Nieuw

Noodtoestand uitgeroepen: Verenigde Staten huiveren in Koudeschok door Polar Vortex – Trump smeekt Global Warming om terug te keren

De VS zullen deze week rillen als in een diepvries, waarschuwen weervoorspellers.

De meest extreme arctic blast, veroorzaakt door een draaiende pool van koude lucht die bekend staat als de polar vortex, kan temperaturen tot -53C (-64F) veroorzaken.

Weermannen in de staat Iowa hebben mensen gewaarschuwd om te vermijden “diep in te ademen en het praten te minimaliseren” als ze naar buiten gaan.

Er wordt voorspeld dat minstens 55 miljoen mensen te maken krijgen met temperaturen onder het vriespunt.

Een noodtoestand is uitgeroepen in de Midwestern-staten Wisconsin, Michigan en Illinois, evenals in de normaal meer milde zuidelijke staten Alabama en Mississippi.

Chicago zal naar verwachting kouder zijn dan het Mount Everest basiskamp

John Gagan, meteoroloog bij de National Weather Service (NWS), zei: “De intensiteit van deze koude lucht, zou ik zeggen, is een keer in een generatie.”

De NWS waarschuwt dat bevriezing mogelijk is binnen slechts 10 minuten na het buiten zijn in dergelijke extreme temperaturen.

Hypothermie begint in te zetten wanneer de lichaamstemperatuur van een persoon daalt van de normale 98,6 graden F naar ongeveer 95 graden. Het lichaam begint te stoppen. Hart- en ademhalingsritmes vertragen, vergezeld van verwarring en slaperigheid.

“Hypothermie is een medische noodsituatie wanneer uw lichaam sneller warmte verliest dan het kan produceren.” Als uw lichaamstemperatuur daalt, kunnen uw hart, hersenen en interne organen niet werken. “Zonder agressieve reanimatie en snelle opwarming zult u uiteindelijk niet overleven”, legt Dr. Robert Glatter uit, een arts voor noodgevallen in het Lenox Hill Hospital in New York.

De koudste temperaturen worden verwacht van dinsdag tot donderdag, terwijl weermannen (m/v/x) voorspellen dat Chicago kouder zal zijn dan Antarctica.

Vijfenzeventig procent van de continentale VS zal deze week onder het vriespunt zakken, wat leidt tot recordlage temperaturen in het hele land.

De kou biedt gelijk mogelijkheden om iets aan die verdomde giftige mannelijkheid te doen:

Kom terug Global Warming, laat je niet afschrikken door Jesse Klaver en Mark Rutte, ze lachen wel maar bijten niet. Dit is niet leuk meer. Ze vriezen ons dood.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1422 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Noodtoestand uitgeroepen: Verenigde Staten huiveren in Koudeschok door Polar Vortex – Trump smeekt Global Warming om terug te keren

  1. ieznogoedh // januari 30, 2019 om 12:57 //

    Polar Vortex. Ha, dat krijg je ervan als er teveel mensen in (diesel)auto’s rijden en hun huis met gas verwarmen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s