Nieuw

Bono in Davos: “Als Afrika faalt, kan Europa niet slagen”

U2 leadzanger Bono zei dat het kapitalisme “niet immoreel” is terwijl hij op het World Economic Forum in Davos sprak, en gaf toe dat het “meer mensen uit de armoede heeft gehaald” dan enig ander systeem.

De sociale activist (en kapitalist) drong tijdens een panel dat debatteerde over hoe de armoede in de wereld tegen 2030 te beëindigen – een VN-doel – er bij de leiders van het bedrijfsleven op aan om zich aan te sluiten bij de strijd tegen extreme armoede in Afrika en aids.

“Kapitalisme is niet immoreel – het is amoreel. Het vereist onze instructies”, zei Bono, en voegde eraan toe: “Het kapitalisme heeft meer mensen uit de armoede gehaald dan enig ander ‘isme'”. Maar het is een wild beest dat, als het niet getemd wordt, onderweg veel mensen kan opeten”.

De muzikant zei dat het ongebreidelde kapitalisme een internationale drang naar populisme heeft veroorzaakt en dat de overheidsuitgaven kwetsbaarder zijn dan ooit als gevolg van kwesties als dakloosheid in Europese steden.

“We moeten wat nederigheid betrachten over wat we in de particuliere sector kunnen bereiken, maar als we het kunnen ontgrendelen, is het verbazingwekkend wat je kunt doen”, zei hij voordat hij een waarschuwing gaf: “Als Afrika faalt, kan Europa niet slagen”.

Bono is mede-oprichter van One, een wereldwijde campagneorganisatie met meer dan 10 miljoen leden die een einde willen maken aan extreme armoede.

Bron:

Bono in Davos: “If Africa fails, Europe cannot succeed”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Bono in Davos: “Als Afrika faalt, kan Europa niet slagen”

 1. Dat is zijn manier om te vergoeilijken dat hij zijn kapitaal door sluist. Wat een lul.

  Like

 2. antiislamnu // januari 31, 2019 om 17:21 //

  Wtf overheidsuitgaven populisme aids ????? Wat doet deze gek in davos ??? .
  Over het paard getilde brulaap wat voor xtc pillen gebruik hij eigenlijk dat hij zich zo groot waant

  Like

 3. Hij kan niet zingen en ook niet lullen
  Zo makkelijk kletsen over armoede als je zelf miljoenen hebt Doe eens wat goeds en deel je geld uit

  Like

 4. Die gasten moeten lekker op hun gitaartje tokkelen en meer niet.

  Maarrrr.. ik weet niet hoeveel volgers u2 op instagram heeft maar bv een selena gomez heeft 150 miljoen volgers, 150 miljoen!! Als je alle volgers van de politiek correcte sterren bij elkaar optelt dan schiet het aardig op, deze mensen hebben heel veel invloed op de jeugd dus de globalisten hechten heel veel waarde aan de sterren en dat zal misschien de reden zijn dat ze allemaal hun politieke oriëntatie niet onder stoelen of banken schuiven en zelfs activisten worden. Dat belooft wat voor de toekomst, vergis je niet want de communistische propagandamachine draait op volle toeren en vanwege onduidelijke redenen hebben ze nagenoeg alle sterren aan hun kant gekregen die op hun beurt de jeugd weer beïnvloeden.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // februari 1, 2019 om 00:04 //

  Nou zeg, niet de domste.

  Like

 6. Jack vanderVeen // februari 1, 2019 om 09:06 //

  Dick, en helaas is de ruime meerderheid, een soort “grootste helft volk”. Te dom om voor zichzelf te denken en te beseffen hetgeen ze uitkramen.
  Dat is DE VIJAND van de nabije toekomst, dit soort jeugd.
  Het internationale Frans Bauer en Jannes publiek.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s