Nieuw

Gebitsprothesen voor ‘vluchtelingen’ gaan miljarden kosten

De tanden van veel vluchtelingen moeten volledig worden hersteld. De kosten kunnen in de miljarden lopen. Geld dat de sociale zekerheidsfondsen uiteindelijk zouden moeten betalen.

Waanzin, want als ze thuis gebleven zouden zijn, zouden de baklava-vreters hun gebit ook niet hebben laten herstellen. En de 10.000 euro waarvan uitgegaan wordt hieronder voor een prothese, zou om te beginnen natuurlijk al een plastic bitje van max 500 euro moeten zijn. En bovenal zou er niet een parasiet geholpen moeten worden zolang er nog ergens één Duitser rondloopt met een beetje kiespijn.

Dat komt bovenop de 1000 miljard die de Duitse hoogleraar en top-econoom Hans Werner Sinn berekend had en bovenop de 1500 miljard die de universiteit van Freiburg berekend had. Je kan ook een voorhamer pakken en dreigen hun gebit gratis te verbouwen als ze nu niet onmiddellijk terugkeren naar hun veilige thuislanden.

Stuttgart

Tandartsen vrezen dat de behandeling van vluchtelingen al snel miljarden zal kosten. In ieder geval voor asielzoekers die wegens klachten naar hun praktijk komen, is de toestand van de tanden vaak catastrofaal. De Kassenzahnärztliche Vereinigung Baden-Württemberg bevestigt dit: “Voor een groot deel van de vluchtelingen is er behoefte aan een uitgebreide tandheelkundige behandeling of restauratie van het gebit. Dit gaat gepaard met de bijbehorende kosten”, aldus directeur Knuth Wolf in onze krant.

In de eerste 15 maanden van hun verblijf in Duitsland hebben asielzoekers alleen recht op behandeling van acute ziekte of pijn. Daarna hebben zij dezelfde toegang tot tandprothesen als bijvoorbeeld verzekerden van de wettelijke ziekenfondsen. Er zijn nog geen ramingen van de totale uitgaven gemaakt. Deskundigen gaan echter uit van kosten van 10.000 euro per volledige behandeling. Gezien het aantal vluchtelingen kan dit al snel oplopen tot enkele miljarden euro. Ze zouden waarschijnlijk vast komen te zitten bij de sociale zekerheid.

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) wil haar koers voortzetten om de vluchtelingencrisis te overwinnen tegen alle kritiek in. “Individuele oplossingen, elke staat afzonderlijk, zullen ons niet helpen, maar we hebben een pan-Europese aanpak nodig,” zei ze na het Duits-Turkse regeringsoverleg op vrijdag. Ze verzekerde Turkije uitdrukkelijk van de drie miljard euro die de EU heeft beloofd voor een betere zorg voor de 2,5 miljoen vluchtelingen uit Syrië die daar wonen.

Stuttgarter Nachrichten >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

21 Comments on Gebitsprothesen voor ‘vluchtelingen’ gaan miljarden kosten

 1. Dat krijg je met die boomschors happers op zoek naar proteine rijke maden. Echt de bom gaat een keer barsten als ook de meest fervente knuffelaars door gaan krijgen wat het hun kost.

  Like

 2. Scrutinizer // januari 28, 2019 om 23:59 //

  “Tandartsen vrezen dat de behandeling van vluchtelingen al snel miljarden zal kosten”.
  Vrezen?
  Ik denk dat ze zich juist in hun handen wrijven.
  Nu als corporatisten lobbyen om de belastingbetaler ervoor te laten opdraaien en de kassa’s van het tandartsen gilde zullen rinkelen als nooit tevoren.
  Geinspireerd hierdoor denk ik dat er dadelijk nog een aantal specialisten gaan “vrezen” dat een of andere behandeling veel geld gaat kosten.
  Misschien lopen de schooiers op orthopedisch onverantwoord schoeisel en “vreest” de schoenenindustrie dadelijk dat de overheid dure schoenen van wel 500 euro per paar aan de azielzoekers zal “moeten” verstrekken…
  Vele azielzoekers hebben door alle kogels en kanonschoten vast gehoorschade opgelopen. Wellicht “vrezen” producenten van gehoorapparaten nu dat de overheid elkeen een hooroapparaat van 2000 eur moet verstrekken.
  Vrezen? Die lobbyende beroepsgroep vreest juist niks, doch rekent op goede zakencijfers de komende jaren.

  Like

 3. Voor 10.000 euro heb je een gebit van goud, wel overdreven allemaal

  Like

 4. Arnold Schipper // januari 29, 2019 om 08:43 //

  Volgens mij is dat toch discriminatie naar ons toe, wij betalen en dat volk niet, massaal aangifte toe van dit feit en ze kunnen er niet omheen

  Like

 5. Is het jullie nog niet opgevallen dat we voortdurend ADS van tandprothesen te zien krijgen?
  Waarvoor moet dat dienen denk je?
  Voor mij natuurlijk ook het uitgelezen moment om nieuwe tandjes te laten steken, maar ik vrees dat ik buiten het ‘illegale immigranten-tarief zal vallen.

