Nieuw

Na nieuw migrantengeweld: Oostenrijk wil strengere asielwetgeving op EU-niveau

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Na de moord op een zestienjarig meisje in Wiener Neustadt, waarbij een Syrische asielzoeker die eerder verschillende misdrijven heeft gepleegd, wordt verdacht, roept de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken van de FPÖ, Kickl, nu op tot strengere asielregels op EU-niveau. Een uitzetting van de vermeende dader was tot dan toe niet mogelijk omdat hij zich niet in strafrechtelijke zin schuldig had gemaakt aan een misdrijf en dus zijn verblijfsrecht in Oostenrijk niet had verloren. Kickl wil dat veranderen.

De minister richtte zijn verzoek aan EU-commissaris voor migratie Avramopoulos en schreef hem: “De huidige moord in Oostenrijk had mogelijk kunnen worden voorkomen met een juridische situatie die past bij de problematiek. De mensen hebben terecht geen begrip voor het feit dat criminelen het recht op internationale bescherming kunnen blijven genieten. Daarmee brengt men het asielbeleid van de EU in diskrediet”.

Om deze reden had Oostenrijk al vóór het Oostenrijkse voorzitterschap van de Raad voorstellen ingediend voor een aanpassing van de desbetreffende verordening. Dit omvatte ook de mogelijkheid van een status-afwijzing voor een ernstig strafbaar feit of herhaalde strafbare feiten, ongeacht de ernst ervan. In het licht van de huidige situatie waren echter “nog strengere wettelijke voorschriften” noodzakelijk.

Bron:

Nach neuer Ausländergewalt: Kickl will schärferes Asylrecht auf EU-Ebene

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Na nieuw migrantengeweld: Oostenrijk wil strengere asielwetgeving op EU-niveau

  1. Ik heb het al eerder gezegd: ‘het kwartje is aan het door vallen’. Bovendien is de geest nu uit de fles en die krijg je er toch niet meer in.

    Let wel, zie de verbanden, de gele hesjes in Frankrijk protesteren vooralsnog tegen de verhoogde brandstofaccijns en de verhoogde pensioenen. Waar ze werkelijk tegen protesteren zijn de verhogingen om meer geld richting staatskas te krijgen om die migrantenwaanzin te kunnen blijven bekostigen over hun rug.

    Dat zien we ook in Nederland. Bij de verhoging van de hoge BTW had onze overheid de crisis nog als smoes. Nu de crisis is afgelopen hebben ze die smoes niet meer en toch wordt die verhoging nu niet ongedaan gemaakt. Sterker nog, men verhoogt ook de lage BTW. En geloof me, je hoeft echt geen drie academische titels voor je naam te hebben om de verbanden te zien.

    Like

  2. Massale remigratie.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s