Nieuw

Wereldmachten zijn tegen de vermeende Amerikaanse staatsgreep in Venezuela

Rusland, China en Turkije behoren onder andere tot de landen die zich verzetten tegen de geplande regimeverschuiving in Venezuela van de VS.

Nadat Venezuela’s oppositiefiguur Juan Guaido zich eerder dit jaar tot vice-president benoemde, duurde het niet lang voordat de Verenigde Staten, samen met enkele Zuid-Amerikaanse bondgenoten, hem zijn steun gaven.

Inmiddels oefenen de Verenigde Staten druk uit op de socialistische regering van Venezuela, onder leiding van Nicolas Maduro, door zware sancties op te leggen aan de grote olie-industrie van het land. Tijdens de persconferentie waar de sancties werden aangekondigd, liet de Amerikaanse veiligheidsadviseur, John Bolton, een stuk papier zien met de tekst “5000 troepen naar Colombia”. Colombia ligt naast Venezuela en wordt geregeerd door een rechtse regering die gelieerd is met de Verenigde Staten. Donald Trump heeft Venezuela ook al eerder bedreigd met een militaire interventie.

John Bolton heeft onlangs openlijk verklaard dat het “een groot economisch verschil voor de VS” zou betekenen als de VS “Amerikaanse oliemaatschappijen zou kunnen laten investeren in en produceren van de olie in Venezuela”.

Rusland en China zijn tegen de Amerikaanse ‘geplande regimeverschuiving’. De imperialistische activiteiten van de VS zijn niet goed ontvangen door Rusland, China en Turkije.

– Amerikaanse bedrijven die actief zijn in Venezuela worden niet getroffen door de sancties. Ze willen de regering omverwerpen terwijl ze er geld mee verdienen, aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov, die zei dat de Verenigde Staten zich “cynisch” gedragen.

China heeft aangekondigd dat het Maduro steunt en een speciale delegatie naar de inauguratieceremonie zal sturen.

– Washington draagt de verantwoordelijkheid voor de ernstige gevolgen hiervan, aldus de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Geng Shuang.

Zelfs het NAVO-land Turkije, dat de laatste jaren steeds meer bondgenoot van Rusland is geworden, steunt Nicolas Maduro en de socialistische regering.

Venezuela is al lang een doorn in het oog van globalisten. Reeds in 2002 werd het land onder Hugo Chávez onderworpen aan een door de VS gesteunde staatsgreep, die echter werd tegengehouden door massale protesten van het volk en een tegencoup van delen van het leger.

Bron:

”5,000 troops to Colombia”? Nation responds to Bolton’s note
‘Cynical’ US sanctions meant to confiscate Venezuela’s assets – Lavrov
China opposes sanctions against Venezuela, says US will be responsible for consequences
Iran, Turkey, Russia warn US against meddling in domestic affairs of Venezuela

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Wereldmachten zijn tegen de vermeende Amerikaanse staatsgreep in Venezuela

 1. MADURO: ‘EU-leiders zijn hielenlikkers van de VS’, beloften om te vechten (Russische tv-nieuwsvideo)

  Yup, we konden het niet meer dan eens zijn. Kijk eens naar deze vent.

  Het citaat komt uit een zeer interessant verslag van de Russische tv-nieuws hieronder, waarin wordt uitgelegd dat Maduro massale tegenprotesten organiseert. Het wordt een interessante week.

  Transcript hieronder:

  Verslag:

  Laten we ons concentreren op Venezuela. Vandaag verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken dat Caracas alles zou doen om de poging van Washington om een ​​staatsgreep uit te voeren, te neutraliseren. Tegen deze achtergrond besloten de Amerikaanse diplomaten, die Nicolas Maduro 72 uur had gegeven om te vertrekken, om in Venezuela te blijven. En de zelfverklaarde president Guaido begon het Venezolaanse leger te saboteren.

  Onze Amerikaanse reporter Alexander Khristenko met de details.

