Nieuw

Polen stopt Soros’ overname van het op één na grootste radiostation

Polen zegt dat het een einde zal maken aan de overname van het op één na grootste radiostation van het land door een groep die wordt gefinancierd door miljardair filantroop George Soros.

Soros helpt uitgeverij Agora SA in hun overnamebod op Radio Zet, in een poging om Fratria te stoppen, een uitgever van een pro-regeringsweekblad Sieci, volgens Wirtualnemedia.pl.

Polen volgt het voorbeeld van Hongarije, waar een anti-Soros-campagne de stichting van de in Hongarije geboren miljardair eindigde en het land verliet.

Maandag, zei Law & Justice partijwoordvoerster Beata Mazurek op Twitter: “De staat moet er alles aan doen om te voorkomen dat marktspeculanten hun invloed op de mediamarkt vergroten.

Maar Bloomberg meldde uren later dat vice-minister van Cultuur, Pawel Lewandowski, had gezegd dat de overheid niet de wettelijke middelen anders dan de gebruikelijke anti-monopolie wetgeving heeft om de deal te stoppen.

“Het probleem is hoe we de concentratie op de mediamarkt met meerdere platforms kunnen meten en hoe we de concentratie van opinies op de markt kunnen meten, daar hebben we geen gereedschap voor”, zei hij. “Ik wil graag juridische middelen hebben om het te doen.”

De partij Law & Justice heeft herhaaldelijk gepleit voor een “re-polonisatie” van de media in buitenlandse handen, maar na een internationale campagne heeft de regering plannen die externe media-eigenaren zouden kunnen uitschakelen, op de lange baan geschoven.

Door regels op te leggen om het eigendom te beperken van groepen waarvan de platformoverschrijdende belangen en het marktaandeel als ‘dominant’ worden beschouwd, zullen buitenlandse mediaspelers in het nadeel zijn.

Lyudmyla Kozlovska, een jonge Oekraïense ‘mensenrechtenverdedigster’ die werkt voor de Open Dialog Foundation van Soros, heeft schouder aan schouder gewerkt met anti-Poolse activisten voor de zaak.

Vorig jaar heeft de Poolse regering Kozlovska zonder enige uitleg gedeporteerd. De waarschijnlijke reden is dat zij en haar Poolse echtgenoot, Bartosz Kramek, rellen tegen de regerende partij hadden aangewakkerd.

Kozlovska gaf toe dat haar man een verklaring op Facebook had geplaatst waarin hij opriep tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Toen Kozlovska – die Soros persoonlijk had ontmoet – naar Brussel reisde, werd ze aan de grens geweigerd omdat Poolse ambtenaren een waarschuwing hadden geplaatst in het Schengeninformatiesysteem (SIS), een gedeelde EU-databank die tijdens de grenscontrole “ongewenste” buitenlanders signaleerde.

Kozlovska en Kramek vertelden de Washington Post dat ze reden hadden om aan te nemen dat het Agentschap voor Binnenlandse Veiligheid hen als een bedreiging voor de openbare veiligheid zag.

Het Office for Foreigners, de Poolse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor buitenlanders die in het land verblijven, weigerde commentaar te geven op dit specifieke geval, maar de Poolse ambtenaren hadden al bevestigd dat ze de waarschuwing hadden gegeven en haar als agent van George Soros etiketteerden.

Kozlovska was een uitgesproken tegenstandster tegen de opname door Moskou van haar voormalige thuisregio op de Krim. De George Soros Open Dialog Foundation noemde dit een “daad van politieke aard uitgevoerd door de Poolse autoriteiten om de activiteiten van de organisatie in het land en in het buitenland te stoppen”.

Poolse leden van het Europees Parlement Kosma Zlotowski, Ryszard Antoni Legutko en Ryszard Czarnecki, die de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) vertegenwoordigen, hebben schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie die probeert de accreditatie van de Stichting voor het transparantieregister te beëindigen. Maar deze vragen zijn door de Europese instellingen afgedaan als “ongefundeerde” zorgen.

Aan Soros verbonden organisaties voeren de druk op Oost-Europese landen op om een ​​anti-Russische houding aan te nemen. Volgens de Wall Street Journal vertelde de Hongaarse premier Viktor Orban tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse ambassadeur, David Cornstein, de Amerikaanse diplomaat dat hij weigert China en Rusland onder druk te zetten en liever zoals Oostenrijk neutraal blijft.

“Washington dringt aan op een hardere lijn tegen Rusland en China, en versterkt de vrees dat een aloude Amerikaanse bondgenoot van zijn koers afdrijft,” meende WSJ.

