Nieuw

Oostenrijk: 47 procent meer uitzettingen vorig jaar

Het aantal asielaanvragen is het afgelopen jaar bijna gehalveerd. In dezelfde periode is het aantal deportaties sterk gestegen. Toch waren er in 2018 nog steeds meer nieuwe asielaanvragen dan vertrekkende asielzoekers.

Het Bundesamt voor Vreemdelingen en Asiel (BFA) heeft op donderdag zijn balans voor het jaar 2018 gepresenteerd. Volgens het rapport is het aantal asielaanvragen vorig jaar sterk gedaald. Terwijl er in 2018 nog 24.735 aanvragen waren, daalde het aantal in het volgende jaar tot slechts 13.400.

Nog slechts 6.800 openstaande asielprocedures
Bovendien kon het Asielbureau het aantal openstaande asielprocedures aanzienlijk verminderen. Van de 170.000 asielaanvragen die sinds 2015 zijn ingediend, is “meer dan 95 procent eind 2018 afgehandeld”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) op een persconferentie in de BFA. Op dit moment lopen er nog maar net onder de 6.800 asielprocedures. Dit is waarschijnlijk ook te wijten aan het feit dat de gemiddelde duur van de procedures aanzienlijk is teruggebracht tot minder dan drie maanden.

Meer negatieve beslissingen
“In 2018 werden door de BFA ongeveer 40.000 asielbeslissingen genomen, waarvan 35 procent beslissingen tot asielrecht en 57 procent negatieve beslissingen waren, de overige acht procent waren andere beslissingen”, vervolgt Kickl.

Het aantal negatieve beslissingen steeg dus met elf procent in 2018, terwijl het aantal positieve asielbeslissingen met acht procent daalde.

Wolfgang Taucher, hoofd van de groep V/C (Asiel en Terugkeer) van het ministerie van Binnenlandse Zaken, sprak daarom van een “voortzetting van de trendbreuk van het voorgaande jaar, weg van positieve beslissingen en naar meer negatieve”.

Aanzienlijk meer deportaties
In 2018 waren er in totaal 12.611 vrijwillige en gedwongen vertrekken. Terwijl het aantal vrijwillige vertrekken met slechts negen procent toenam, steeg het complete aantal uitzettingen veel sterker – in totaal met 47 procent.

In 2018 waren er 72 chartervluchten naar 17 bestemmingen. Dat waren 14 meer vluchten dan in het voorgaande jaar. Daarnaast werden de chartervluchten naar Bosnië, Azerbeidzjan en Bangladesh uitgebreid met drie nieuwe bestemmingen.

Definitieve cijfers in maart
Zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken in zijn verklaring benadrukt, is de jaarbalans 2018 van de BFA “een presentatie van de resultaten van de werkzaamheden van de BFA”.”De beslissingen van de BFA hebben in eerste instantie geen invloed op het erkenningspercentage”. De definitieve gegevens zullen in maart 2019 door het ministerie worden gepubliceerd.

Bron:

Österreich: 47 Prozent mehr Abschiebungen im vergangenen Jahr

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Oostenrijk: 47 procent meer uitzettingen vorig jaar

 1. Zelfde politiek hier volgen,hulde voor Oostenrijk, maar nee hoor Rutte blijft volharden moeder Merkel zou hem eens op de vingers kunnen tikken

  Like

 2. Daar doen ze niet moeilijk met gezeur over kinderpardon. Daar hebben ze niet van die achterlijke christelijke partijtjes die de wolven in schaapskleren binnen halen. Oftewel het paard van Troje. Alle partijen met minder dan 5 zetels uit bannen. Zijn we in ieder geval van de CU en SGP verlost. Maar hier zal het wel weer uitdraaien op een kinderpardon. Wij zullen soepel zijn met het klimaat akkoord maar dan moeten jullie het kinderpardon uit breiden. Of een ander snoepje.

  Like

 3. Dankzij de linkse partijen, inclusief Christelijke en VVD,zal het er hier niet van komen.
  Pas als FvD en PVV wat te zeggen krijgen zal dit veranderen.
  Maar de meeste mensen hier blijven op die bovengenoemde partijen stemmen dus zal Nederland verder dichtslibben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s