Nieuw

Nederlander na 45 jaar werken dakloos – Asielparasiet krijgt luxe woning na 17 jaar uitvreten en kraken

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Nederlander na 45 jaar werken dakloos – Asielparasiet krijgt luxe woning na 17 jaar uitvreten en kraken

 1. Velda heeft geen rasta, zou dat het zijn halsema?

  Like

 2. Scrutinizer // januari 30, 2019 om 03:02 //

  De discriminatie is weliswaar stuitend.
  Los daarvan, is het wel verbazingwekkend dat iemand na ca. 540 maanden werken, kennelijk niet over een spaarpotje beschikt. Zelfs al had ie amper 25 euro per maand gespaard, dan ware het nog steeds 14k + rente geweest, pakweg een kleine 20k. Dus hoezo komt iemand na 45 jaar werken zomaar plots op straat? Waar ging al dat geld aan op? Hij woonde kennelijk op een kamer, dus aan te veel huur versplide ie het niet. Rookte ie soms? Dronk hij? Zelfs met een minimumloon moet je toch kunnen sparen als je qua woonst amper een kamer huurt. Hoe komt dat deze man na 45 jaar geen spaargeld heeft? Moeten we dat echt zielig vinden?
  Maar los daarvan: schandelijk dat wie nooit wat bijgedragen heeft zo gepamperd wordt en anderzijds wie 45 jaar belasting en premies betaalde, niks krijgt. Dat die discriminatie stuitend is, daar zijn we het over eens.

  Like

 3. Je snapt echt niks van mensen die voor minimumloon werken.

  Ik ga ook niet proberen het uit te leggen.

  Ik vind het triest dat je zo blind bent.

  BTW. zoals je kunt zien rookt hij shag. De goedkoopste vorm van rook.

  “Hij woonde kennelijk op een kamer, dus aan te veel huur versplide ie het niet. ”

  Als je zelf even googelt op: ‘Amsterdam kamer huren’, hoef ik het niet uit te leggen.

  “Zelfs met een minimumloon moet je toch kunnen sparen als je qua woonst amper een kamer huurt. Hoe komt dat deze man na 45 jaar geen spaargeld heeft?”

  Met een minimumloon mag je blij zijn dat je je huur kan betalen en deurwaarders ontloopt. Er zijn nauwelijks nog vaste contracten, dat betekent dat harde werkers maar zo een paar maanden aan de kant staan. De financiële gaten die dat slaat kosten jaren om weer te dichten als je net het bestaansminimum verdient.

  Jouw leefwereld is continenten verwijderd van de situatie van veel Nederlandse arbeiders die elke dag weer om 06.00 opstaan om dit land draaiende te houden.

  “Moeten we dat echt zielig vinden?”

  Ik vind vooral jou zielig.

  Liked by 4 people

 4. Scrutinizer // januari 30, 2019 om 15:49 //

  @Fubar,
  Je mag je af hominems wel besparen.
  Ik ken enkele minimumloners en geen van hen is onvermogend.
  Neen, ze zijn niet rijk. Ze wonen nogal claustrofobisch, hebben geen auto, zelfs geen brommertje, gaan nooit op reis, dragen oude 2e handskleren etc. maar ze sparen wel, hoe weinig dan ook. Hoe ik dat weet? Simpelweg … omdat ze me soms vragen of ik geen beurstips heb. (Ja, de eerste keer verbaasde me dat ook). Gezien diversificatie belangrijk is, heb je toch wel een zeker minimumkapitaaltje nodig. Mijn eerste vraag is dan altijd hoeveel geld ze hebben. Dat zijn geen fortuinen. Vaak slechts 5000 euro, maar het is in elk geval niet nul.
  (NB voor hen als “klant” hanteer ik geen minimum van 500k, doch van slechts 25k en ik reken niets voor mijn adviezen. Helaas is er slechts 1 die de drempel van 25k haalt. Wie eronder zit, raad ik doorgaans aan om wat gouden of zilveren standaardmunten te kopen).
  OK, het gaat niet om Amsterdammers. Misschien dat door de kamerhuren daar de minimumloners slechter af zijn dan elders. Kan zijn.
  In elk geval ken ik meer mensen uit die sociale laag dan je zou denken.
  Zelfs in Uruguay: een alleenstaande zieke vrouw van 50, moeder van 2 kinderen, t.g.v. kanker levend van een soort WAO, wonend in een gamel huisje in een slechte buurt waar een buitenlander normaliter niks te zoeken heeft, maar … met een paar duizend dollar spaarcenten.
  Hoe ik die ken? Via mijn favoriete non. Neen, ik ben geen katholiek maar ik heb een bijzonder goede relatie met een Uruguayaanse non en via haar ken ik heel veel mensen inlusief degene die ik hierboven beschreef.
  Maar jou ken ik niet. En jij mij niet. Dat lijkt je evenwel niet beletten om alweer een paar onjuiste ad hominems op me af te vuren.

  Ik heb al eerder aangegeven, dat dit de betrouwbaarheid van je uitlatingen niet ten goede komt. Je schiet in je eigen voet door je gefrustreerde verzinsels. En da’s jammer want de meeste van je opzienbarende onthullende historische artikels lijken wel de moeite waard en gezien de lengte en de diepgang heb je er duidelijk veel tijd in gestoken. Doe jezelf dus eenlol en ondergraf je eigen geloofwaardigheid niet door je uit de lucht gegrepen aanvallen op mij die kant noch wal raken.

