Nieuw

Rabbi Danya Ruttenberg – Er bestaat niet zoiets als ‘Judeo-Christelijk’

Via. Rabbi Danya Ruttenberg >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1397 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

13 Comments on Rabbi Danya Ruttenberg – Er bestaat niet zoiets als ‘Judeo-Christelijk’

 1. Scrutinizer // januari 28, 2019 om 23:51 //

  Heb het altijd een belachelijke term gevonden, zij het om andere redenen dan madame pastoor. Nl, dat Europa gewoon het product is van 2000 jr. Christendom (en 500 verlichting). Maakt niet uit dat er her en der nog een paar lui uit een minderheid wonen. Het is alsof iemand de VS zou omschrijven als een Hawais-Europese beschaving. Geen “Zweed” uit Minesota of Brit uit Massachusets zou het in zijn hoofd halen. ALS iemand zo’n achterlijke term zou bezigen, zou het een Hawaiaan zijn die op die manier probeert te suggereren dat de Hawaiaanse gemeenschap een grote bijdrage heeft geleverd aan de gemeenschappelijke Amerikaanse cultuur. Je zou hem enerzijds voor gek beschouwen en anderzijds wantrouwen: “what is he up to”?

  NB ik weet dat Hawai in wezen bezet is door de VS en heb veel sympathie voor de arme lui. Dat de vergelijking in dat opzicht mank loopt, weet ik wel. Het punt wat ik wilde maken is: het is niet dat handjevol lui een minderheidsgroep die de gemeenschappelijke cultuur heeft mede gevormd (althans niet voor meer dan her en der een randverschijnseltje)

  Maar goed: ook al gebruikt ze andere argumenten, ben alvast blij dat er nou Joden zelf zijn die zeggen dat er niet zoiets bestaat als Judeo-Christian.
  Los daarvan merk ik op dat ik geen enkel probleem heb met individuen die toevallig joods DNA hebben. Daar is niks mis mee als ze zich verder aan het NAP houden.

  Like

 2. @Scrutinizer // januari 28, 2019 om 23:51
  ” 2000 jr. Christendom”

  Niet overdrijven. Bonifatius werd in 755 nog vermoord. Dat maakt net 1200 jaar ‘Christendom’, wat bovendien doorspekt was en is, met ‘heidense’ elementen.

  Kerstboom, Kerstman, Paasvuur, het heeft allemaal helemaal niks met christendom te maken. Een heel dun laagje christendom over een hele dikke brei Germanisme.

  En bij onze noordelijke buren kwam het christendom nog later. De eerste bekende kerk in Denemarken is uit 1040. https://en.wikipedia.org/wiki/Christianization_of_Scandinavia

  Like

 3. Deze vrouwelijke rabbi, wat al 100% tegen de hele Bijbelse lijn in is, heeft al heel wat onzin bij elkaar geschreven, dus als je haar als autoriteit wil zien mbt het al of niet bestaan van het idee “joods-christelijk”, wil je het blijkbaar niet snappen.
  Er zijn wereldwijd 400000 Yeshua belijdende Joden, “messianic” genaamd oftewel “joods-christelijk”.
  Ik doe geen moeite om er verder op in te gaan, als jullie de komst van de Christus, dwz. de Mashiach, er niet is geweest, dan vel je je eigen oordeel.
  JHW verscheen op aarde als Joodse man, was de Mashiach (de Christus) en Zijn leer en leven waren conform de Tora, voor 100%, joods-messiaans oftewel joods-christelijk.
  Naast deze vrijzinnige /onzinnige vrl. rabbi heb je ook de orthodoxe rabbijnen, die geloven in de komenden Joodse tzadik, die dan als superjood , gewoon als mens dus , Israel tot leider van de wereld zal maken.
  En verder zijn er veel Joden en niet-joden, die atheïst zijn en in “dood is dood” geloven, je komt uit het niets en gaat naar het niets, via een meestal niet al te comfortabel leven.alom
  Geinteresseerd in waarheid? dan moet je toch echt bij Yeshua zijn, als “de weg, de waarheid en het leven, de enige weg tot JHWH”.
  Liever allerlei andere menselijke gekte? Die is er volop, succes er mee.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-christelijk pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 4. Oy vey, daar komt het zogenaamde christenmens ook weer aankakken om zijn Joden uit de wind te houden.
  Maak je hier maar eens druk om benkok:

  Honderdduizenden christenen wereldwijd vermoord

  Nepchristen.

