar mogelijk moeten worden gebruikt, en voegt daaraan toe dat studenten niet mogen toestaan dat hun “culturele achtergrond” hun woordkeuze beïnvloedt.

De Universiteit van Glasgow is begonnen met het uitvaardigen van “trigger warnings” voor theologiestudenten die de kruisiging van Jezus Christus bestuderen, waarbij studenten te horen krijgen dat ze verontrustende beelden kunnen zien en de kans krijgen om te vertrekken.

De term “sneeuwvlokgeneratie” was een van de woorden van Collins Dictionary’s 2016 van het jaar. Collins definieert de term als “de jongvolwassenen van de jaren 2010, die worden gezien als minder veerkrachtig en gevoeliger voor aanstootgevend dan vorige generaties”.

Een woordvoerder van de Universiteit van Oxford zei: “De eenheid Gelijkheid en Diversiteit werkt samen met universitaire organen om ervoor te zorgen dat het streven van de universiteit naar uitmuntendheid hand in hand gaat met vrijheid van discriminatie en gelijkheid van kansen. De nieuwsbrief is een manier om het personeel te adviseren en te ondersteunen bij het bereiken van deze doelstellingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Oxford University: Studenten die vermijden oogcontact te maken zouden schuldig kunnen zijn aan racisme

 1. Ik hou oogcontact als ‘troef.’
  Wanneer je ergens op moet hameren, voor jezelf moet opkomen of om te tonen aan mensen dat ze mijn oprechte interesse hebben.

  Zij die niet kunnen luisteren en alleen maar praten krijgen van mij geen oogcontact.
  Dat komt omdat ikzelf ook (actief) heb moeten leren luisteren, en zij die dat niet kunnen – en dat zijn er nogal wat – hierdoor in mijn ogen een luie en zwakke geest hebben en mijn oogcontact ‘niet waard’ zijn.
  Ik weet immers wat er voor nodig is om te kunnen leren luisteren.

  Wanneer je aan jezelf zou werken, dan is ‘actief leren luisteren’ het eerste punt waar je aan dient te werken.
  Ik heb alle mogelijke problemen van mensen (geen manieren, niet kunnen luisteren, liegen afleren, empathisch vermogen tweede natuur maken, de Chinese taal die vrouwen spreken leren begrijpen, leren samenwonen, de stap durven zetten om alleen verder te durven gaan omdat je beseft dat het uitzichtloos is, alleen kunnen zijn en hier ook van leren genieten, etc) in kaart gebracht en middels een puntensysteem tot 10 een score gegeven welke de mentale inspanning (en duur) reflecteert om een bepaald probleem in je psyche te elimineren.
  Leren luisteren, vraagt op mijn puntensysteem een mentale inspanning van drie op tien.
  (empathisch vermogen verhogen was bijvoorbeeld een acht)

  Zij die dus niet kunnen luisteren, zijn in mijn ogen onderontwikkelde kinderen welke ik liever in hun waan laat stikken.
  Je kan dit als uitstekende graadmeter nemen: Leer zo goed luisteren, als dat je kan spreken.
  Hou die balans.
  Dat wil zeggen dat je soms op je tanden moet bijten om actief te luisteren, (en jezelf even het zwijgen op moet leggen)
  Je zou dat ‘zwaar’ kunnen noemen, maar je zal zien dat het maar twee jaar duurt voordat je uit jezelf actief begint te luisteren.
  Het kost dan geen ‘moeite’ meer.
  Wanneer je niet oprecht leert luisteren, zal je ook nooit iets bijleren van anderen. (daarom is het belangrijk)
  Je hebt input nodig van anderen.

  On topic: ik bepaal dus zelf wie oogcontact krijgt, en dat zijn zeker geen arrogante jonge adolescenten.

  Like

 2. Ik zie geen racisme.
  Wees voorzichtig met het EU-dictatoriaat.
  Het wil je perceptie (waarneming) beinvloeden.

  Like

 3. Jaja, maar probeer eens oogcontact te maken met dat tuig als ze in een groepje zijn: dan vatten ze het op als belediging en beginnen ze te dreigen.
  De malloten die met dit soort onzin aankomen zij echt niet van deze wereld

  Like

 4. @Johan P,
  een korte starre blik, en dan langzaam je ogen of hoofd wegdraaien
  Zodat je laat zien dat je geen gemakkelijk slachtoffer bent, maar ook geen ruzie wil.

