Nieuw

Lang leve het uitsterven: Amerikaanse beweging eist vrijwillig uitsterven van de mensheid

Foto: fr.wikipedia.org

Voor de controversiële beweging is de enige redding voor het milieu het uitsterven van de mensheid. Zelfmoord of erger nog, staat echter niet op de agenda. Het is de menselijke vermenigvuldiging waar het om draait en die moet daarom worden gestopt.

Er is al veel geprobeerd, zij het halfslachtig, om het milieu voor een collaps te behoeden. Van beperking van de eigen consumptie tot recycling of vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Een Amerikaanse beweging is van mening dat zij de ultieme oplossing heeft gevonden. Wat de “Voluntary Human Extinction Movement” (Vrijwillige Menselijke Uitsterving Beweging, VHEMT) eist klinkt bizar en is het ook, althans voor degenen voor wie kinderen het leven verrijken en de moeite waard maken.

De beweging rond oprichter Les Knight roept op tot het vrijwillig uitsterven van de mensheid, niet door vrijwillig uit het leven te stappen, maar door af te zien van een nieuw leven in de wereld te brengen – zogezegd het zachte vertrek van het wereldtoneel.

“We moedigen mensen aan om eerst na te denken voordat ze zich voortplanten”, aldus de oprichter van de beweging.

De beweging, die volgens haar eigen verklaring bewust geen organisatie wil zijn, ziet het “vrijwillig uitsterven” van de mensheid als “het humanitaire alternatief voor door de mens veroorzaakte rampen”.

Al bijna drie decennia lang is de VHEMT-beweging van mening dat de aarde alleen door het geleidelijke vertrek van de mensheid gezond kan worden. Dat wil echter niet zeggen dat we de seksuele daad zelf moeten missen. Seks is oké, kinderen krijgen niet.

“Onze biologische drang is om seks te bedrijven, niet om kinderen te krijgen”, zegt het op de rudimentaire website van de losse beweging zonder netwerk.

Maar waarom zo radicaal? Waarom moet het een meteen een eigen uitsterven zijn en geen rigoureuze gezinsplanning? Om deze vraag te beantwoorden, moet je de achtergrond van de oprichter Les Knight kennen. In het begin van de jaren zeventig vocht Knight met de groep “Zero Population Growth” voor de beperking van de nakomelingen tot twee kinderen.

Maar stagnatie was niet de oplossing. Niet stagneren maar krimpen, is het motto vanaf nu.

“We zijn geen zalmen die zich voortplanten en vervolgens sterven”, aldus Knight.

Voor zijn proefschrift gebruikte hij klassiekers uit de overbevolkingsliteratuur, zoals het essay van Thomas Malthus uit 1798.

Als de mensheid daadwerkelijk is ontstaan uit een gril van de natuur waar zij vandaag de dag spijt van heeft, kan men ervan uitgaan dat zij dit zelf zal corrigeren. Het valt niet te ontkennen dat hier voortekenen van zijn.

“De bewuste voortplanting van een ander mens, door wie dan ook, is niet meer te rechtvaardigen”, verklaart de zelfverklaarde milieubeheerder Knight overtuigd.

Maar Knight laat ten minste één punt in zijn uitleg en overwegingen achterwege. Het is niet de “mensheid” die de planetaire natuurrampen veroorzaakt.

Dat alle mensen toch de prijs moeten betalen voor de snelle achteruitgang van de biodiversiteit lijkt een niet goed doordacht plan.

Bron:

“Lange leben und aussterben”: US-Bewegung wirbt für freiwilliges Aussterben der Menschheit    5/5 (1)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Lang leve het uitsterven: Amerikaanse beweging eist vrijwillig uitsterven van de mensheid

 1. Nu ja, op zich niet helemaal verkeerd. Volledig uitsterven gaat te ver, maar een zeer zwaar ontmoedigingsbeid van het krijgen van kinderen door Afrikanen zou wel helpen. De bevolking daar moet minimaal gehalveerd worden. Als dat niet op een zachte manier gebeurt, gebeurt het later op grotere schaal op veel wredere manieren. Al is het maar omdat ze niet in staat zijn zichzelf in de hand houden of iets op te bouwen maar afhankelijk blijven van de westerse hulp. Als het westen straks is veranderd in net zo’n achterlijk gebied door de eindeloze immigratie ontploft de zaak omdat er niemand meer is.om ze te helpen

  Like

 2. Voor de controversiële beweging is de enige redding voor het milieu het uitsterven van de mensheid. Daarvoor is Agenda 21 / 30 in het leven geroepen, of de president van de Verenigde Staten Donald Trump moet roet in het eten gooien van deze depopulatie bewegingen, wat denkt u zelf?

  Like

 3. Alles upside down bij de Tegenstander. “Vult de aarde en wordt talrijk…” Nee zegt hij, in alles sta ik de Schepper in de weg want ik heb hem zonder reden gehaat.

  Like

 4. Ik vind het nemen/ krijgen van 10 kinderen egoïstisch, en vooral als je de financiële middelen niet hebt om voor ze te zorgen,nee dat mogen andere mensen ophoesten waarom moet de samenleving betalen om een groot gezin te onderhouden?
  In o.a Afrika explodeert de bevolking en dan willen ze massaal naar Europa
  Je kan geen 20 mensen in een huis proppen waar maximaal 8 kunnen wonen door stapelbedden te nemen

  Like

 5. “Oorlog en hongersnood zijn onvoldoende. Daartegenover is ziekte een zeer efficiente en snelle manier om de miljarden te doden, die binnenkort moeten sterven als de bevolkingscrisis opgelost moet worden. AIDS is geen effciente moordenaar, omdat deze te langzaam werkt. Mijn favoriete kandidaat om 90% van de bevolking te elimineren is het loslaten van het Ebola-virus (Ebola Reston), omdat het én bijzonder dodelijk is én bijzonder snel werkt, het doodt binnen enkele dagen, in plaats van in jaren.

  We hebben luchtweg ziektes die 90% dodelijk zijn onder mensen. En weet je, de vogelgriep is ook goed. Iedereen die overleeft, zal er 9 dienen te begraven.”.


  Dr. Eric Pianka, University of Texas evolutionary ecologist and lizard expert.

  Like

 6. Scarlatti Bombatti // januari 31, 2019 om 20:04 //

  NIET ALLEEN babies vermoorden dus, pic.twitter.com/Eudla9LTar
  de bedoeling is dat wij helemaal ons niet meer voortplanten…
  wel dat zou ik dan maar eens tegen n bepaalde groep, die helaas in ons midden is, zeggen!

  Like

 7. Republikein // februari 1, 2019 om 05:05 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s