Nieuw

Burgemeester en politie betreuren woord ‘Marokkanen’ in opsporingsbericht politie Utrecht, maar vermelden het wel als het om blanken gaat

Marokkanen plegen een hele reeks straatroven met geweld, doen ze anders nooit, in Utrecht en ook kinderen zijn daarbij het slachtoffer. De politie geeft een signalement uit.

Een signalement is bedoeld om daders op te kunnen sporen, normaal gesproken, maar we leven al lang niet meer in een normaal land. Hoe duidelijker het signalement hoe groter de kans dat de daders opgespoord worden zou je denken. Maar opsporing is al lang niet meer de prioriteit. Niet bij de politie en niet bij de Collaborateur met de burgemeestersketting om zijn nek.

RTV-Utrecht:

De daders spraken volgens de politie ‘met een Marokkaans accent’. De partij DENK maakte in de raad bezwaar tegen dit signalement. De partij vindt het stigmatiserend dat de politie aangeeft dat de daders Marokkaanse straattaal gebruiken.

Het is niet stigmatiserend, het is signalerend, als in een zo goed mogelijke beschrijving geven om de pakkans te vergroten.

De burgemeester gaf vervolgens aan de hele gang van zaken rond het signalement te betreuren. Hij zei: “In dit geval is helaas de woordkeuze van de aangever één op één overgenomen in het politiebericht, terwijl de politie in dit geval het woord ‘Marokkaans’ achterwege had kunnen laten. De politie betreurt het overnemen van deze woordkeuze. Ik betreur dat ook zeer.”

Zullen we voortaan ook maar niet meer de lengte vermelden, want dat kan stigmatiserend zijn voor lange of korte mensen. En dan ook graag niet meer aangeven of iemand dik of dun is, jong of oud, want al dat ‘stigmatiseren’ vergemakkelijkt de opsporing maar en het hele justitiële apparaat is al overbelast.

“De politie betreurt het overnemen van deze woordkeuze”. Het is geen keuze, het zijn feiten.

De burgemeester geeft nota bene zelf toe dat het weergeven van een etniciteit behulpzaam kan zijn bij het terugvinden van personen:

Volgens de burgemeester wordt de afkomst van een persoon slechts zelden door de politie gedeeld. “Het is niet gangbaar om etniciteit te benoemen in signalementen, behalve bij vermissingen, waarbij de etniciteit bekend is en behulpzaam kan zijn bij het terugvinden van een vermiste.

En die etniciteit blijkt bijvoorbeeld uit het vermelden dat ze Marokkaanse straattaal spreken. Dan hoeven mensen niet uit te kijken naar Eskimo’s, want het waren geen Eskimo’s.

De burgemeester, en DENK, plegen hier obstructie van de rechtsgang lijkt mij, want willen met opzet de opsporingskans verkleinen. En dat het niet gangbaar is om etniciteit te vermelden in opsporingsberichten is quatsch, ik kan in een kwartier gegarandeerd 10 of meer opsporingsberichten verzamelen waarin vermeld staat dat de dader blank is. Het is alleen niet gangbaar als het om buitenlanders gaat !

Update:

En ja hoor. Ik kijk na het drukken op de publiceerknop even op het twitter-account van de politie Utrecht. En wat zie ik ?

Bij een blanke melden ze het wel. Je zou ze toch helemaal verrot schoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

18 Comments on Burgemeester en politie betreuren woord ‘Marokkanen’ in opsporingsbericht politie Utrecht, maar vermelden het wel als het om blanken gaat

 1. Republikein // februari 2, 2019 om 03:50 //

  Eskimo’s zijn niet zo herkenbaar, schijnt ook een scheldnaam te zijn.

  Like

 2. Ze zijn compleet van pad ,ondertussen lachen die criminelen zich 2 slagen in het rond ,

  Like

 3. Republikein // februari 2, 2019 om 05:22 //

  Hihi.

  Like

 4. Ondertussen is er nog niets gedaan aan de UWV uitkeringsfraude.
  U weet wel, de fraude die begonnen is onder leiding van de VVD’er Bruins.
  Dat geld konden ze goed gebruiken voor de vastgoedwereld in het buitenland.

