Nieuw

Zimbabwe: tipping close to the edge

Zimbabwe is suffering from a fuel crisis, a foreign currency crisis, an investment crisis and, now, a political crisis. There seems little way out of the chaos in the immediate future.

Zimbabwe is in a state of chaos. There’s hardly any money circulating, bread is in short supply, and never-ending fuel queues snake through all cities and towns. And for Zimbabweans who hoped this would be as gloomy as it gets, things took a turn for the worse last week, when a three-day stayaway escalated into unrest, mainly in high-density suburbs around Harare and the country’s second city, Bulawayo.

Financial Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1397 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Zimbabwe: tipping close to the edge

 1. ieznogoedh // januari 29, 2019 om 13:01 //

  Allemaal naar Europa, daar is ruimte en geld genoeg!

  Like

 2. templars2017 // januari 29, 2019 om 17:31 //

  Wat wil je ,alle mijn operaties zijn in handen van buitenlandse bedrijven, de president krijgt van alle een klein stukje ,waarmee hij goed kan leven,de rest verdwijnt in de zakken van de kaders van die bedrijven.
  Dat land wordt leeggeroofd en de bevolking ziet er niets van,enne Zimbabwe is niet het enige land die zo behandeld wordt , zij zijn in feite rijk maar door de ontbrekende kennis om zelf voor de ontginningen te kunnen zorgen hebben ze zich laten bedotten door mijnbedrijven die eerst voor de technologie zorgden ,waarna alles in hun zakken verdween, het geld regeert en verblind door hun persoonlijk gewin lopen al die Afrikaanse staatshoofden in steeds dezelfde val van de kapitalisten ,ook hier zijn geld ,politiek en hebzucht de ketens van de bevolking…….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s