  Off topic: Pfff, de rode VRT, welke de nieuwssectie van mijn iPhone domineert…
  Ik hou alles natuurlijk goed in het oog, om de ‘verfijning’ van de ‘linkse schrijfstijl in een ogenblik te herkennen.
  Het linkje dat ik nu ga delen, is zo geschreven dat ik op elk stuk een ‘ja maar’ kan toevoegen.
  Kijk goed hoe schaamteloos de VRT ons zegt dat we bang zouden moeten zijn.
  Dat wordt tot twee maal toe herhaald.
  “Het aanschoppen van Nationalisten tegen het democratische systeem keert terug als een boemerang…”
  Man man man!
  Kijk hoe ze ons schrik proberen aanjagen en trachten te manipuleren.
  Hij/zij die dit leest zonder daar vragen bij te stellen, (door onkunde of door het ingewikkelde non-punt dat men maakt wat ervoor zorgt dat je vergeet waar het over ging, het gaat ook nergens over) kan rekenen op bewustzijnsvernauwende indoctrinatie.
  Ik begin te veronderstellen dat alleen schrijvers de tegenstrijdigheden in hun artikelen zien.
  Laat ons ons er niet meer over kwaad maken, maar slechts akte van nemen.
  Ik geloof dat dat belangrijk is om je geest voor te bereiden op harde tijden. (waar we nu al inzitten)
  Je kan je gal eens spuwen, maar zoals je ziet ga ik niet kwaad tegen het artikel in.
  Dat links/rechts spelletje werkt niet meer.
  Trump is plannetjes aan het uitbroeden om ‘het swamp te drainen.’
  Hij zal slagen, want de democraten kunnen hun gezicht niet meer verbergen.
  Ik heb wel te doen met Trump, want ook voor hem moet het enorm vermoeiend zijn.
  Maar het moet voor de wereld Trumpie.
  Sterk wezen, en filteren welke bullshit je al dan niet toelaat in je hoofd.
  Het is immers jouw hoofd.
  Ik heb nog een aantal nieuwe dingen gevonden die meehelpen het plan van de globalisten in kaart te brengen.
  Zoals ik zei: “Globaal heeft er achter onze rug een paragdim shift plaatsgevonden.” (uitverkocht aan de olie-landen)
  Het linkse artikel van de rode VRT dat ik ga delen stelt dat er nog maar 1 politieker van de oude garde is.
  Het is bij deze dus allesverklarend.
  Het komt van de democraten uit de USA, maar Europa is even schuldig. Met dat verschil dat wij al overspoelt zijn en de USA niet.
  Het is belangrijk dat we een punt van ‘hoop’ hebben wanneer het hier verder bergafwaarts gaat.
  Ik zou me hierdoor focussen op al die mensen die hard werken om het globalistische systeem te stoppen. (bij mij is dat momenteel Trump)
  Zelfs indien ik vermoord zou worden door onze kansenparels, zullen mijn gedachten bij Trump zijn.

  Herinner je je nog hoe goed we het vroeger hadden? Het zou kunnen dat heel dat migrantengedoe gebruikt wordt als een soort chantagemiddel, waarna wij de voetjes van de EU zullen kussen wanneer er daadwerkelijk actie wordt ondernomen.
  ‘Alles, maar dat nooit meer,’ wat dan de elite haar macht vergroot.
  Enfin, hier is de link: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/01/14/i-m-mad-as-hell-and-i-m-not-going-to-take-it-anymore/
  Probeer naar de manipulatie te kijken zonder kwaad te worden, want het is belangrijk dat we het tijdig leren herkennen, zodat je jezelf figuurlijk ‘hermetisch’ kan afsluiten voor zulke nonsens.
  Beste groeten.

  Like

 6. @Fubar, kan je eens kijken in het spamfilter?
  Heb een halfuur aan een stuk gewerkt.
  Groeten! 😉

  Like

 7. Het is het lange stuk dat stelt: “is het jullie ook opgevallen dat we de laatste tijd niets dan ads krijgen over tandprothesen?”

  Natuurlijk is dat voor de illegalen die illegaal een legaal statuut verkrijgen.

  Like

 8. Off topic,
  Alternatieve kijk op het gegeven waarom de mens oorlog voert:
  Waarom het onderdeel van de mens is om voortdurend oorlog te voeren en dit te blijven doen?
  Het is onbewust, zeg maar ons instinct. Ruw vertaald komt het neer op de angst voor het onbekende. Een buitenaardse invasie is reëel. We weten dit door naar onszelf te kijken. (allemaal onbewust, dus instinctief) Immers, vroeger geloofde men ook in heksen, mythische wezens en boze (af)goden-AKA de Duivel. Allen aangedreven door een panische angst voor het ‘boze oog.’ Het heeft allen bestaansrecht doordat onze wereld ook bestaansrecht heeft. De mens leert zich door oorlogsvoering – waarvan instinctief wordt begrepen dat deze moet evolueren – langzaam maar zeker en gestaag wapenen tegen een EVENTUELE buitenaardse invasie. Het moet, de mens moet zich als ras kunnen beschermen tegen uitroeiïng. Dit moet beoefend worden met echte wapens en echte slachtoffers welke het mensenras als geheel op lange termijn dienen, wat overigens ook instinctief begrepen wordt. Al de rest ivm het waarom conflicten ontstaan zijn gewoon dekmantels om de oorlogen te ‘rechtvaardigen.’ Hierdoor begrijpen we de oorlogen niet helemaal. Het woord hiervoor is politiek. Neen, de mens voert oorlog om te leren vechten tegen wat zich mogelijk elders in het heelal bevindt.

