Nieuw

Franse activisten van Generation Identitaire gearresteerd een jaar na hun actie om de Frans Italiaanse grens te verdedigen

Verschillende leden van de Franse hipster-rechtse anti-massamigratie Génération Identitaire werden deze week gearresteerd voor hun deelname aan de missie “Defend Europe” van vorig jaar langs de Frans-Italiaanse grens.

De activisten werden dinsdagmorgen in Lyon gearresteerd, inclusief de woordvoerder van de groep Romain Espino. Aanklagers verklaarden later dat hun arrestaties verband hielden met de Defend Europe-missie vorig jaar in het Col de l’Echelle gebied, bericht L’Express.

Génération Identitaire gaf een verklaring aan Breitbart London door activist Anaïs Lignier, die tot de gearresteerden behoorde en naar verluidt ook acht maanden zwanger is.

Generatie Identitair verdedigt de Italiaans Franse grens omdat de Franse Collaborateurs-regering dat weigert

“Vanochtend werd ik, samen met twee andere leden van de Génération Identitaire, in politiebewaring gesteld op bevel van de officier van justitie van Gap, vanwege het absurde motief van ‘inmenging in de openbare orde’,” zei mevrouw Lignier.

“In het bijzonder bouwden we een symbolische grens bij de Col de l’Echelle en vlogen met helikopters over het gebied. In feite heeft de regering van Emmanuel Macron ons nooit vergeven voor het vernederen van hem op 21 april, toen we hem dwongen om politie- en gendarmerieversterkingen te sturen om de Frans-Italiaanse grens te beveiligen,” voegde ze eraan toe.

Lignier haalde ook uit naar de Franse autoriteiten omdat ze bijna een jaar hebben gewacht om op te treden tegen de activisten en zei: “Justitie, in opdracht van de autoriteiten, geeft de zaak niet op en probeert ons met alle mogelijke middelen, ook de meest fantasierijke op juridisch vlak, naar beneden te halen. Het feit dat ik al een gezinsverantwoordelijkheid heb en dat ik acht maanden zwanger ben, heeft niet verhinderd dat het openbaar ministerie mij in hechtenis heeft genomen”.

De activist beweerde ook dat de politie minder geïnteresseerd was in de Defend Europe-missie en nieuwsgieriger was naar de innerlijke werking van de groep en de banden met politieke partijen en anderen.

“We zitten dus in een duidelijk politieke en zelfs partijpolitieke procedure. Natuurlijk heb ik gebruik gemaakt van mijn zwijgrecht,” zei Lignier en voegde eraan toe dat de groep niet zou terugkrabbelen als gevolg van de arrestaties en “altijd voorop zou blijven lopen in de verdediging van ons volk en onze beschaving”.

De arrestaties komen slechts een jaar nadat de Oostenrijkse officieren van justitie probeerden activisten van de Oostenrijkse tak van de Identitaire beweging te vervolgen voor haatzaaien en een criminele organisatie te vormen met behulp van de antimaffiawetten van het land.

Uiteindelijk werden de activisten vrijgesproken van de aanklachten, een beslissing die later deze maand werd bevestigd nadat de officier van justitie in Graz een poging had gedaan om het vonnis aan te vechten.

Bron:

French Identitarian Activists Arrested Following ‘Defend Europe’ Mission in The Alps

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Franse activisten van Generation Identitaire gearresteerd een jaar na hun actie om de Frans Italiaanse grens te verdedigen

  1. Als de overheden in Europa eens eindelijk optreden zoals ze behoren te doen, dus opkomen voor hun eigen bevolking, dan was dit allemaal niet nodig geweest.

    Like

  2. Naar George Orwell in ‘1984’: ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS (#EU/#BRUSSEL) ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

    #JeSuisPatriot #Pakjelandterug #idverzet

    @Identitair

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s