Nieuw

Weer touwtrekkerij over een “vluchtelingenschip” voor de kust van Sicilië: Salvini overweegt juridische stappen tegen de bemanning

Aan het “vluchtelingen”-front in het Middellandse-Zeegebied zijn opnieuw gevechten uitgebroken. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini overweegt momenteel een rechtszaak tegen de complete bemanning van het reddingsschip “Sea-Watch 3”, wegens medeplichtigheid aan mensensmokkel, zou naar verluidt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken hebben aangekondigd.

Salvini verwierp de eis van de Jeugdrechtbank van Catania om acht onbegeleide minderjarige migranten van boord te laten gaan. De onbegeleide minderjarigen zijn 17 jaar oud en mogen het schip niet verlaten, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Op vrijdag riep Salvini de Nederlandse regering op om een oplossing te vinden voor de migranten aan boord van de “Sea-Watch 3”. De boot vaart immers onder Nederlandse vlag. De Nederlandse regering heeft deze verantwoordelijkheid echter van de hand gewezen. De Italiaanse vice-premier Di Maio gaf op Facebook commentaar met de woorden: “De ‘Sea-Watch 3’ voert de Nederlandse vlag. Als het in de Middellandse Zee vaart en dagelijks Italië kan uitdagen, dan is dat te danken aan de vlag die het van Nederland heeft gekregen. Ofwel neemt Nederland de verantwoordelijkheid voor de migranten, ofwel trekt men de vlag van de Duitse NGO Sea-Watch terug”.

Volgens de kustwacht ligt het schip in kwestie als gevolg van een storm momenteel twee kilometer voor het Siciliaanse eiland Syracus. Italië sluit zijn havens al maandenlang af voor particuliere reddingsboten en heeft al verschillende schepen op zee geblokkeerd.

Bron:

Wieder Tauziehen um „Flüchtlings“-Schiff vor Sizilien: Salvini erwägt Klage gegen Besatzung

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Weer touwtrekkerij over een “vluchtelingenschip” voor de kust van Sicilië: Salvini overweegt juridische stappen tegen de bemanning

 1. Ja precies!!! Dat heb ik ergens in een vorige reactie ook al geroepen. Waarom deze mensensmokkelaars niet vervolgen voor mensensmokkel? En meteen alle subsidies, zo ze die overigens nog krijgen, intrekken. Wat denken die misdadigers wel?

  Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om aan heel Italië en mijnheer Salvini namens Nederland excuses aan te bieden voor het misbruik van onze vlag die ze absoluut ook niet voeren namens mij. En ik vind ook dat als deze waarschijnlijk Nederlandse misdadigers in Nederland verschijnen ze ook hier vervolgd moeten worden voor mensensmokkel.

  Dat zal nog een moeilijk verhaal genoeg worden want onze klassenjustitie in Nederland heeft inmiddels wel bewezen dat ze hier niet happig op zijn. Die vervolgens liever iemand voor racisme (??) omdat hij minder Marokkanen wil maar doen dat weer niet als bepaalde burgemeesters roepen dat ze geen supporters van de andere partij in hun stad willen hebben bij thuiswedstrijden van het plaatselijke team. Ego, de Justitiële inconsequentheid en incompetentie overheerst!!

  Like

 2. Test

  Like

 3. Like

 4. The Tigì and the left tell us of stormy sea, of a cold dog and of children on board… Look at you!!! I see men shirtless, calm sea, headphones and phones… I do not change my mind: in Italy we arrive respecting the rules, otherwise STOP.

  Like

 5. Gewoon laten kiezen: OF jullie gaan terug naar Libië OF die chantageboot wordt lekgeschoten. Dan is het snel afgelopen met die dwingelandij! Anders blijven die asielterroristen maar komen omdat ze beloond worden voor hun daden. En met die strijdlust die ze kennelijk hebben zouden ze in hun eigen land aan de slag moeten gaan!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Weer touwtrekkerij over een “vluchtelingenschip” voor de kust van Sicilië: Salvini overweegt juridische stappen tegen de bemanning | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s