Nieuw

Marokko wil verkrachter niet terug, dus gaat hij vrijuit

Hoewel hij niet tegenstribbelde, slaagde België er niet in om de geradicaliseerde Mustapha Bali uit te wijzen. Marokko, zijn herkomstland, weigert hem terug te nemen. Dus zat er uiteindelijk niks anders op dan de dealer en verkrachter vrij te laten.

Mustapha Bali is de broer van Samira Bali – evenmin een doetje. Ze zit een celstraf van 27 jaar uit voor het vermoorden van haar ex-vriend en is getrouwd met de teruggekeerde Syriëstrijder Younes Delefortrie.

AD >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Marokko wil verkrachter niet terug, dus gaat hij vrijuit

 1. Door sturen naar oud kolonisator Frankrijk.

  Like

 2. Wat is dit nu voor een onzin?
  Dubbele nationaliteit, dus ze kunnen hem helemaal niet weigeren

  Like

 3. Scrutinizer // januari 28, 2019 om 23:22 //

  @Johan
  Euhm… juist wel.
  Immers in internationaal recht geldt dat een land zich niet over je ontfermt (doorgaans in positieve zin, zoals je juridische bijstaan) in een land waar je nog een nationaliteit van hebt.
  En overigens beschemen ze je verder elders nog wel mits je met hun eigen paspoort reist.
  M.a.w. als deze Marokkaan in pakweg de VS wat mispeuterd had en ALS hij daar met zijn Marokkaans paspoort binnengereisd was, dan zouden ze zich over hem ontfermen, doch niet als ie er met zijn Belgisch paspoort was binnengekomen. Maar in Belgie MOET de persoon met dubbele nationaliteit zich als Belg manifesteren. Je mag wel een 2e paspoort op zak hebben maar als je het land binnenkomt (bv. via de luchthaven) moet dat met het Belgische paspoort zijn, als je dat hebt. Dat betekent eigenlijk automatisch dat als ie er wat mispeutert, Marokko zich in principe niet bemoeit. Leuk, dan kan Belgie op zijn eigen grondebied over zijn eigen onderdanen heersen zonder pottenkijkers. Maar … de consequentie is dan ook dat als ze hem willen uitleveren, Marokko consistent kan zeggen dat deze persoon in Belgie als Belg was en zij dus niets met hem te maken hebben. Anders zou het zijn als ie geen Belg ware geweest en alleen maar Marokkaan. Dan hadden ze hem eerst via het consulaat waarschijnlijk geholpen met zijn rechtzaak en zouden ze hem later wel moeten accepteren als Belgie hem had uitgeleverd, immers dan ware hij een Marokkaan in Belgie geweest. Nu was hij juridisch gezien een Belg in Belgie die Belgie vervolgens graag kwijt wil aan Marokko. Geen reden dus voor Marokko om zomaar een “Belgische crimineel” op te nemen.

  Kortom, ofschoon er misschien voor uw opvatting iets te zeggen is, strookt uw intuitie gewoonweg niet met de realiteit van het internationaal recht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s