  Like

 5. tim pietersen // januari 30, 2019 om 21:32 //

  busted scrutinizer

  Liked by 1 persoon

 6. tim pietersen // januari 30, 2019 om 21:34 //

  een (ex?)-pvda’er die de arbeidersklasse niet meer snapt (amsterdam is fucking duur)

  Like

 7. Gladiator // januari 31, 2019 om 11:04 //

  @Scrutinizer,

  Beste,

  Ik wil me absoluut niet bemoeien met het meningsverschil, want ik denk dat het dat is en niet meer, tussen jouw en Fubar echter……

  Het gaat verdomme helemaal niet erom dat deze man op straat moet wonen, dat KAN hij misschien wel aan zichzelf te danken hebben en zelfs dat zou ik met je eens kunnen zijn maar dan blijft nog steeds staan dat deze man heel simpel 45 jaar GEWERKT heeft in dit kutsysteem en een BOM aan belasting heeft betaald en dat RATJE heeft nog nooit 1 vinger uitgestoken, DUS niets bijgedragen (hoef je ook niet trots op te zijn maar toch!!!) en krijgt WEL een huis!
  En dit puur omdat hij BRUIN is, en dus……voor mij not done en einde discussie!

  Ik zit in eenzelfde situatie, heb me hier te barsten gewerkt, dik 40 jaar waarvan 24 voor de (Rijks)overheid, daarna een eigen bedrijfje en naar de klote gegaan door de verschrikkelijke achterlijke regeltjes van dit poppenkasttheater uit dat Haagse rovershol.
  Wist niet eens hoe een “uitkering aanvragen” in zijn werk ging want nooit nodig gehad.

  En dan laten ze mij ruin 10 maanden wachten wat me ook nog eens steeds werd medegedeeld door een Indiër die nauwelijks de Nederlandse taal beheerste.
  Dit heb ik ze behoorlijk laten opbreken en ik verzeker je dat ik NOOOOOOIT meer LAST ZAL HEBBEN VAN WELKE “OVERHEIDSORGANISATIE” DAN OOK!!
  Anders zal het “wassen-knippen-scheren” worden………eh voor hun dan wel te verstaan!!

  Nu kan ik me “redelijk” zelf helpen, en moet er achteraf mee lachen maar kijk aub uit wat je zegt want je zit er echt voor wat mij betreft met dit onderwerp HELEMAAL naast beste!!

  Ik krijg bijna maandelijks, en zeer zeker in het begin van het jaar, de ene deurwaarder na de andere aan de deur en kan er eigenlijk alleen nog maar mee lachen.
  Ze weten namelijk dat ze totaal geen vat op me hebben en werken ga ik nooit meer, althans NIET voor deze staat maar nog maar UITSLUITEND voor MEZELF (en soms pro deo voor anderen die hulp nodig hebben, daar heb ik namelijk lol aan)!!
  Ik heb het nu goed, niemand doelt mij nog wat en ik kan doen en laten wat ik wil.

  Daar zijn manieren voor en ik ken die!! Maar niet iedereen weet hoe dit moet!!

  Dit is hoe IK erover denk, even goede vrienden oké!!

  Gegroet,

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 8. Scrutinizer // januari 31, 2019 om 18:00 //

  Beste Gladiator,

  Dank voor uw reactie en ontboezemingen.
  Zoals ik in mijn openingszin van mijn oorspronkelijke reactie aangaf, alsook in de slotzin herhaalde, vind ik de discrimnatie stuitend. Daarover zijn we het roerend met mekaar eens. Het kan inderdaad niet dat een nieuwkomer die nooit heeft bijgedragen, gepamperd wordt als men mensen die 45 jaar lang premie hebben betaald anderzijds laat stikken. Dat zijn we met elkaar eens EN … met Fubar.

  Het enige wat mij verbaasde, is simpelweg dat iemand na ca. 540 maanden in loondienst (zelfs aan het minimumloon) kennelijk over 0 reserves beschikte. Dat verbaast me des te meer omdat ik persoonlijk mensen uit die bevolkingslaag ken en weet dat ze wel over een spaarpotje beschikken. Uiteraard relatief gering maar die zouden niet van de ene op de andere dag op straat belanden wanneer hun bazin hen ontslaat.
  De minima die ik ken, waren kennelijk in staat om maandelijks toch IETS te sparen, al was het maar een tientje. En na 540 maanden dikt dat dan aan.
  Maar kennelijk ben ik een soort zielige verwaande onmens als ik me afvraag waarom deze man uit het filmpje niet over een kleine reserve beschikt.

  Overigens, ondanks dat de draad oorspronkelijk niet over uw geval ging, zal ik kort ingaan op uw ontboezeming. De enige van wie ik het juist wel kan begrijpen, zijn ondernemers die failliet gingen, vaak doordat ze bezweken onder de lastendruk en doordat hen het ondernemen almaar verder onmogelijk gemaakt werd door de steeds verder toenemende wirwar van regeltjes, waar een kat haar jongen niet meer zou in terugverdienen.
  Bovendien zijn kleine ondernemers eigenlijk de ruggegraat en motor van de economie en is het dus zeer jammer dat ze bezwijken onder de regelneverij uit Den Haag en Brussel, terwijl concerns als Unilever de premier wetgeving op maat kan dicteren.
  Met een ondernemer die na jaren zwoegen in de kou komt te staan, heb ik dus veel sympathie. Een werknemer die na 45 jaar werken over geen spaarpotje beschikt, hmmm sta me toe daar bedenkingen bij te hebben.

  Ik wens u alleszins veel sterkte toe!
  Met vriendelijke groet.
  S

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s