Nieuw

De VS produceert nu Mini-Atoombommen

Lancering van een Trident raket. Foto: Brits ministerie van Defensie

Volgens een bericht zijn de VS begonnen met de bouw van Mini-Kernbommen die met Trident-raketten kunnen worden afgevuurd. Dit verlaagt de remmingsdrempel voor het gebruik van dergelijke wapens.

De Verenigde Staten zijn begonnen met de productie van een Nucleaire Kernkop met een laag vermogen voor gebruik in Trident-raketten, meldt The Guardian, onder vermelding van een e-mailbericht van de National Nuclear Security Administration (NNSA). Het nieuwe wapen – de W76-2 – is een wijziging van een bestaande Trident-Kernkop. Volgens de NNSA is de eerste partij van de productielijn aangekomen en is reeds klaar voor gebruik.

Volgens Stephen Young, een hooggeplaatste vertegenwoordiger van Washington in de Union of Concerned Scientists (Unie van bezorgden wetenschappers), werd de explosieve kracht van de W76 waarschijnlijk door het verwijderen van één trap uit het oorspronkelijke tweetraps-apparaat gereduceerd tot de W76-2.

“Zoals we het makkelijkst kunnen zeggen, is het enige vereiste om de bestaande secundaire of tweede fase door een dummy versie te vervangen, wat ze altijd doen als ze een raket testen”, zei Young, en benadrukte dat de hoeveelheid waterstofisotoop tritium ook kan worden aangepast. Het resultaat is dat de explosieve kracht met 95 procent is verminderd – van 100 kiloton TNT naar ongeveer vijf kiloton. Dat is ongeveer een derde van wat er in 1945 op Hiroshima werd afgeworpen.

De Trump-regering stelt dat het gebruik van dergelijke wapens een echte kernoorlog minder waarschijnlijk zou maken. Of om het simpel te zeggen: als de VS een gewone atoombom zou gebruiken, zou Rusland of China dienovereenkomstig reageren, maar met deze “mini-nukes” zou het voor de rivalen van de VS geringer maken. Zo zien de Amerikanen het tenminste.

Aan de andere kant maakt dit het gebruik van kernwapens waarschijnlijker. Wat als Washington besluit deze “Mini-Nukes” te gebruiken in Afghanistan, Somalië of zelfs Venezuela? Een scenario dat niet zo vergezocht is.

Bron:

Die USA produzieren nun Mini-Atombomben

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on De VS produceert nu Mini-Atoombommen

  1. Als je dan geen muur krijgt …

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s