Nieuw

Moskou waarschuwt: “Witte Helmen” bereiden nieuwe provocatie in Syrië voor

Volgens de Russische woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharowa, proberen terroristen nog steeds een Chemische-wapenmissie tegen de burgerbevolking op het grondgebied van Syrië te ensceneren.

“De berichten dat terroristen niet afzien van pogingen om een chemische aanval op burgers in scene te zetten, baren ons ernstige zorgen. Volgens de beschikbare informatie had een activistische groep, die als een nep-humanitaire organisatie “Witte Helmen” in diskrediet is geraakt, in verschillende ziekenhuizen van Idlib apparatuur voorbereid om dergelijke provocerende acties te filmen”, zei Sakharova tijdens haar briefing vandaag.

Ze zei ook dat de spanningen rond de deëscalatie-zone van Idlib niet zouden afnemen. “De strijders van de Nusra Alliance, Haiʾat Tahrir ash-Sham, schieten dagelijks op de nabijgelegen steden en vergroten actief hun strijdkrachten in de buurt van de scheidingslijn van de Syrische regeringstroepen”.

De “Witte Helmen” presenteren zich als beschermers van de burgerbevolking in Syrië zonder politieke agenda. De organisatie wordt echter beschuldigd van het verspreiden van geënsceneerde video’s uit Syrië: Syrische journalisten hebben bijvoorbeeld verschillende foto’s laten zien van de “reddingstroepen” met wapens en in militaire uniformen. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beschreef de activiteit van de “Witte Helmen” als onderdeel van de lastercampagne tegen de Syrische regering.

Generaal-majoor Igor Konashenkov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, had gemeld dat leden van de Witte Helmen nieuwe provocaties aan het voorbereiden waren met het gebruik van chemische wapens in Syrië en de inwoners in ruil om te filmen voedsel zouden aanbieden.

Bron:

Moskau warnt: „Weißhelme“ bereiten neue Provokation in Syrien vor

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Moskou waarschuwt: “Witte Helmen” bereiden nieuwe provocatie in Syrië voor | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s