Nieuw

Mexico begint te lijken op Venezuela

Grens VS - Mexico. Bron: Wikimedia. Auteur: Sgt. 1st Class Gordon Hyde.

Mexico zit weer midden in een crisis.

En nee, het heeft niets te maken met de grensmuur die de Amerikaanse regering meer dan een maand lang hopeloos in een impasse heeft gebracht.

Of de economie. Of moorden en geweld. Of drugshandel. Of de vogelgriep.

Nope. Mexico kampt met een enorm probleem met zijn oliepijpleidingen.

Op een manier die bijna belachelijk klinkt.

screenshot You Tube

Maar oliedieven hebben in Mexico’s uitgebreide netwerk van olie- en gaspijpleidingen door het hele land gaten geboord om brandstof te stelen en op de zwarte markt te verkopen.

Het staatsbedrijf PEMEX vond vorig jaar meer dan 12.500 illegale gaten in de pijpleidingen.

En deze oliedieven gingen zelfs zover dat ze zelf een 2 mijl lange pijpleiding bouwden om de olie rechtstreeks van de raffinaderijen af te leiden.

Het verkopen van olie op de secundaire markt is een zeer lucratieve business in Mexico. En sommige boeren die op de uitkijk staan voor dieven kunnen meer dan vijf keer hun reguliere inkomen verdienen.

Het resultaat? Ernstige benzinetekorten.

In het hele land, ook in de grootste steden Mexico City en Guadalajara, zijn meer dan 1.000 tankstations gesloten. Veel van die nog open zijn hebben beperkte aankopen van gas tot vijf liter per persoon.

En de wachtrijen tot je aan de beurt bent kunnen tot een mijl lang worden.

Mensen zijn nu begonnen met het oppotten van benzine en het doorverkopen ervan op de zwarte markt.

Zoveel voor het aanpakken van oliediefstal.

Het resultaat is dat miljoenen mensen geen toegang hebben tot gas. Ze kunnen niet naar hun werk gaan, hun familie niet zien of hun leven leiden zoals een paar dagen geleden.

Het begint bijna op Venezuela te lijken – het schoolvoorbeeld van wat er gebeurt met een land dat in de greep is van het corrupte socialisme.

Zo’n twintig jaar geleden kwam Hugo Chavez aan de macht en voerde politieke hervormingen door die hem en zijn regering enorme macht gaven. En hij begon massale, socialistische programma’s in Venezuela die het land zich niet kon veroorloven.

En ondanks de rijke natuurlijke hulpbronnensector van het land ging het kapot.

Nu heeft Venezuela hyperinflatie (waardoor het gemiddelde maandloon rond de 32 dollar per maand ligt). En er is een tekort aan voedsel, water, medicijnen en toiletpapier. Venezuelanen ontvluchten massaal het land.

In Venezuela kan het niet veel erger worden. En de mensen, moe van deze langlopende socialistische ramp, hebben zojuist een nieuwe president gekozen, Juan Guaidó, die nu vecht om de macht met Maduro.

Het punt is dat je naar Venezuela kunt kijken en kunt zeggen “wat een stel idioten”. Of je kunt naar Mexico wijzen en hetzelfde zeggen.

Maar laten we de situatie in de VS van vandaag een spiegel voorhouden…..

Het ministerie van Financiën zou binnenkort zijn jaarlijks financieel verslag over het op 30 september afgesloten boekjaar moeten uitbrengen (de regering geeft zichzelf vier maanden de tijd om haar verklaringen voor te bereiden – een volledige, drie maanden langer dan de particuliere ondernemingen).

Ik weet al wat het rapport zal laten zien….. dat de insolventie van de overheid alleen maar is toegenomen.

Sociale zekerheid is kapot, pensioenen zijn kapot, uitkeringen eten een groter en groter deel van de belastinginkomsten op (terwijl belastinginkomsten dalen).

Tegelijkertijd hebben we in de VS deze stijging van hardcore, zelfverzekerde socialisten gezien….. en deze mensen willen meer geld naar dit gebroken systeem gooien (zonder enige schijn van een plan, althans niet een plan dat ze met ons willen delen).

En ze gaan dit alles betalen met uw belastinggeld…..

Bron:

Mexico Is Starting To Look Like Venezuela

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s