Nieuw

Weigerde illegale migranten aan land te komen – nu wordt de Italiaanse minister bedreigd met vervolging voor ontvoering

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Foto: Facebook.

De aanklagers in Sicilië zijn van mening dat minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini 177 migranten op een boot illegaal gevangen heeft gezet toen hun het ontschepen in Italië werd geweigerd. Nu kan Salvini worden vervolgd voor ontvoering en riskeert bij veroordeling  tussen de 3 en 15 jaar gevangenisstraf.

Salvini staat bekend om zijn inzet voor illegale immigratie naar het land te stoppen. Nadat hij minister van de Italiaanse regering werd, is het land gestopt met het helpen van de boten met illegale migranten die proberen aan land te komen voor verdere reizen door Europa, voornamelijk naar Duitsland en Zweden.

In augustus vorig jaar gaf de minister van Binnenlandse Zaken de Italiaanse kustwacht de opdracht om een migrantenboot te stoppen die op het punt stond de Italiaanse haven binnen te varen. De boot werd een week vastgehouden totdat onder andere Ierland en Albanië ervoor kozen om de 177 migranten aan boord te ontvangen.

De meeste van deze migranten kwamen uit Eritrea, een land waar momenteel geen conflict heerst. Bovendien sloten in juli vorig jaar Eritrea en het naburige Ethiopië een vredesakkoord.

Nu gelooft een aanklager in de stad Catania op Sicilië dat de beslissing van Salvini kan worden gelijkgesteld met het gijzelen van de migranten. Afgelopen donderdag heeft een rechtbank in Sicilië besloten een juridische procedure te starten. Als Salvini voor het misdrijf wordt veroordeeld, riskeert hij 3 tot 15 jaar gevangenisstraf.

Hieraan kan worden toegevoegd dat Sicilië bekend staat om zijn corruptie en de wijdverspreide aanwezigheid van georganiseerde misdaad. Er circuleert informatie dat lokale misdaadsyndicaten profiteren van het migrantenverkeer naar Europa en dus een economisch belang hebben bij de voortzetting ervan.

Salvini: “Ik zal mijn land blijven beschermen”.

In een video op Facebook legt Salvini uit dat hij niet bang is voor de vervolging. Tegelijkertijd legt hij uit dat er geen behoefte is aan een juridische procedure, omdat hij erkent en bovendien verklaart dat hij hetzelfde opnieuw zou doen als dat nodig is om de veiligheid van het land te handhaven.

“Ik zal blijven werken aan de bescherming van de grenzen van Italië en de veiligheid van het Italiaanse volk”, schrijft Salvini.

In de sociale media groeit de steun voor de minister van Binnenlandse Zaken. De Hashtag #SalviniNonMolare (“Salvini, geef niet op”) is geregistreerd als een van de populairste op Twitter in Italië.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8484 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Weigerde illegale migranten aan land te komen – nu wordt de Italiaanse minister bedreigd met vervolging voor ontvoering

 1. Gladiator // januari 28, 2019 om 18:45 //

  Natuurlijk weten we allemaal dat dit absoluut onmogelijk is om een MINISTER in functie te veroordelen voor daden welke hij doet tijdens zijn regeerperiode. Dit mede gelet op het feit dat alle daden door de premier of het voltallige parlement (een meerderheid wel te verstaan) goedgekeurd zijn. Zou dit niet zo zijn zou Salvini dit nooit hebben kunnen doen!!

  Weet niet wat dit voor een achterlijke opmerking cq stunt is maar het geheel raakt kant nog wal!!

  Denk even terug aan ene u welbekende Berlusconi, die feestjes hielt met wel héle kleine én jonge meisjes, de snoepert, en niets maar dan ook helemaal niets gebeurde!!!

  Nee hoor, niets aan de hand met Salvini en hij stijgt bij mij met rasse sprongen hoewel ik altijd voorzichtig zal blijven, ook bij Salvini.
  Voorlopig is er echter in de hele EU (en zelfs ver daar buiten) geen betere minister te vinden qua besturen en qua het NAKOMEN van ZIJN beloftes aan HET VOLK!!!!

  Gladiator

  Like

 2. Zeker leden van de maffia die aanklagers. Zien natuurlijk hun handeltje in rook op gaan.

  Like

 3. Het is sowieso een debiele actie. Weigeren om mensen aan land te laten gaan is niet hetzelfde als hen gevangen zetten. In feite gebeurt dat vrij regelmatig overal ter wereld, om uiteenlopende redenen.
  Het schip voer onder Nederlandse vlag dus heeft die aanklager er sowieso al niets over te zeggen.

  Like

 4. Scrutinizer // januari 28, 2019 om 23:26 //

  Dus als ik bv. een inbreker uit mijn huis weer door er een hek om te bouwen, zou me gijzeling ten laste kunnen worden gelegd?
  Verder bestaat bij mijn weten ook in Italie zoiets als parlementaire onschendbaarheid. Die kan weliswaar opgeheven worden maar ik denk niet dat daar een meerderheid voor gevonden kan worden.

  Like

 5. Arnold Schipper // januari 29, 2019 om 08:41 //

  Waarom de Mafia niet betalen om de linkse kliek op te ruimen dan is de euro goed besteed, onee deze groep is de groot verdiener aan deze waanzin.

  Like

 6. koddebeier // januari 29, 2019 om 13:12 //

  Het wordt tijd dat rechters en openbare aanklagers die regeringsbeleid saboteren uit hun ambt gezet worden en de gevangenis in gaan !! Ook in Nederland !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s