Nieuw

“Sea-Watch 3” in de havenstad Catania aangemeerd – NGO vreest juridische vervolging in Italië

De mensensmokkelboot “Sea Watch 3” heeft aangemeerd in de haven van Catania, de 47 passagiers aan boord, die door eigen toedoen in zeenood kwamen en voor de Libische kust zijn opgehaald, hebben hun bestemming bereikt en de veerdienst over de Middellandse Zee heeft weer perfect gewerkt. Heel wat Europeanen hopen dat het schip van de NGO – en niet alleen dit schip – eindelijk in beslag zal worden genomen en dat de bemanning geketend of voor de rechter gebracht zal worden. De hulporganisatie “Sea Watch” vreest dit, omdat de officier van justitie Carmelo Zuccaro uit Catania wordt beschouwd als een hardliner die rigoureus optreedt tegen NGO’s.

Zeit Online van 31-01-2019:

Het reddingsschip van de Duitse hulporganisatie Sea-Watch heeft aangemeerd in de haven van Catania. In Catania is de Berlijnse hulporganisatie echter bang voor juridische vervolging in Italië. “SeaWatch 3 werd naar Catania bevolen. Weg van een veilige haven, naar een stad waarvan de aanklager bekend staat om zijn agenda tegen NGO’s”, twitterde Sea-Watch. “Of dit een politieke zet is, weten we niet. We hopen op het beste en bereiden ons voor op het slechtste”.

Openbaar aanklager Carmelo Zuccaro uit Catania heeft al meerdere malen een onderzoek ingesteld tegen niet-gouvernementele organisaties. In 2017 liet hij het Duitse reddingsschip Luventa in beslag nemen. Toenmaals was de beschuldiging medeplichtig aan mensenhandel, maar dit is nooit bewezen. Hij had ook tijdelijk een schip van de Spaanse NGO Open Arms in beslag genomen en beschuldigde de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen ervan hun schip te hebben gebruikt voor de verwijdering van illegaal gevaarlijk afval in Italië.

Bron:

„Sea-Watch 3“ in Hafenstadt Catania angelegt – NGO befürchtet juristische Verfolgung in Italien

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on “Sea-Watch 3” in de havenstad Catania aangemeerd – NGO vreest juridische vervolging in Italië

 1. Italië heeft zeker ook de doodstraf niet meer. Jammer anders hadden ze opgehangen kunnen worden wegens mensensmokkel. Maar in ieder geval berechten en laten rotten in een vergeetput.

  Liked by 1 persoon

 2. Afzinken die schuit .en de bemanning opsluiten voor mensensmokkel ,allemaal gelukszoekers met een handy ,gelijk terug sturen naar Libie .

  Like

 3. Peter Van Gastel // februari 1, 2019 om 11:24 //

  Eigenlijk vind ik dat men de sponsering van deze smokkel organisatie moet stopzetten. Ik gaf altijd aan artsen zonder grenzen omdat ze goed werk deden met medisch verzorging in oorlogs gebieden en arme landen. Maar nu men in de mensensmokkel gegaan is heb ik mijn bijdrages gestopt. Het is toch te gek voor woorden dat daar mensen worden gezocht en die opgedragen worden vaar maar rechtvooruit en buiten de territoriale wateren pikken we jullie wel op. Als dit niet illegaal was had men die mensen ook gewoon in de haven op kunnen pikken. Ik hoop dat vele mensen met mij hun financiële bijdragen aan deze organisatie zullen stoppen omdat mensensmokkel niet tot de doelstelling behoort. Tevens vind ik dat deze activiteit acuut gestopt moet worden daar dit vele onnodige doden opleverd en mensen in gevaar brengt omdat men toch in gammele bootjes buiten de territoriale wateren bij het schip moet proberen te komen!

  Like

 4. Dat is ook tevens mijn oproep: Stop de bijdragen aan deze organisatie ‘mensensmokkelaars zonder fatsoensgrenzen’. Tevens wil ik niet dat daar maar één cent van mijn belastinggeld aan wordt besteed. Geef dat maar aan Nederlanders. Ik weet het, dat is moeilijk want de overheid is eigenlijk al te ver heen maar probeer toch maar om die omslag te maken, te weten dat door Nederlanders betaald belastinggeld weer ten goede moet komen aan Nederlanders.

  En hoezo is Carmelo Zuccaro een hardliner, de man voert gewoon de wetten uit wat zijn softere collega’s ook eens zouden moeten doen in plaats van het soort klassenjustitie uit te voeren wat wij hier in Nederland ook hebben.

  Like

 5. Dit soort ‘hulpverleners’ welke een verlengstuk vormen van smokkelaars en hun illegale praktijken, berechten en een flinke aantal jaren opsluiten.
  De ‘smokkelwaar’ terugzetten waar zij weg komen en als laatste, de vaartuigen ‘verbeurd’ verklaren, afslepen richting India waar zij onder de slopershamer hun einde vinden.

  Like

 6. Sea Watch 3.
  Zij werken dus in ploegen, 24u op 24.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s