Nieuw

Pastoor door Haïtiaan verkracht in Zweedse gevangenis met de hoogste beveiligingsklasse

Een 53-jarige Haïtiaanse gevangene wordt ervan verdacht een vrouwelijke gevangenispastoor van de Zweedse Lutherse staatskerk te hebben verkracht in de instelling waar hij vastzit, meldt Aftonbladet. De seksaanval zou naar verluidt hebben plaatsgevonden tijdens een bezoek van de pastoor op 13 december vorig jaar. De pastoor meldde de verkrachting een week later.

Foto uit 2015 toen de heer Fritz Moise Pierre uit Haïti nog op de vlucht was.

De man zit een gevangenisstraf van vier jaar uit, onder andere voor grove drugshandel. De instelling heeft de hoogste veiligheidsklasse.

– Wanneer zo’n incident zich voordoet, gaat men uiteraard zijn routines controleren. Maar als je met mensen werkt is het onvermijdelijk dat er zulke dingen kunnen gebeuren, ook al maken we altijd van alle gevangenen risicobeoordelingen, zegt het hoofd van de instelling.

Vorig jaar werd de 53-jarige samen met een andere gedetineerde, na het slaan en schoppen van een medegevangene, veroordeeld voor ernstige mishandeling.

“Fritz Pierre verschijnt in tien gevallen in het strafregister en werd in 2013 wegens drugsovertredingen en ernstige drugshandel veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden. Nochtans, begon de handhaving van die straf pas in april 2016 en is nog aan de gang zijnde”, uit het arrest B8024-18 van Svea Rechtbank.

Bron:

Fånge misstänks ha våldtagit fängelsepräst på lucia

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s