Nieuw

‘Nooit, nooit, nooit, zullen we afstand nemen van de geweldadige verzen in de koran !’ – Moslimleiders verwerpen oproep

Een Australische rechter die zei dat moslimleiders ‘oorlogszuchtige’ verzen van de Koran openlijk zouden moeten veroordelen, is gewaarschuwd om geen aanwijzingen over de islamitische schriftuur te geven.

Grote Moefti van Australië Dr. Ibrahim Abu Mohamed zei dat moslimleiders “nooit, nooit,” verzen van de Koran afwijzen terwijl de president van de Australische Moslim Vrouwenvereniging Silma Ihram zei dat het niet gepast was voor een rechter om zich te bemoeien met religieuze schriftinterpretaties.

Beiden spraken de dag nadat rechter Desmond Fagan zei dat de dodelijke boodschappen uit “vijandige passages” van de Koran niet effectief werden tegengegaan door suggesties van “verschillende kanten” dat de verzen “uit hun context” waren gehaald of dat de Islam een “interpretatieve religie” van vrede was.

“De aanzetten tot geweld die terroristen citeren uit de Koran kan niet zomaar worden genegeerd door de vele gelovigen die harmonieuze coëxistentie wensen. Die verzen worden niet genegeerd door terroristen, “zei rechter Fagan in Sydney terwijl hij zijn vonnis uitsprak in het Hooggerechtshof van de NSW in een zaak waarin twee veroordeelde jihadisten betrokken waren.

SBS-nieuwsverslagen Dr Mohamed wees erop dat “slechts twee koranverzen spreken over preventieve gevechten”, terwijl mevrouw Ihram zei dat wanneer de koran wordt vertaald van het Arabisch naar het Engels, “betekenis en context verloren is”.

“De Engelse vertaling laat niet de diepten van betekenis zien die de Koran feitelijk voor die relevante verzen vasthoudt,” zei ze. “Er zijn erg weinig verzen in de Koran die kunnen worden verdraaid voor gewelddadige doeleinden, er zijn veel meer in andere geschriften.

“Daarom werken we zoveel mogelijk om moslims te leren hoe ze de Koran moeten interpreteren.”

Dr. Rateb Jneid, voorzitter van de Australische Federatie van Islamitische Raden, waarschuwde ervoor dat een rechter geen conclusies zou moeten trekken over een religieuze tekst.

“De rol van een rechter is om het individu voor de rechtbank te behandelen en niet de religie als geheel,” zei hij in een verklaring. “Het is onwaarschijnlijk dat een rechter in dergelijke omstandigheden over voldoende materiaal beschikt om conclusies te trekken over de religieuze positie van dergelijke teksten die verder gaan dan wat de persoon in kwestie wel of niet gelooft.”

Dit is niet de eerste keer dat islamitische teksten en hun interpretatie in Australië in het openbaar zijn botsten.

Bron:

‘Never, Ever, Ever’: Muslim Leaders Reject Call to Denounce ‘Violent’ Koran

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on ‘Nooit, nooit, nooit, zullen we afstand nemen van de geweldadige verzen in de koran !’ – Moslimleiders verwerpen oproep

 1. antiislamnu // februari 1, 2019 om 23:59 //

  Dat hele islam niet meer het stempeltje geloof geven want dat is het niet het is gewoon een foute ideologie die verboden moet worden.

  Liked by 1 persoon

 2. Hoe durft Europa ook maar denken dat zij wel dankbaar zouden moeten (!) zijn?
  Zij willen niets van dat Europees gezever ‘voor de moslims.’ (zie Nike bijvoorbeeld) weten.
  Het hoofddoek spreekt boekdelen.

  Like

 3. koddebeier // februari 2, 2019 om 14:35 //

  Trap die idioten toch Australië uit.. Rot naar een moslimland !

  Liked by 1 persoon

 4. Het is om exact dezelfde reden dat Moslims nooit, nooit, nooit afstand nemen van die 7e eeuwse verzen in de Koran dat wij jullie ook nooit, nooit, nooit hadden moeten binnen laten.

  De Islam is dus een religie van vrede terwijl half Afrika hier volgens de huidige nog viegerende smoezen hier als oorlogsvluchteling zijn gekomen omdat het kennelijk géén religie van vrede is.

  In ieder geval willen wij die waanzin niet hier hebben en dus ‘flikker met je vreedzame religie terug naar je thuisland waarna we jullie nooit, nooit, nooit meer willen zien.

  Like

 5. Waaraan herken je het ware geloof? Juist; aan de afwezigheid van geweld… Deze mannen op de foto, zijn die ontsnapt uit een inrichting of zijn ze daar in die landen allemaal zo achterlijk? Niet binnenlaten die idioten! Ze verpesten in een mum van tijd ons mooie continent dat wij al honderden jaren koesteren, ze vernielen ons culturele erfgoed en ons geloof en denken dat Europa van hun is?? Eruit trappen deze rotzooi…ik stem op Geert

  Like

 6. Ik ook @Petra, ik ook.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s