Een hoge Hongaarse functionaris zei tegen de WSJ dat de premier zich sterk verzet tegen de Amerikaanse druk om de invloed van Moskou en Peking in Europa te beperken. “Het punt voor Orban is, ja, we willen zaken doen met Rusland”, zei de Hongaarse ambtenaar. De premier heeft ook duidelijk gemaakt dat hij niet wil worden voorgelicht over hoe om te gaan met China.

De afgelopen tijd hebben de VS geprobeerd de NAVO-leden maandenlang te verenigen om meer steun te geven aan Oekraïne in de hardloopconfrontatie van het land met Rusland, en ook om scherpere stappen te ondernemen tegen vermeende Chinese cyberspionage.

Orban heeft zich tegen beide bewegingen verzet en heeft net als veel andere Europese leiders Chinese investeringen in de internet-infrastructuur van zijn land verwelkomt.

Bovendien heeft Orban de NAVO geblokkeerd voor het houden van ministeriële gesprekken met Oekraïne, omdat zijn regering zegt: “Orban wil dat Oekraïense scholen meer lessen in het Hongaars aanbieden aan de Hongaarssprekende minderheid van het land”, merkte de WSJ op.

Volgens Amerikaanse overheidsbronnen is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo van plan om in februari Orban te bezoeken. De bronnen beweerden ook dat Orban te dicht naar Rusland schuift, en daarom in Washington niet als betrouwbaar wordt beschouwd.

Bron:

Poland to stop Soros taking over second biggest radio station

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Polen stopt Soros’ overname van het op één na grootste radiostation

 1. Marcelina // februari 1, 2019 om 10:31 //

  Washington steekt ook geen vinger uit om Hongarije van het Busselse tiranie te beschemen.
  Sterker nog, vanuit Amerika zijn er ertalloze hooggeplaatse ambtenaren en kranten die onder de invloed van Soros ook regelmatig vuil spuien over de immigratiebeleid van Hongarije. Moet je nu de americaanse hielen likken die enkel hun eigen agenda nastreven? Als de brusselse linksliberale bende de souvereniteit van Hongarije zou respecteren dan zouden ze ook graag op alle gebieden met hen samenwerken.

  Like

 2. Marcelina // februari 1, 2019 om 11:18 //

  Hongarije heeft de NAVO niet gestopt omdat ze meer Hongaars in het onderwijs willen hebben,
  maar omdat Oekraine plotseling de Hongaarse onderwijs van deze minderheid, die overigens 100 jaar geleden door Trianon van Hongarije werd losgekoppeld, plotseling wilt ontnemen.
  De laatste tijd wordt deze groep ook regelmatig fysiek bedreigd, met name door hun kerk en administratiekantoor in brand steken en vijandige demonstratie met de Oekrainese vlag door intimiderende jongeren regelmatig door hun straten laten plaatsvinden.

  De persoonlijke gegevens van ca. 500 leraren inclusief hun foto’s hebben ze openbaar gemaakt en als vijand van Oekraine bestempeld, waardoor een groot aantal leraren hun werk hebben neergelegd en zijn ondergedoken.

  De nodige petities om deze wantoestanden op de Brusselse agenda te plaatsen is ruimschoots behaald, maar het verdween ook al snel in het diepste la, want kennelijk vindt Brussel
  dit onderwerp niet belangrijk genoeg om op hun “mensenrechten” agenda te zetten, zij hebben immers hun handen vol met de mensenrechten van de “zielige” migranten en ze laten maar al te graag hun eigen volk in de ellende creperen.

  Like

 3. Ik heb op Breitbart gelezen dat Trump van de democraten (uitgevonden woord voor fascist) aan het winnen is.
  Geen muur = shutdown.
  Wat is immers vier (?) miljard voor een grensmuur wanneer betekent dat deze de ondergang van uw land zal voorkomen?

  Moeilijke vraag voor de islam-collaborateurs.
  (Wat ‘links’ wordt genoemd)

  Like

 4. John de Mol bouwt verder aan zijn media-imperium en koopt YouTube-kanaal StukTV, misschien is de Mol zó geïnsprireerd door Soros dat hij zijn media-imperium terzijnertijd of mogelijkerwijs nu al aan een of andere instelling van Soros ter beschikking heeft gezet.

  Like

 5. Beste Adriaan,op het moment dat Zakenman John de Mol syphatie gaat voelen voor Soros is het met zijn miljarden impirium gebeurd zonder dat hij er invloed op kan uitoefenen dus Hij heeft WERELD CRIMINEEL Soros niet nodig zoals geen enkele Zielige Jood.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s