  Like

 5. Wat mij aangaat, zijn er nogal wat onderwerpen welke op Fenixx behandeld worden die te ziek zijn voor woorden; zó fucking kankerziek dat ik er niet eens op wil reageren. In elk van ons schuilt een moordenaar (…); woorden zijn soms ontoereikend om mijn walging en woede te uiten en dus sla ik soms maar even over. Bepaalde onderwerpen zijn ‘bekend’ en net zo walgelijk en woede opwekkend en waar het ‘woorden geven’ er voor mezelf niets meer toe doet.
  Dat er christenen wereldwijd worden vermoord, is een feit en waarover de meeste overheden zwijgen – niet omdat ze het niet weten; niet omdat men er geen woorden aan zou kunnen geven, maar omdat men het eenvoudigweg negeert – vanwege belangen en belangenverstrengelingen.
  Ben Kok behoort m.i. niet tot dat soort ‘volk’. Ik neem eerder aan dat hij, net zoals Steve van Israëli News tot degenen behoort die van de stelling uitgaat dat een ieder; jood en niet-jood, welke Jezus; Jehusha; Jeshua; Mashiach aanvaarden als ‘de weg (naar de waarheid)’ en in vlees gemanifesteerde god; Jehua (naar ik meen), de ‘ware christenen’ zijn. Met andere woorden is hier geen sprake van een discrimineren op ‘afkomst’. Dezen weten, net als een aantal onder ons, dat er mensen zijn die zich ‘christen’ noemen, terwijl ze het paganisme aanhangen en in die zin geen ‘christen’ kunnen zijn. Willens of wetens of bij gebrek aan ‘goede scholing’. Het katholieke paushuis is een van de ‘afvalligen’, toch heeft niet een ieder die deze stroming aanhangt dat door. De bijbel is in de jaren gecorrumpeerd door het vals te vertalen vanuit de tora. Deze corruptie vond plaats door joden welke Jezus niet aanvaarden als de messias en waarover hij in zijn commentaar spreekt. Deze joden zijn geen christenen, dat moge duidelijk zijn. Dus neemt Ben Kok het niet op voor ‘de joden’ in z’n algemeenheid en wordt hem iets verweten wat in mijn optiek misplaatst is. Voor degenen die het nog niet door hebben: er is wereldwijd een religieuze oorlog aan de gang en waar de duivelaanbiddende elite degene is welke olie op de vuren werpt aangezien zij er alles voor doen om deze op de troon te brengen. Volgens hen is het Lucifer die de zoon is van god. Ik vraag me af hoeveel er van deze, door hem genoemde, 400.000 joodse christenen niet woonachtig zijn in Israël en welke zich werkelijk verdiept hebben in de bijbelse teksten …

  Ik wil niet zeggen dat ik hieromtrent alle inzicht heb, maar ik behoor wel tot degenen die diverse geloofsstromingen heb onderzocht en onderzoek (als verlengde van de psyche en psychologie en gedrag) en tot bepaalde conclusies ben gekomen, doch ‘werk in uitvoering’, want ik ben daarmee nog zeker niet klaar. Ben Kok doet hierboven een poging om het kaf van het koren te scheiden, maar voelt zich tevens als ‘een roepende in de woestijn’. Zoiets als een aantal onder ons die de ander willen waarschuwen voor het islamitische gevaar, maar concluderen dat dit te vaak tegen dovenmans oren is en geen enkel effect genereert en ja, dan moeten ze het uiteindelijk zelf maar uitzoeken en ondervinden.

