Nieuw

De aangeklaagde vliegtuig-asielactiviste Ersson is geportretteerd in film

Foto: Faksimil Facebook / Vimeo

De veelbesproken en veelgeprezen vliegtuig-actie is een film geworden. In “Grounded” wordt ze gespeeld door de Noorse ”Skam”-ster Josefine Frida Pettersen. Dat de Afghaan wiens uitzetting door Ersson werd gesaboteerd tot deportatie was veroordeeld wegens zware mishandeling van zijn vrouw en kinderen wordt echter niet in de film genoemd.

Op maandag begint het proces tegen Elin Ersson – de 21-jarige asielactiviste die deze zomer de uitzetting van een 59-jarige Afghaan heeft weten te stoppen. Ersson wordt beschuldigd van overtreding van de luchtvaartwetgeving en dreigt gestraft te worden met een geldboete of gevangenisstraf van maximaal zes maanden. De 21-jarige ontkent de misdaad.

LEES OOK: Maakte een scene om de deportatie van een crimineel te stoppen – vervolgd wegens overtreding van luchtvaartwetgeving

Vlak voor de start van de rechtszaak is een filmbewerking van de opmerkzame vluchtactie uitgebracht. In de korte film “Grounded” wordt Elin Ersson gespeeld door Josefine Frida Pettersen, bekend van de Noorse televisieserie “Skam” waarin ze het personage Noora speelt. Achter de film staat het bedrijf Naughty Step, en Ersson zelf wordt genoemd als een van de producenten.

De iets meer dan tien minuten durende film laat zien hoe Ersson aan boord van een vliegtuig op de luchthaven Landvetter komt en weigert te gaan zitten totdat de uit te zetten Afghaan het vliegtuig mag verlaten. Meer passagiers staan op en uiteindelijk geeft de gezagvoerder de Afghaan en zijn metgezellen opdracht het vliegtuig te verlaten. Ersson zelf wordt dan begeleid terwijl de passagiers applaudisseren.

LEES OOK: Zweedse asielactiviste die vliegtuig tegenhield verdacht van misdaad – strafvervolging wacht

In de film wordt niets gezegd over de achtergrond van de 59-jarige Afghaan wiens uitwijzing werd stopgezet. Zoals Nyheter Idag de eerste was die verslag uitbracht, was de man veroordeeld tot gevangenisstraf en deportatie voor het mishandelen van zijn eigen vrouw en hun twee kinderen. De man had een uitzettingsbesluit ontvangen, en zei zelf tijdens politieverhoren dat hij naar huis wilde gaan naar Afghanistan.

LEES OOK: De Afghaan die door Elin werd “gered”, is een veroordeelde vrouwen- en kindermishandelaar – geselde zijn dochters en bonkte moeder met haar hoofd op de grond

In de aftiteling worden mensen aangemoedigd om net zoals Elin Ersson “op te staan tegen onrechtvaardigheid” en wordt gelinkt met de organisatie “Ordinary Heroes”, die de aandacht vestigt op de daad van de 21-jarige. In een filmpje op de Facebook-pagina van de organisatie vertelt Ersson over haar betrokkenheid bij de Afghaanse asielzoekers.

– Ik geef veel om deze kwestie vanwege het groeiende aantal nazi’s in Europa, zegt ze.

– Ik kwam op voor iemand die ik niet eens kende omdat het humaan was om te doen. In deze tijden waarin alles in de wereld zo onmenselijk is, moet men zijn privileges gebruiken om andere mensen te helpen, zegt Ersson.

Zie de korte film “Grounded” hieronder.

GROUNDED from Naughty Step on Vimeo.

Hieronder volgt Ordinary Heroes Facebookclip met Ersson.

Bron:

Åtalade asylaktivisten Ersson porträtteras på film

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on De aangeklaagde vliegtuig-asielactiviste Ersson is geportretteerd in film

 1. Het groeiende aantal nazi’s in Europa…?
  Wat een onnozel en gevaarlijk wicht.

  Like

 2. Het is werkelijk ongelooflijk. Stockholm syndroom? Hoe kan zo iemand en ik mag aannemen dat ze feministe is, opkomen voor de dader van het mishandelen van vrouwen en kinderen. Wat een verkniptheid, net als die 2 meiden die naar Marokko vertrokken. Inderdaad Daniel, het groeiend aantal nazi’s??? Ze ziet niet het nog harder groeiende aantal moslims en ze beseft niet dat de islam als het de macht heeft, tegen haar is, haar de helft van haar westerse rechten zal afnemen, haar zullen verplichten om in een niqab te lopen etc. Wat een onnozel en inderdaad zeer gevaarlijk wicht, en wat nog erger is, ze is niet alleen, hele hordes lopen achter haar aan.

  Like

 3. Arminius // februari 1, 2019 om 17:55 //

  Post een review op hun facebook met een waarschuwing voor nepnieuws. Net gedaan voelt goed, eigenlijk is het puur kwaardig wat ze doen een verhaal compleet verdraaien om hun policore shit te promoten.

  Like

 4. Maar zou je der doen ?

  Liked by 1 persoon

 5. Gadver wat een debiel wijf, en nog een rot harses ook. “who do you stand up for?” ….. Nou misschien voor mezelf maar nooit voor een mislim en zeker ook niet voor zever kut als haar.

  Like

 6. Ze zal wel in het verleden verkracht zijn, dus dit is het bekende voor haar.
  Je zult is moeten gaan werken aan jezelf, dat is het onbekende en dus eng.

  Like

 7. Waarschijnlijk een film voor het multiculturele ‘Negerflix.’

  Like

 8. @Fubar,
  ik zal beleefd blijven: Neen dank je.

  Ik wilde zeggen ‘rot op,’ als grap, maar dat zou misschien niet altijd juist geïnterpreteerd kunnen worden.

  Ze hadden dat wicht in het vliegtuig een fopspeen in haar mond moeten steken, dat zou geholpen hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s