Nieuw

Johannesburg – Beyoncé’s Global Citizen concert eindigt in criminele chaos

Het veelbesproken ‘Global Citizen’ concert in Johannesburg onthulde de criminele onderbuik van de stad, en de grove incompetentie van haar politieagenten toen concertbezoekers werden geterroriseerd door bendes die een krant beschreef als ‘hyena’s’ buiten het stadion.

De Amerikaanse popster Beyoncé en een beweerde 58 staatshoofden die een “Global Citizen”-concert bijwoonden, kregen een voorproefje van de anarchie die in het door het ANC geleide Zuid-Afrika heerst toen honderden schreeuwende concertbezoekers werden aangevallen door bendes overvallers en gewapende rovers.

De politiek correcte gebeurtenis, aangekondigd als een liefdadigheidsconcert op 2 december “om de erfenis en het eeuwfeest van Zuid-Afrika’s eerste democratische president Nelson Mandela te vieren”, vond plaats in het enorme FNB stadion in Nasrec, net ten zuiden van Johannesburg. Het stadion is bijna op loopafstand van Soweto, de grootste stedelijke concentratie van zwarten in het land waar bendes ongestraft opereren en waar 93 procent van de elektriciteit routinematig wordt gestolen van de gemeente.

Volgens Stadium Management South Africa, waren onder de gasten onder andere Naomi Campbell, Bonang Matheba, Sir Bob Geldof, Gayle King, Tyler Perry en Forest Whitaker”.

Beyoncé en de Afro-Amerikaanse rapper Jay-Z waren rond 19.00 uur samen op het podium te zien. Toen het concert echter ten einde liep en Beyoncé per helikopter naar het luxe Sakson hotel in Sandton werd gebracht, braken er gewelddadigheden en overvallen uit terwijlconcertbezoekers die niet van de scène weg konden komen. Ook de communicatie via de mobiele telefoon ging stuk en de meesten konden niet bellen of sms’en. Velen kwamen samen op een Sasol-tankstation in de buurt van het stadion waar Ubertaxi’s beschikbaar waren om ze weg te vervoeren.

Maar de Sasol garage werd het toneel van de ergste overvallen en berovingen. Een jonge zwarte vlogger uit Johannesburg, bekend als Lasizwe, woonde het concert bij. Daarna, postte hij een commentaar YouTube met de titel ,,ik werd bijna vermoord “Global Citizen”. In de video rond 5:17 bevestigt hij dat “….. te midden van al deze dingen, de Zuid-Afrikaanse politiedienst nergens te vinden was”.

Another eyewitness confirmed on Twitter that “the police did nothing”.

De bijna volledige afwezigheid van de politie nam een absurd of zelfs komisch aspect aan toen de hoogste politiefunctionarissen antwoordden op vragen van de media door te zeggen dat “er niet genoeg hooggeplaatste leden van dienst waren op het Global Citizen Festival in het FNB Stadion om junior leden te instrueren om te reageren op oproepen tot hulp van het publiek”. Dat is het: in Zuid-Afrika zal een politieagent alleen reageren op een oproep tot hulp van een slachtoffer als een hoge ambtenaar hem opdraagt dit te doen.

FWM sprak met leden van de Zuid-Afrikaanse politie, evenals de Metropolitan Police Department in Johannesburg. Hoewel ze anoniem wilden blijven, vertelden ze ons dat ze strikte orders hadden om alleen vanuit hun voertuigen ‘zichtbaar politiewerk’ te verrichten.

Johannesburg

“Er werd ons verteld om rond te rijden rond het stadion om zichtbaarheid te tonen,” zeiden ze. Nochtans, toen de overvallen en de gevechten uitbraken, kregen zij geen orders om uit hun voertuigen te gaan en om het even wie bij te staan.

Omdat er geen “hoge ambtenaren” ter plaatse waren om hun orders te wijzigen, bleven ze in hun auto’s en busjes. Een politiebusje werd volledig overvallen door doodsbange concertbezoekers die de aanvallers ontvluchtten en wanhopig op zoek waren naar de bescherming van de inactieve politie.

De Zuid-Afrikaanse minister van politie, Bheki Cele, gaf deze week toe dat “de politie beter had kunnen reageren op de misdaad rond het stadion op zondagavond”. Hij beweerde dat er vijftig klachten waren ingediend bij de politie, wat leidde tot vijf zaken die al voor de rechter waren gekomen. Zes mensen waren blijkbaar in hechtenis bij de politie op beschuldiging van overvallen op zondagavond na het concert.

Een excuus van de politie om niet te reageren op de misdaad in de Sasol-garage was dat “het gebied geen deel uitmaakte van ons veiligheidsplan”. Cele gaf toe dat politiewerk niet effectief kan zijn met een dergelijk principe.

Global Citizen, de organisatoren van het concert, zei dat ze “diep verontrust” waren door de gebeurtenissen. “De veiligheid van onze gasten is altijd van het allergrootste belang voor ons en we begrijpen en voelen ons sterk betrokken bij hun pijn en woede”, zegt Andrew Kirk, Global Director of PR for Global Citizen.

Bron:

Beyoncé’s Global Citizen concert ends in criminal chaos

Negers durven nu niet meer naar festivals, deze durft niet meer naar het katoenplukkersfestival:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (636 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

2 Comments on Johannesburg – Beyoncé’s Global Citizen concert eindigt in criminele chaos

  1. Beyoncé en haar rapneger -tezamen goed voor meerdere honderden miljoenen dollars- zullen, begaan als zij zijn met de minder bedeelde medemens, ongetwijfeld financieel bijspringen. Waar het zwarte slachtoffers betreft dan he? Blanken verdienen overvallen te worden. Dit deugduo schijnt ook totaal geen moeite te hebben met de vrijwel dagelijkse moorden op blanke boere, heb hen er althans nog nooit over gehoord evenals de walgelijke westerse MSM.

    Liked by 1 persoon

  2. antiislamnu // februari 1, 2019 om 15:09 //

    Dit is wat er van komt als je de negers de macht laat pakken blanke boeren uit moorden en blanke discrimineren, totale anarchie, weg structuur, weg orde en handhaving, weg economie, weg rechtspraak, weg veiligheid.
    Laat ze maar lekker elkaar afslachten ze zijn nog minder dan stront.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s