Nieuw

Poolse nationalisten demonstreerden in Auschwitz op de “Holocaustdag”

Poolse nationalisten in Auschwitz op de Holocaustdag 2019.

Nationalisten in Polen die in Auschwitz demonstreerden eisen dat het land bevrijd wordt van de Joodse macht.

“De Joodse natie en Israël doen er alles aan om de geschiedenis van de Poolse natie te veranderen. Poolse patriotten kunnen dit niet toestaan”, citeert Reuters Rybak als sprekend bij de demonstratie. “Het is tijd om tegen het jodendom te vechten en Polen van hen te bevrijden!”, voegde Rybak eraan toe, volgens de lokale media.

De Poolse politie is begonnen met een onderzoek naar beeld- en filmbewijs nadat ongeveer honderd demonstranten op de herdenkingsdag van de Holocaust door het Holocaustmuseum in Auschwitz liepen.

De Poolse autoriteiten zeggen dat de demonstratie op hetzelfde moment werd gehouden als de Poolse ambtenaren en overlevenden van de Holocaust de 74ste verjaardag van de overname van het concentratiekamp door de communistische Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog vierden.

De twee groepen bevonden zich aan verschillende kanten van het museum en hebben elkaar nooit ontmoet.

De eigen foto’s van de demonstranten laten zien hoe zij in het museumgebied de Poolse vlag dragen. Ze zouden naar verluidt ook het Poolse volkslied hebben gezongen.

De leider van de demonstratie was de Poolse nationalist Piotr Rybak. Reuters meldt dat Rybak zei dat “de Joodse natie en Israël er alles aan doen om over de geschiedenis van de Poolse natie te herschrijven”.

Rybak en zijn volgelingen waren boos op de Poolse regering en zeiden dat zij de Joodse slachtoffers van het kamp eer betoonden terwijl zij de 150.000 niet-joodse Polen die daar werden gedood negeerde. Sommige van hun vlaggen hadden de uitdrukking “Poolse holocaust” op hen.

De demonstratie vond niet plaats op het terrein van het kamp, maar buiten de poorten van het kamp, en was daarom legaal, tweette politiewoordvoerder Mariusz Ciarka.

Bron:

Police probe Auschwitz far-right protest calling to ‘free Poland’ from Jews

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Poolse nationalisten demonstreerden in Auschwitz op de “Holocaustdag”

  1. Het klopt wel dat de joodse holocaust vaak op de voorgrond staat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s