Nieuw

Frankrijk: Gele Hesjes demonstreren tegen politiegeweld – Deel XII

'Verboden voor granaten en flashballs'

De protesten gaan de twaalfde week in. Er is opgeroepen om vooral bij politiebureau’s te demonstreren tegen het politiegeweld van de afgelopen weken. Meer dan 1900 mensen zijn al gewond geraakt.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken riep gisteren de Venezolaanse president Maduro op om af te zien van het gebruik van geweld, terwijl Macron vorige week de straatprotesten in Venezuela prees. En vandaag knuppelen en slaan ze de protesten in Frankrijk weer neer…

De hoogste Franse rechtbank le Conseil d’Etat (Franse Raad van State) is gevraagd zich uit te spreken over het gebruik van LBD40.

De flah-balls zijn uitgerust met een holografisch vizier, die het mogelijk maakt om heel precies te mikken, om iemand in het gezicht te schieten, om een oog uit te zien knallen.

Le Conseil d’Etat wees gisteren het verbod op LBD40 Flash-Ball af en wordt vandaag weer volop ingezet.

Tegen alle voorschriften in richten politiemannen met de LBD-40 systematisch op het hoofd van manifestanten.

En ook de GLI-F4 granaten worden weer rondgestrooid alsof het pepernoten zijn.

DeWereldMorgen:

Dit geldt ook voor de verwondingen die veroorzaakt worden door GLI-F4 granaten. Deze granaten, waar de Franse politie heel rijkelijk gebruik van maakt tijdens manifestaties, kunnen tot verschrikkelijke verwondingen leiden. Vier mensen verloren de voorbije maanden een hand. Meestal doordat ze een niet ontplofte granaat wilden oprapen. Van andere mensen werden benen of armen doorzeeft met metalen en plastic brokstukken.

Stephanie Roy is een van die cameramensen die ons onder andere die beelden bracht van die motoragenten die hun pistool trokken op de Champs’Elysees, nadat ze in de problemen kwamen omdat ze met zijn vieren provocatief granaten tussen honderden demonstranten gooiden.

Net als elke week, volgens mij ben ik dat steeds vergeten te melden, worden ook deze week de tolwegen weer gratis opengehouden, terwijl andere wegen gesloten en rotondes bezet worden. Het is een logische actie gezien het protest begonnen is als een protest tegen de verhoging van de brandstofprijzen. Net als dat de Gele Hesjes 60% van de flitspalen in Frankrijk onklaar gemaakt hebben.

De beelden komen weer binnen vanuit heel Frankrijk en het lijkt net zo massaal te zijn als andere weken. De politievakbond heeft het over 270.000 mensen.

We hebben geen cijfers maar de mobilisatie is enorm“:

130 mensen houden de wacht bij de school waar Macron gestudeerd heeft.

Regen, sneeuw, wind, maar toch zijn ze er weer;

Een duidelijke eis: ‘Directe democratie, de macht aan het volk’:

‘Liberté, Égalité, Bouillabaisse‘, hij zal wel honger hebben.

Hier sleept de politie een demonstrant met zijn gezicht over straat;

Politie agent staat met een voet op zijn jachttrofee.

Geen camera zoals beloofd:

Deze terrorist wel:

En de laatste voor vandaag:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10074 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Frankrijk: Gele Hesjes demonstreren tegen politiegeweld – Deel XII

 1. Respect

  Like

 2. KNETTERGEK // februari 3, 2019 om 09:32 //

  Edit Rommel: Lees de reageerregels. Het oproepen tot moord, geweld, doodsverwensingen en dergelijke, is uit den boze.

  Like

 3. Laatst op tv beelden gezien van ‘relletjes en opstootjes’ tegen derdewereld-tuig.
  En wat deed de brandweer?
  Die was heel ijverig een vuilbakje aan het blussen dat de crimigranten in brand hadden gestoken.
  Ook bevangen door politieke correctheid.

  Ik hoop dat de Gele Hesjes-beweging doorheen heel Europa trekt.
  Het gevoel van eenheid en de macht aan het volk hebben wij te lang moeten missen.

  Like

 4. Marcelina // februari 3, 2019 om 13:27 //

  Waaom hoor je niets over deze wantoestanden? Kennelijk vanwege de GELIEFDE Macron die in Brussel geen potje kan breken.

  Onlangs waren er demonstraties ook in Hongarije, (die overigens waren opgewekt door de Sargentini en Soros Ngo-s) zogenaamd tegen de verhoging van de, NIET verplichte overuren, die in tegenstelling van de beweringen gewoon betaald worden.

  Deze demonstraties vonden plaats volgens een van te vooren in elkaar geflanste draaiboek, linksliberale parlamentsleden, een bijeengeraapte groep van jongeren, die nog nooit hebben gewerkt, een groep gepensioneerden, die al niet meer hoeven te werken en vanuit het buitenland in Hongarije binnengehaalde ietwat geweldadige mensen gedemonstreerd. Tijdens deze demonstraties hadden ook vernielingen plaatsgevonden, maar er was geen gewelddadige optreden van de politie, hoe erg de provocaties en de intimidaties van de kant van de demonstranten ook waren.

  Ondanks al deze, werd dit door Sargentini als één van de punten in haar argumentaties tegen Hongarije aangegrepen om haar leugens extra kracht bijt te zetten, terwijl ze haar ogen sluit voor de geweldadige optreden van de politie in Frankrijk, waar al enorm veel demonstranten voor het leven beschadigd zijn.

  Brussel, met al de zittende parlamentsleden laten deze wantoestanten voortduren, zonder dat zich één parlamentslied zich mee bemoeit of hierover zich uitspreekt. Het zelfde geval was tijdens de referendumstemming in Cataluña, waar 800 mensen door de politie in elkaar werden geslagen, puur omdat ze hun stem wilden uitbrengen. Hieruit blijkt ook, dat als je maar genoeg brusselse hielen likt en de migrante de vrije doorgang garandeert dan kan je jezelf alles permitteren, maar oh wee als je de durf hebt om nee tegen ze te zeggen. Dan zwaait er wat in deze dubbele moraal hanterende Brusselse bende.

  Like

 5. Marcel Man // februari 3, 2019 om 17:12 //

  Wel heeft geen zin om de straat op te gaan. Zo lang goenlinks zo groot is en zelfs groeit dan willen de mensen blijkbaar hogere lasten.

  Like

 6. templars2017 // februari 3, 2019 om 18:16 //

  Vroeg of laat slaat de vlam in de pan……de pot kookt….de tijd loopt , rest nog de vraag wanneer??

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s