  Dus ja, ik neem het op voor Ben Kok in deze en begrijp eigenlijk ook niet waar de enorme weerstand vandaan komt vanuit Fenixx. Wat is er gebeurd ondertussen wat ik niet heb meegekregen? Al een tijd geleden heb ik hier het verzoek gedaan om het zionisme, welke ik absoluut niet aanhang!, te onderscheiden van het jodendom. Daarin mag zelfs nog verder gegaan worden: joden die Jezus minachten en joden die Jezus wensen te volgen. Precies daar liggen, m.i., de nodige en essentiële verschillen.

  (Kom er maar weer in tim pietersen, hersenloos snotjong)

  Fenixx heeft zelfs een plekje op de website die hij aangeeft ..
  Wellicht dat Ben Kok e.e.a. terugleest en nog een commentaar wil geven.

  Greengo – An Every Day Learning Student
  wenst u allen een meditatieve avond.

  Like

 6. Het getuigt slechts van enorme onkunde om te zeggen dat ik niet voor vermoorde en verdrukte christenen op kom, vandaag fnog https://tora-yeshua.nl/2019/01/asia-bibi-nu-echt-vrij-om-pakistan-verlaten/
  En gisteren bleek mijn meeleven met de Joden, dieper doordacht dan Rommel en Fubar bij elkaar snappen: https://tora-yeshua.nl/2019/01/joods-gebed-tot-jhwh-om-komst-mashiach/
  Zie verder talloze artikelen op onze site over de vervolging van christenen mn door moslims.

  Bedankt voor je steun Greengo, je snapt de nuances beter gelukkig.
  Bovendien is er m.i. niets problematisch voor gevallen, behalve dan een eerdere scheldpartij out of the blue van de zijde van Rommel en Fubar.
  Ik was in eens hypocriet , geen idee meer waarom, als iemand het artikel nog weet, graag even vermelden, kan iedereen mee genieten.

  Een kleine correctie overigens Greengo: de Bijbel is nooit verkeerd vertaald, maar wel bewust verkeerd geïnterpreteerd (dat kun je inderdaad corruptie noemen) door de RK kerk, sinds de 2e eeuw toenemend antisemitisch, 4e eeuw alle moadiem (Feesttijen van JHWH als sabbat, Pesach, Shawoeoth, Yom Kippur , Sukkoth) af te schaffen en er heidense feesten vanuit de zonnegodsdienst voor in de plaats te zetten:
  zon-dag, zonnewende (kerst) en voorjaarsvruchtbaarheidsfeest voor Astharte (easter), dus paashaasfeest, overgoten met een christelijke saus.
  Ook orthodoxe Joden, die Yeshua afwezen, hebben de Yeshua-belijdende Joden en de Yeshua-belijdende niet-Joden, (christenen) zwaar vervolg in de 1e eeuw, .
  Maar dat bedoel je geloof ik ook in grote lijnen en daarmee is de term ‘joods-christelijk” ook weer opnieuw duidelijk: niet-Joden, die Yeshua gingen volgen zoals Hij leerde.
  De gangbare christenen van alle kerken zijn in navolging van het RK antisemitisme ook zo fout door gegaan en hebben zich vervreemd van alles wat joods was; sinds kort staan sommigen open voor herstel naar de juiste geloofslijn, joods-christelijk dus, zoals de Handelingengemeente leerde en leefde.

  Shalom, wees welkom op onze site en voor Rommel en Fubar:
  https://tora-yeshua.nl/2011/06/wat-is-joods-christelijk-vanuit-bijbels-historisch-en-actueel-perspectief/

  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 7. Ter aanvulling: de hierboven genoemde agressie van Rommel en Fubar begon hier
  https://tora-yeshua.nl/2011/06/wat-is-joods-christelijk-vanuit-bijbels-historisch-en-actueel-perspectief/
  Ik sprak te genuanceerd over Israel, je deugt in hun optiek alleen als je vooral de slechte kant van Israel benadrukt en er geen goed woord over spreekt.
  Shalom
  Ben Kok (jchrp)

  Like

 8. Joden worden door Fenixx altijd bekritiseerd op hun persoonlijk- of groepsgedrag, zoals onder andere met Joodse lobbygroepen, als gehele gemeenschap de Joden veroordelen zou net zo absurd zijn als alle katholieken voor de wandaden van de Paus verantwoordelijk te houden. Helaas zien viel mensen een verwijt aan een Joods lichaam onverlet als een aanval op het complete Joodse ras en wordt het meteen in de Joodse versie van islamofobie gedouwd.

