Nieuw

Zweedse correspondent: “Het christelijk erfgoed ligt in ruïnes”

Jezus huilt.

– Als we over dieren hadden gesproken, hadden we groot alarm geslagen, ze op een beschermingslijst gezet en verklaard dat ze in gevaar waren. Nu zijn het geen dieren waar we het over hebben, het is de oorsprong van het christendom.

“Wij in het seculiere Zweden reageren misschien niet zozeer op de vervolging van christenen, maar het is een feit dat zij sinds de wieg van het christendom hier al lange tijd vervolgd, vermoord en opgejaagd worden”. Dat is wat Johan-Mathias Sommarström, de Zweedse radiocorrespondent in het Midden-Oosten, schrijft in een buitenland-kroniek.

In een kroniek van Sveriges Radio op maandag stelde de journalist Johan-Mathias Sommarström de verwoestingen van de terreurgroep IS  aan de orde stelde en hoe zij in Irak en Syrië probeerden minderheden uit te roeien.

“Nu zijn er nog maar 200.000 christenen over, Syriërs, Assyriërs, Assyriërs en Chaldeeërs”, aldus de bekende Zweden Radio-journalist in zijn kroniek.

“De leider van een christelijke brigade die ik hier ontmoette, vertelde me bezorgd dat hij zich echt zorgen maakt over de toekomst van zijn volk in de regio,” zei Sommarström, en merkte op dat IS niet alleen maar moorden, verkrachten en dwingen tot vluchten.

Ze vernietigden ook heiligdommen en kerken, begraafplaatsen en unieke werelderfgoedlocaties.

“Het christelijk erfgoed ligt in ruïnes, maar erger nog is dat de bedreigingen voor christenen blijven bestaan. Als we over dieren hadden gesproken, hadden we groot alarm geslagen, ze op een beschermingslijst gezet en verklaard dat ze in gevaar waren. Nu zijn het geen dieren waar we het over hebben, het is de oorsprong van het christendom”.

Hij beschrijft hoe in heel Irak posters van burgers en soldaten die zijn omgekomen in de strijd tegen IS worden opgehangen.

“Zij gaven hun leven om niet alleen hun eigen leven te redden, maar ook anderen, moslims, christenen en Jezidi’s. Zouden we hetzelfde voor hen doen?” vraagt Johan-Mathias Sommarström zich af.

Bron:

Utrotningshotade värda att dö för: Ekots Johan-Mathias Sommarström, Bagdad

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s