  Liked by 1 persoon

 5. Die etniciteit doet er bij die teringmarokkanen wel degelijk toe als ze expliciet en alleen maar blanken beroven! Je zou ze inderdaad verrot schoppen en dan met name deze burgemeester!
  Duurt niet lang meer voordat dit een keer of wat gaat gebeuren, hopelijk zeer spoedig!

  Liked by 1 persoon

 6. utrecht schafft sich ab

  Liked by 1 persoon

 7. bedonderde burger // februari 2, 2019 om 10:44 //

  Ach als er niet bij dader ‘blank’ staat, weet iedereen meteen om wie of wat het handelt. Zo schieten de linkse fascisten in hun eigen voet.

  Liked by 2 people

 8. antiislamnu // februari 2, 2019 om 10:44 //

  Het programma opsporing verzocht zal ook wel gaan verdwijnen zitten alleen Marokkanen in .
  Met de nieuwe eu regels en het verdrag van marakech is zo’n asielparasieten negatief programma niet meer mogelijk.

  Liked by 1 persoon

 9. Het NOS-journaal spreekt van ‘witte mannen’ als ze blanken bedoelen.

  En oh ja Justitie, mocht je mij zoeken voor een of ander strafbaar feit, ik ben wit, kaal, 64 jaar oud en 1.85 m lang maar ik zou toch graag willen dat je dat niet vermeld in je opsporingsbericht want dan maak je je niet alleen schuldig aan etnische profilering maar bovendien discrimineer je mij ten opzichte van mijn getinte medeNederlanders, mensen met haar, mensen met een normale lente van 1.70 m en je doet aan leeftijdsdiscriminatie.

  En ‘dat’ bestuurt ons land.

  Liked by 1 persoon

 10. Schaf de dubbele nationaliteit af, laat maar zien waar de loyaliteit ligt en dan hoeft er ook nooit meer een discussie te zijn over uitzetten, paspoort afpakken, en degenen die de NL nationaliteit nemen kunnen ook geen marokkaan meer genoemd worden. Het is echt heel simpel, logisch en een hele grote verbetering maar links is ertegen om dezelfde reden waarom links in de vs de bouw van de muur probeert tegen te houden.

  Liked by 2 people

 11. Moeten ze maar normaal Nederlands spreken, wanneer er sprake is van bijv een fries of limburgs accent mag men dat wél melden?

  Like

 12. Wat lijkt die burgemeester trouwens bizar veel op de voormalige hoofdcommissaris van riessen die van mening was dat wilders omgelegd moet worden. Ook zo’n engnek, familie?

  Liked by 3 people

 13. Als het Marokkanen zijn dan zijn het Marokkanen. Maar ook Utrecht zal wel zo een linkse opvreters burgemeester hebben. Het wordt tijd dat dit probleem eens goed opgelost wordt.

  Like

 14. Al de EU -burgemeesters zijn zorgvuldig geplaatst.
  Sadik Khan is daar een mooi voorbeeld van.

  Ik had trouwens voorspelt dat een islamiet als burgemeester vragen is om problemen. (en een schande naar het Britse volk toe)
  We hebben allemaal weg-met-ons-burgemeesters.

  Like

 15. Het is denk dat bezwaar maakt en denk staat nu op 7 zetels. Dat is zeer verontrustend, om niet te zeggen alarmerend. De sluipende stille jihad gaat steeds verder, het is een anti-democratisch monster dat de kans krijgt om te groeien, omdat de meeste van onze leiders en kiezers de islam onderschatten, niet kennen, zich er niet in hebben verdiept, niet weten wat taqiyya, tawriya, kitman en murana betekenen. We worden belogen waar we bij staan en we betalen er ook nog voor. “Met jullie regels zullen wij jullie veroveren en met onze wetten zullen wij jullie bekeren”.

  Like

 16. Republikein // februari 3, 2019 om 14:21 //

  Kitman is hitman en klote muziek.

  Liked by 1 persoon

 17. @Dick, dat viel mij ook al op, inderdaad bizar. Ik heb ze beiden nog even gegoogled en het zouden zo maar twee broers van elkaar kunnen zijn geweest.

  Like

 18. tim pietersen // februari 5, 2019 om 13:34 //

  weg met de vvd

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s