Nieuw

Zuid-Afrika: “Landhervormings-Programma” verzinkt in Afrikaanse corruptie op “Enorme schaal”

Foto: Zuid-Afrika landbouw. Pixabay.

Zuid-Afrika’s “landhervormingsprogramma”, dat liep van 2011 tot 2017- en dat losstaat van het nieuwe plan om land zonder compensatie in beslag te nemen – is misbruikt voor fraude “op enorme schaal”, waarbij overheidsfunctionarissen boerderijen en miljoenen subsidies hebben uitgedeeld aan begunstigden die niet in aanmerking kwamen, heeft een overheidsrapport onthuld.

Het nieuws van de typisch Afrikaanse diefstal is geopenbaard in een rapport in de Zuid-Afrikaanse krant Business Day, in een artikel getiteld ,,Ambtenaren roofden miljoenen in de zwendel van de landhervorming“.

Volgens Business Day, heeft de speciale onderzoekseenheid van de politie (SIU), die de fraude en corruptie aan het licht bracht, aanbevolen dat 42 mensen vervolgd moeten worden.

Business Day heeft het rapport deze week verkregen via een Promotie tot toegang tot informatie-applicatie, ook al werd het in maart 2018 in eerste instantie overhandigd aan president Cyril Ramaphosa.

In het verslag staat dat er “grote systeemzwakheden” in het landhervormingsproject zitten. Dit “landhervormingsproject” werd verondersteld subsidies te verlenen aan zwarten om hen in staat te stellen landbouwgrond in blank bezit te kopen op basis van een “bereidwillige verkoper, bereidwillige koper”. (Het is dit “willing seller, willing buyer”-programma dat zal worden geschrapt wanneer de huidige voorstellen om land in beslag te nemen zonder compensatie later dit jaar officieel van kracht worden).

In het kader van het vorige programma werd verwacht dat de begunstigden van de door de staat gefinancierde subsidies zouden blijven en op de boerderijen zouden werken.

De SIU onderzocht echter 148 individuele “landhervormingsprojecten” tussen 2011 en 2017 en constateerde dat één op de vier projecten frauduleus was.

In veel gevallen waren de vermeende begunstigden niet eens op de hoogte van het project en waren ze nooit op hun bedrijf geweest.

Anderen kwamen niet in aanmerking voor de subsidies, omdat zij nooit op een landbouwbedrijf hadden gewoond of gewerkt.

In één geval noemde een ambtenaar van de afdeling die bij het programma betrokken was, zijn familie als de begunstigden van de regeling.

Het onderzoek heeft er in geresulteerd dat de staat meer dan 24 landbouwbedrijven, die bij meer dan R382 miljoen worden getaxeerd terugkrijgt.

Hoewel het rapport ook 42 mensen aanbeveelt om vervolgd te worden wegens fraude, is het onderzoek nog steeds aan de gang, vertelde woordvoerster van het Openbaar Ministerie Business Day.

Rendani Sadiki, de waarnemend directeur-generaal van het ministerie van Plattelandsontwikkeling en Landhervorming, vertelde de krant dat “we ambtenaren hebben die op dit moment in de gevangenis zitten. De meesten zijn al ontslagen. We hebben er een die veroordeeld is die gevangenisstraf uitzit”.

Vorig jaar, keurde de ANC regering, met de steun van de virulente en openlijk anti-blanke partij van de “Economic Freedom Fighters” (EFF), een parlementair rapport goed dat een constitutioneel amendement adviseert om de beslaglegging van blank bezit zonder compensatie toe te staan.

Bron:

South Africa: “Land Reform” Program Mired in African Corruption on “Enormous Scale”

Zie ook:

Zuid-Afrika staat op het punt om alle blanke boeren te onteigenen

’Onteigening land van blanke boeren Zuid-Afrika moet doorgaan’

De nieuwe leider van Zuid-Afrika wil grond van blanke eigenaren onteigenen zonder compensatie

Zuid-Afrika gaat het land van blanken confisqueren – zonder enige compensatie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (638 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

1 Comment on Zuid-Afrika: “Landhervormings-Programma” verzinkt in Afrikaanse corruptie op “Enorme schaal”

  1. Goh. Verbazend.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Zuid-Afrika: “Landhervormings-Programma” verzinkt in Afrikaanse corruptie op “Enorme schaal” | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s