Nieuw

Wereldkopvoddag – Slaven die hun ketenen vieren

De situatie kan nauwelijks worden overtroffen in ironie: Terwijl vrouwen die in moslimlanden hun hoofddoek afdoen tot gevangenisstraffen worden veroordeeld, dragen niet-moslimvrouwen over de hele wereld deze op 1 februari vrijwillig. Sinds 2013 vieren ze op deze datum de World Hijab Day (Wereld Hoofddoek Dag).

Zes jaar geleden startte de moslima Nazma Khan de campagne. Alle vrouwen moeten de kans krijgen om die dag het dragen van een hoofddoek te ervaren. Klinkt als een zelfbewustzijnstocht met een vleugje vrijheid.

Geen wonder dus dat dit jaar de slogan “free in Hijab” werd uitgegeven. De sociale media staan vol met foto’s van trotse lachende vrouwen met hoofddoeken. De bijbehorende hashtags hebben duizenden inzendingen. Op deze dag wikkelen vrouwen in meer dan 140 landen zich nu vrijwillig in het stuk stof dat als geen ander symbool staat voor de expansieve uitstraling en onderdrukking van de islam.

Hoofddoek om vrijheid uit te drukken

Maar de realiteit buiten de popcultureel geprepareerde hoofddoekpropaganda ziet er anders uit. In islamitische samenlevingen is de keuzevrijheid van vrouwen gereduceerd tot pro of contra Hijab. Als ze zich durven te verzetten tegen de sociale druk, worden ze beschouwd als ongelovige, hoer, kortom een slechte vrouw, met alle denkbare gevolgen van dien.

Werelddag Hijab Day bereikt het hoogtepunt van haar bespottelijkheid wanneer de voorstanders en goede volgelingen benadrukken hoe bevrijd en beschermd zij zich daaronder voelen. De hoofddoek wordt dus al snel geïnterpreteerd als een symbool van feminisme. Het is gewoonweg bizar dat veel feministes zich solidair tonen met “hun hoofddoek-zusters” en zelfs hun hoofd bedekken als teken van hun opstandige houding.

De echte rebellen zijn de moedige vrouwen die in december 2017 in Iran publiekelijk hun hoofddoek afdeden en werden gearresteerd. Gezien het beetje gratis moed in de strijd tegen de o zo slechte stereotypen van de westerse genootschappen tegen het islamitische hoofddeksel kan men zich alleen maar voor deze feministes schamen. De in Iran geboren columnist Rita Panahi vat het als volgt samen:

Vrouwen die de World Hijab Day vieren, zijn als slaven die hun ketenen vieren.

Bron:

Sklaven, die ihre Ketten feiern

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s