Nieuw

12 personen beboet voor het overtreden van de Deense boerkawetgeving

De nieuwe wet die maskering in openbare ruimtes verbiedt, werd zes maanden geleden ingevoerd. Sindsdien zijn 20 mensen als verdachte geregistreerd waarvan 12 veroordeeld.

Op 1 augustus 2018 trad de wet in werking. Degene die het verbod trotseert, riskeert een geldboete van 135 euro, een bedrag dat wordt verhoogd tot 1350 euro indien het herhaaldelijk gebeurt. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt wanneer er een zogenaamd redelijk doel is, zoals koud weer. In deze gevallen is het aan de politie om te beslissen of het delict al dan niet is gepleegd. De wet werd in de Folketing (Deens parlement) met een grote meerderheid aangenomen, 75 stemmen voor en 30 stemmen tegen.

In strijd met Deense waarden
Volgens de Raad is het islamitische kledingstuk vrouwen onderdrukkend en onverenigbaar met de Deense waarden. De Deense Volkspartij, die oorspronkelijk het verbod voorstelde, wilde nog een stap verder gaan en gevangenisstraffen opleggen voor schendingen van het verbod.

Tot en met 15 januari van dit jaar zijn 105 meldingen van schendingen van het maskeringsverbod gedaan en twaalf mensen zijn beboet. Uit de statistieken van de Deense politie blijkt echter niet precies in hoeveel gevallen het over de islamitische boerka of andere soorten maskers gaat  – tenminste één geval zou niet een boerka of nikab betreffen.

Op de goede weg
Bij de Deense Volkspartij zegt Martin Henriksen, woordvoerder van het migratiebeleid, dat de cijfers laten zien dat de wet daadwerkelijk effect heeft gehad en dat men nu op de goede weg is.

Bron:

12 personer som brutit mot den danska burkalagen har dömts till böter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on 12 personen beboet voor het overtreden van de Deense boerkawetgeving

  1. Boerka draagsters onmiddelijk deporteren uit heel Europa. Het is weigeren om te integreren, dat mogen ze ook niet, een signaal van verovering en invasie en minachting van de wetten van het land en de niet moslims. En dan de reactie van de feministen, walgelijk.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s