  Like

 9. @benkok // januari 29, 2019 om 20:05 /

  Ik kom nooit op jouw blog. Dus hoe mijn ‘agressie’ daar kan beginnen, ontgaat me.

  Like

 10. Er zijn wel meer mensen die denken dat ik op hun blogs rondwandel.

  E.J. Bron meent zelfs dat ik dan vertalingen van hem meeneem en die dan op miraculeuze wijze een dag eerder hier publiceer dan hij ze vertaald zou hebben, ROFL.

  Like

 11. En ik vraag me nog steeds af hoe Bron die gigantische scheve verhouding tussen zijn aantal unieke bezoekers en pageviews voor elkaar krijgt. Met zijn verhouding van 1 op 8 zou het betekenen dat elke, allemaal dus, unieke bezoeker minstens 8 artikelen aanklikt. En dat met een blog wat voor een groot deel uit cartoons bestaat. Zelfs het nieuwsportaal The Newyork Times haalt dat niet. Komt ook niet verder dan 2 a 3 Daily Pageviews per Visitor. Hoe doet-ie dat toch? Wat is het geheim van de ‘Webmeester’?

  Like

 12. @Fubar: helaas staat in mijn reactie van 22.37 de verkeerde link, excuus, moet zijn
  https://fenixx.org/2019/01/23/syrie-dreigt-de-luchthaven-van-tel-aviv-te-bombarderen-tenzij-de-vn-veiligheidsraad-optreedt-tegen-de-straffeloosheid-van-israel/
  Daar begon dus out of the blue jullie agressie, wegens mijn blijkbaar te genuanceerd denken over Israel.
  Jullie antisemitisme is op zich al kwalijk uiteraard, maar het maakt de punten, die jullie over Israel soms terecht naar voren brengen, bepaald niet geloofwaardiger.
  Inmiddels heb ik begrepen dat er meer zijn, die tegen deze houding zijn aan gelopen en dat zat zijn, terecht.
  Het gaat in alles om waarheidsvinding; als je gaat schelden op het moment, dat iemand een andere , goed onderbouwde mening heeft, is dat een zwaktebod en ik vond het jammer dat bij jullie te moeten vaststellen.
  Dat je “nooit op onze site komt” is een ander zwaktebod, oogkleppen voor als het gaat om mijn argumenten.
  Shalom, alleen verkrijgbaar in de lijn van waarheid,
  Ben Kok (j-chr. pastor)

  Like

 13. ben/kok: allereerst is Syrië geen moslimland van oorsprong maar vanaf de eerste eeuw Armeens Christelijk ze hebben wel net als wij de afgelopen eeuw heel veel import van soennieten.
  Syrië de bakermat van het Christelijke geloof.
  Tot Groot Syrië behoorde Libanon Jordanië Israël Palestina en aangrenzende streken in Turkije ik neem aan Armenië.
  De agressie waar men op doelt is die van de vader van Bashar Al-Assad die een conflict had met Israël.
  Dat word heden ten dagen tegen nog tegen Bashar Al- Assad gebruikt door met name Israël die Syrië bombardeert en Jihadisten opvangt.
  Gas en olie voor de kust van Syrië is de reden dat Israël en de golfstaten maar al te graag de ondergang en Syrië in chaos willen houden.
  Anders zou het de prijzen drukken als deze velden in gebruik worden genomen.
  Vriendelijke groeten:Jaantje

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s