Nieuw

Veerpont Sea Watch 3 door Italiaanse regering in beslag genomen

Sea-Watch 3. Bron: Facebook

Het NGO-schip Sea Watch 3, dat in januari 47 migranten heeft opgepikt en vervolgens de toegang tot zowel Italiaanse als Maltese havens is ontzegd, schendt de veiligheids- en milieueisen, volgens de Italiaanse kustwacht.

De Italiaanse regering heeft met succes het aantal schepen met migranten over de Middellandse Zee met 95 procent verminderd.

Nadat het werd geweigerd om onder andere in een Italiaanse haven aan te meren, werd later, na een overeenkomst, besloten dat migranten over de verschillende EU-landen zouden worden verdeeld. Het Europese Hof van Justitie beval Italië dinsdag om migranten te helpen met medicijnen, voedsel en water.

Na woensdag te zijn aangemeerd in een haven op Sicilië, wordt nu aangekondigd dat het schip Italië niet mag verlaten omdat het in beslag is genomen. Volgens de bemanning van het schip berust dit op “politieke redenen”. “Ze kunnen onze boot stoppen, maar ze kunnen niet solidariteit stoppen”, schrijft Sea Watch op Twitter.

Minister van Transport Danilo Toninelli verklaarde op vrijdag dat het schip geregistreerd staat als een plezierjacht, dat niet geschikt is voor het uitvoeren van reddingsoperaties op zee – iets wat in Italië niet is toegestaan, benadrukte hij.

Bron:

Sea-Watch3 held for breaching norms says Toninelli

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s