Nieuw

Spanje onder socialistische regering: Instroom van immigranten vorig jaar met 131 procent toegenomen

Scheermesprikkeldraad (NATO Concertina Cross). Bron: Wikimedia / US Air Force Public Affairs. Auteur: Staff Sergeant Nicholas Phelps (Public Domain).

De komst van immigranten naar Spanje lijkt niet te stuiten. Vorig jaar steeg de instroom van immigranten met 131 procent.

De aankondiging van de socialistische regering van Pedro Sanchez van de verwijdering van het scheermesprikkeldraad (NATO Concertina Cross) op de grenshekken met Afrika en de toestemming voor het aanmeren van verschillende schepen met migranten hebben de smokkelmaffia’s gestimuleerd.

Telkens wanneer een groep Europa weet te bereiken, adverteren verschillende NGO’s in Afrikaanse landen om nieuwe geïnteresseerde partijen aan te trekken, waardoor Spanje het eerste Europese grondgebied wordt voor de opvang van immigranten en vluchtelingen die de Middellandse Zee oversteken.

In de eerste helft van januari 2019 is de aankomst al verdrievoudigd: 2.912 mensen werden geteld in kleine boten, wat 365 procent meer is dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Hoewel het waar is dat het aantal mensen dat naar Europa oversteekt is gedaald tot 139.000, is het aantal mensen in Spanje met 131 procent gestegen. In totaal hebben 65.400 mensen het gehaald: 58.600 daarvan over zee, 6.800 over de grenzen van Ceuta en Melilla.

Een cijfer dat hoger ligt dan dat van Griekenland, met 50.500 vluchtelingen en migranten in het afgelopen jaar, en Italië, dat drastisch is gedaald van een gemiddelde van 150.000 per jaar op zijn kusten, tot 23.400 in 2018.

De belangrijkste reden?

Het restrictieve beleid van de Italiaanse regering van Matteo Salvini ten aanzien van de opvang van schepen met immigranten in hun havens, heeft geleid tot een daling van 80% van het aantal aankomsten aan hun kust.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Spanje onder socialistische regering: Instroom van immigranten vorig jaar met 131 procent toegenomen

 1. 400% volgens:

  Like

 2. koddebeier // februari 1, 2019 om 17:46 //

  Met links…………………Op naar de ondergang !!

  Like

 3. @fubarbaar

  Inderdaad bijna 400% meer ten opzicht van vorig jaar. Tot nu toe.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s