  Nicolas Maduro demonstreert zijn ijzeren wil voor zijn land en de wereld. Hij stapte op een tank en waagde zich in het water om persoonlijk langs de kust te patrouilleren. Tijdens zijn missie werd hij vergezeld door zijn vrouw Cilia Flores en zijn troepen. De Venezolaanse president testte ook de bereidheid van zijn troepen op een schietbaan en hun loyaliteit die cruciaal is in de context van de politieke crisis.

  “- Zijn jullie imperialisten?

  – Nee, president!

  – Zijn jullie anti-imperialisten?

  – Ja, president!

  – Verraad je me ooit?

  – Nooit!

  – Blijven jullie mij trouw??

  – Voor altijd!

  – Zo moet het zijn!”

  Maduro noemde zichzelf de gerantiegever voor vrede in het land.

  Nicolas Maduro, president van Venezuela: “Het Amerikaanse imperium valt ons leger aan. In Colombia zijn ze aan het konkelen, om verdeeldheid te zaaien tussen onze strijdkrachten. Elke dag sturen ze duizenden berichten op sociale netwerken. Ze testen je moraal en proberen verraders van je te maken. Ik ben hier vandaag gekomen om je te vertellen dat ons leger dichter bij de mensen is dan ooit. Met elke dag die voorbijgaat, groeit het bereidschap voor de revolutie, het vaderland en de grondwet groeit alleen maar. ‘

  Maduro heeft de grootste militaire oefening in de geschiedenis van Venezuela aangekondigd, die zich zal richten op de verdediging tegen invasies. Het feit dat het scenario van de Venezolaanse oefening werkelijkheid kon worden, werd bevestigd door Washington. Senator Lindsey Graham vertelde dat hij begin januari een gesprek had met de president, waarin Trump overwoog militair geweld te gebruiken tegen Caracas. Toen zei de senator tegen de president: “Het zou problematisch worden.”

  Zelfs de hoogste leden van de Amerikaanse overheid vertoonden beperkte kennis van het onderwerp. Staatssecretaris Pompeo heeft de naam van de persoon die de VS heeft erkend als de interim president van Venezuela verkeerd uitgesproken. In plaats van ‘Guaido’ noemde hij hem ‘Guido’, een racistisch scheldwoord dat in de VS wordt gebruikt tegen Italiaanse-Amerikanen. De Nationale Veiligheidsadviseur van Trump Bolton heeft de naam van Washington’s favoriet op Twitter verkeerd gespeld. In plaats van ‘Guaido’ heeft hij ‘Guiado’ gespeld, wat ‘geleid’ betekent in het Spaans.

  De oppositieleider heeft op woensdag en zaterdag nieuwe pan-nationale protesten aangekondigd.

  Juan Guaido, leider van de oppositie: “Op nationaal en internationaal niveau, in de straten van Venezuela en over de hele wereld zullen we de steun vieren die de EU heeft geboden aan de bevolking van Venezuela en het ultimatum handhaven dat we aan Maduro hebben gegeven.”

  Europa heeft een ultimatum gesteld: er worden nieuwe verkiezingen gehouden of Europa erkent Guaido. Reageerde Maduro.

  Nicolas Maduro: “De Europese leiders zijn hielenlikkers, toegeven aan het beleid van Donald Trump. Heel Europa buigt voor de Amerikaanse president, vooral als het om Venezuela gaat. ”

  Er zullen massale tegenprotesten zijn. Venezuela zet zich schrap tegen hen.

  Bron:
  https://russia-insider.com/en/maduro-eu-leaders-are-bootlickers-us-vows-fight-russian-tv-news-video/ri26096

  Like

 2. Maduro: ‘Militaire overlopers’ in Colombia plannen een staatsgreep tegen Venezuela

  Bron:
  https://sputniknews.com/latam/201901301071961437-maduro-defectors-colombia/

  Like

 3. Je zou denken dat de Venezuelen onderhand het socialisme uit kotsen. De steun die maduro denkt dat ie heeft kan best heel beperkt zijn

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s