Nieuw

Politici in NRW en Beieren eisen dat Diyanet afstand neemt van Moslimbroeders. Er is een groeiende roep om Diyanet in de gaten te laten houden door de Verfassungsschutz

De grootste moskee in Europa (wikipedia)

Dat de moskeeënvereniging Ditib radicale islamisten uitnodigde voor een conferentie in Keulen heeft gevolgen: twee ministers van Binnenlandse Zaken roepen Ditib nu op om zich duidelijk van dergelijke krachten te distantiëren. Het Bureau voor de bescherming van de grondwet (staatsveiligheidsdienst) dreigt met observatie.

Politici eisen dat de overkoepelende organisatie van ongeveer 900 moskeeëngemeenschappen in Duitsland zich duidelijk distantieert van de islamisten. De reden: Begin januari verschenen vijf vooraanstaande hoofden van de Moslimbroederschap op een islamitische conferentie met meer dan 100 deelnemers aan de Centrale Moskee van de Turks-Islamitische Unie van het Instituut voor Religie (Ditib) in Keulen.

Deze organisatie, die een goddelijke staat met islamitische waarden wil vestigen, is door de Duitse veiligheidsautoriteiten al jaren geclassificeerd als anticonstitutioneel. De Ditib is een uitloper van de Turkse religieuze autoriteit.

De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul (CDU), eist van de islamisten een “duidelijke afbakening” van de Ditib. “Als de Ditib door zijn Turkse nationale activiteiten de bevolking van Turkse afkomst verdeelt en zo de binnenlandse vrede in het land in gevaar brengt, moet het Bureau voor de bescherming van de grondwet actie ondernemen”, aldus Reul.

Eind 2018 was Ditib al onderwerp van gesprek op de conferentie van ministers van Binnenlandse Zaken in Maagdenburg, nadat het Bundesamt für die Verfassung een observatie van het hoofdkantoor van Ditib had bestudeerd en een vertrouwelijk dossier naar de deelstaten had gestuurd. Maar op dat moment is er nog geen beslissing genomen.

“We verwachten van Ditib dat hij zich in de toekomst duidelijk distantieert van extremistische krachten en niet alleen lippendienst bewijst”, aldus Joachim Herrmann (CSU), minister van Binnenlandse Zaken van Beieren. Als Ditib niet zo’n afstand nam, zou dit een gelegenheid kunnen zijn om “Ditib’s nog meer op de vingers te kijken”.

De Ditib verdedigt zich tegen kritiek: “Een opmerking van het Bureau voor de bescherming van de grondwet is geen criterium om individuele deelnemers volledig uit de samenleving te weren”. Het gaat om de Moslimbroederschappen. Deel hun opvattingen niet, maar ga op zoek naar een discours. Op verzoek was de Ditib opnieuw niet bereid om de deelnemerslijst van de conferentie in Keulen te publiceren: “Dat is niet gebruikelijk”.

Ook in Turkse Ditib moskeeën in Mönchengladbach, Homburg, Wenen, Ulm en Duisburg bewapende kinderen in militaire uniformen

Burkhard Lischka, SPD-deskundige op het gebied van binnenlandse zaken in de Bondsdag, zegt: “Ditib staat op een kruispunt: ofwel neemt ze snel afstand van alle martialistische en islamistische excessen in haar gelederen, ofwel moet ze rekening houden met het feit dat ze meer in het brandpunt van onze veiligheidsdiensten komt te staan. Hij bedoelt een opmerking van het Bureau voor de bescherming van de grondwet, hij evalueert de verschijning van de Moslimbroederschappen in Keulen als een “provocatie van onze rechtsstaat”.

FDP plaatsvervangend fractievoorzitter Stephan Thomae beschouwt ook “het onderzoek, zo niet de waarneming, door het Bureau voor de bescherming van de grondwet als dringend noodzakelijk”. De uitnodiging van de Moslimbroederschap was een “verdere belediging” van de Ditib tegen onze vrije democratische basisorde. De staat mag zijn ogen niet langer sluiten voor het feit dat de overheid zijn “fluwelen handschoenen” wat Turkije betreft uit moet trekken.

“Een schandaal”, zegt de oprichter van de liberale moskee
De stichter van de liberale moskee in Berlijn, de advocaat Seyran Ates, spreekt van een “schandaal”: “Het bestaat in het feit dat de Moslimbroederschap een van de grootste bedreigingen voor onze democratie is. Hun doel is de islamisering van Europa. De Moslimbroederschap eiste de wereldwijde invoering van de sharia en wilde de scheiding van religie en staat afschaffen.

“Bovendien vertegenwoordigen ze niet alleen een absolute sluier van vrouwen, maar behoren ze, naast de salafisten, tot de grootste bruggenbouwers van gewelddadig extremisme, omdat ze er de ideologische basis voor vormen”, aldus Ates. De Moslimbroederschappen verdedigen zich tegen dergelijke beschuldigingen en zien zichzelf ten onrechte vervolgd.

Bron:

Innenminister setzen Ditib wegen Radikalen unter Druck

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Trackback / Pingback

  1. Politici in NRW en Beieren eisen dat Diyanet afstand neemt van Moslimbroeders. Er is een groeiende roep om Diyanet in de gaten te laten houden door de Verfassungsschutz | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s