Nieuw

Britse moslimschool verbiedt meisjes om te lunchen totdat de jongens klaar zijn

Een moslimschool in Groot-Brittannië heeft meisjes verboden om te lunchen totdat de jongens klaar zijn, heeft een Ofsted (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills) directeur aan de parlementsleden verteld.

De Al-Hijrah school in Birmingham scheidt jongens en meisjes, ondanks een uitspraak van het Hof van Beroep in 2017 die besliste dat het onwettig en beslist niet-Brits was, volgens Luke Tryl, directeur van Ofsted.

Telegraph.co.uk rapporteert: Zich richtend tot de vrouwen- en de gelijkheidscommissie, zei hij dat Ofsted inspecteurs proberen om scholen ter verantwoording te roepen voor het discrimineren van meisjes, maar zich “geïsoleerd voelen” wanneer hun positie niet door ministers wordt gesteund.

– Onze inspecteurs gaan naar buiten en moeten een aantal vrij lastige oordelen vellen waarbij potentiële botsingen bestaan tussen gelijkheidswetten en religieuze vrijheden, zei Tryl.

– We hebben niet altijd het gevoel dat we de steun van de regering krijgen die we nodig hebben om dat te bewerkstelligen.

Tryl zei dat de Al-Hijrah school een “zeer strikte geslachts-segregatie” afdwong die “van de meisjes het nuttigen van lunch ontzegd totdat de jongens die van hen hadden genuttigd”.

– En we hadden bijvoorbeeld enkele zeer discriminerende teksten, die geweld tegen vrouwen aanmoedigden, zei hij.

Tryl zei dat Ofsted de uitspraak van het Hof van Beroep toejuichte dat genderverdeling binnen de school in strijd was met de gelijkheidswetten, maar dat ondanks het arrest dat in medio 2017 werd uitgesproken, de school nog steeds niet van de segregatie is gezuiverd.

Terwijl Ofsted inspecteurs segregatie kunnen aangeven in hun rapporten, valt de bevoegdheid van handhaving aan ambtenaren van de DfE (Department for Education).

Tryl vertelde parlementsleden: “Het Hof van Beroep zei terecht dat scholen met genderverdeling een overgangsperiode nodig hadden, en toch hebben we nog steeds niet alleen Al-Hijrah, maar ook nog steeds talloze andere scholen, gemengde scholen waar gescheiden wordt op basis van geslacht.

– Gelijktijdig zijn er ook andere scholen die weigeren om les te geven over seksuele geaardheidskwesties. We hebben dit gemeld in onze rapporten, maar we hebben daar nog steeds geen verandering gezien.

– Dit is waar ik het over “geïsoleerd voelen” heb. We gaan daarnaartoe. We maken deze moeilijke beslissingen en krijgen vaak heel wat kritiek op de stellingname die we nemen, maar we zien niet altijd de handhavingsactie die we zouden willen zien.

Bron:

British Muslim School Prohibits Girls from Eating Lunch until Boys Have Finished

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7738 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s