  Dat is een universele taal.
  Je kan vervolgens alleen maar het beste hopen.
  Laatst had ik verteld dat ik twee moslims op een straathoek met mijn hond passeerde.
  Ze keken heel even, om dan met voorover gebogen hoofd verder te lopen.
  Kan zijn dat ze bang van mijn hond hadden, of ze waren niet met genoeg mannen.
  Wat ik me dan weleens afvraag is of zij vervolgens denken: “Uw tijd komt nog.”
  Je kan natuurlijk niet in hun hoofden kijken.
  Aan de andere kant vraag ik mij ook af of ze er rekening mee houden dat ik hun geloof en sprookjesboek, mogelijks ken.
  Of ik vraag me af of ze er rekening mee houden dat ik als blanke hond (naast mijn bruine hond) weet wat ze denken. (uw tijd komt nog)

  Aan de andere kant, ik ben altijd respectvol toe naar ieder mens, ongeacht ras of afkomst.
  Zo passeerde ik weerom op een straathoek 1 moslima (mag dat wel? Ik zie ze normaal altijd met twee, zoals het islamitische geloof voorschrijft) met mijn hond waarbij ik stopte, de hond kort hield en de moslima liet passeren.
  Ik was benieuwd of ik een reactie zou krijgen omdat ik rekening hield met het ‘geloof’ en daarbij ook te kennen gaf dat ik ‘het geloof’ kende.
  Ik kreeg warempel een reactie: “Dankuwel,” waarna ze voor mij overstak op de straathoek maar zichzelf nogal snel uit de voeten maakte.

  Voelde ik mij daar goed bij?
  Natuurlijk niet, want in eerste plaats hoort die ideologie niet in een Westers land.
  Het deed me beseffen dat we zelf de hand hebben in het al dan niet uitgeroeid worden door moslims.
  Haat wakkert immers haat aan.

  Ik had het godverdomme wel even moeilijk in het Shoppingcenter.
  Het was tijd om in de Vapeshop nieuwe vullingen te gaan halen voor mijn E-sigaret.
  En terwijl ik met die jonge verkoper aan het praten was over smaakjes enzo, stonden zr plots drie jonge negers aan de uitgang van de winkel.
  Ze maakten plezier, alsof ze in Disneyland waren.
  Ik kon hierdoor de verkoper niet meer verstaan en wilde natuurgetrouw de mannen aanmanen tot stilte in de winkel.
  Je hersenen maken op dat moment overuren, want het kan levensgevaarlijk zijn.
  Nog voordat ik mijn hoofd naar de gasten gedraaid had sprak het instinct dat het niet mijn taak is om die mannen aan te manen tot stilte.
  Ik keek de on-assertieve verkoper even aan.
  Hij was op zich naar de negers aan het kijken.
  En net op tijd, waren ze weg.
  Kan/kon u mijn frustratie daar op dat moment voelen?
  Zoals ik ook zei: “Agressie wakkert agressie aan,” en dat is ook een universele taal.
  Ik was vooral kwaad op die betweterige verkoper, die moeite heeft om flesjes van 12mg nicotine aan volwassenen te verkopen (het brengt minder op dan een flesje van 6mg nicotine) maar de ballen niet had/heeft om de jongens door te sturen.

  Hier ziet u hoe multiculturaliteit ons allen op 1 of andere manier beïnvloedt.
  En dat principe, kan verder denderen, zoals in Zweden of Groot Brittannië.
  Het kan van kwaad naar erger gaan zonder dat je de overgangen ziet.
  Dat is onderdeel van het geïndoctrineer en het verplicht moeten samen leven met een mogelijks gevaarlijk volk, immers, het hoofddoek zegt: “Ik ben anders.”
  Op wat voor manier dan?
  Daar schuilt dus potentieel gevaar achter welke wij in onze Westerse cultuur ‘moeten’ omarmen.
  We kunnen er niet meer omheen, hoe rot het ook is.
  Hou de uitheemse bevolking in de gaten, of zij niet ‘zwarter’ worden, want volgens mij gebruikt de EU moslims als ‘rookgordijn’ om de overstap naar meer radicale moslim-negers te versoepelen.
  Zodanig dat het geen ‘cultuurshock’ is wanneer men zwarte kannibalen introduceert.
  Allen hangen hetzelfde geloof aan, maar het zou kunnen dat de EU hen zeer zorgvuldig uitkiest en stapsgewijs zwaardere criminelen introduceert. (zoals die neger met zijn fuck you-vinger op de beruchte Macaronie-foto)

  Wees voorzichtig, en slim. Je hoeft alleen maar je educatie te gebruiken.
  Dat hebben ze niet, dus gebruik het in je voordeel.

  Like

 5. Hoewel begrijpelijk, vertik ik het. Ik kijk ze recht aan. Komt daar heibel van, dan is dat maar ,o. Maar ik kan me dat makkelijker veroorloven dan menig ander. Ik heb vrij uitgebreidde ervaring in vechtsporten, ook in wat straatsituaties zonder regels, en heb geen kleine kinderen.
  Maar ik laat me niet chanteren en zal zeker niet wegkijken. Universele taal? Ja bij primitieve volken, chimpansees, gorilla s etc. Beschaafde mensen maken oogcontact.

  Like

 6. Ik zie ten hede dage weinig beschaafde mensen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s