  Like

 9. Arminius // januari 29, 2019 om 09:28 //

  Hey Mereltje het gaat hard en niks van goud als je een verrot gebit hebt, deze mensen hebben vaak geen enkel tandarts zorg gekend!
  https://www.tandarts.nl/tandartstarieven/kosten-behandeling

  Like

 10. Waarom de mens oorlog voert…

  Waarom het onderdeel van de mens is om voortdurend oorlog te voeren en dit te blijven doen?
  Het is onbewust, zeg maar ons instinct. Ruw vertaald komt het neer op de angst voor het onbekende. Een buitenaardse invasie is reëel. We weten dit door naar onszelf te kijken. (allemaal onbewust, dus instinctief) Immers, vroeger geloofde men ook in heksen, mythische wezens en boze (af)goden-AKA de Duivel. Allen aangedreven door een panische angst voor het ‘boze oog.’ Het heeft allen bestaansrecht doordat onze wereld ook bestaansrecht heeft. De mens leert zich door oorlogsvoering – waarvan instinctief wordt begrepen dat deze moet evolueren – langzaam maar zeker en gestaag wapenen tegen een EVENTUELE buitenaardse invasie. Het moet, de mens moet zich als ras kunnen beschermen tegen uitroeiïng. Dit moet beoefend worden met echte wapens en echte slachtoffers welke het mensenras als geheel op lange termijn dienen, wat overigens ook instinctief begrepen wordt. Al de rest ivm het waarom conflicten ontstaan zijn gewoon dekmantels om de oorlogen te ‘rechtvaardigen.’ Hierdoor begrijpen we de oorlogen niet helemaal. Het woord hiervoor is politiek. Neen, de mens voert oorlog om te leren vechten tegen wat zich mogelijk elders in het heelal bevindt.

  Like

 11. Het is niet dit stuk, dit komt van een screenshot uit mijn iPhone dat ik eens op een andere website had geschreven.

  Like

 12. Dan zouden eerst alle Duitsers een gratis behandeling moeten kunnen krijgen, want daar hebben armere mensen ook geen geld om hun gebit te laten behandelen.

  Liked by 2 people

 13. Dank Fubar.

  Like

 14. Ron Long // januari 29, 2019 om 10:42 //

  Dit is een manier om de economie draaiende te houden. Massaal geld printen (gaat digitaal) en al die dobbernegers en IS strijders geven wat ze willen. Resultaat: We krijgen hier Venezuela.

  Like

 15. Chip, (zelfs in je laatste moment als je vermoord zou worden door kansenparels zullen je gedachten bij Trump zijn). Wow man, niet bij je geliefden maar bij Trump.

  Hoop doet leven, maar als je je een heel klein beetje in Trump gaat verdiepen zul je zien dat het niet meer is dan gecontroleerde oppositie en een goede toneelspeler.
  De verkiezingen in Amerika zijn ook geen Election maar een Selection door de elite.

  In de video zie je welke mensen Trump om zich heen heeft voorafgaanden en rondom zijn presidentschap
  (het begint steeds met Ashkenazi J en eindigt op oden). Denk jij dat Trump echt die zgn Swamp gaat drainen? Daarvoor is hij al veels te kwetsbaar in het verleden geweest. De banken hebben hem overeind gehouden. Trump is elite en zal altijd elite blijven. Hij is er voor de elite en zal voor de gewone man / vrouw hoogstens wat verlichting in zijn of haar bestaan brengen en vooral hoop geven.Veel hoop, want hoop doet leven.

  Like

 16. Mijn ‘geliefden’ zijn te dom om te luisteren.

  Dat is wat ik probeer, maar het mogelijke ware verhaal met de Joden zal ik niet uit de doeken doen, dat is te beangstigend en complex.

  Ik ben zo, en jij bent zo, maar veroordeel mij niet Krots.
  Dat doe ik ook niet bij u.
  Gedraag je als een man van eer.

  Like

 17. Kort: Ik vrees al een aantal jaren dat het een wraakactie van de Joden is voor hun genocide.
  Dat zou betekenen dat Trump samenwerkt met Israël (bevoorraden) tegen het gespuis dat ‘hun onrecht’ wil beëindigen.

  Het is een vreselijke denkpiste, maar zolang daar geen bewijs van is, steun ik Trump.
  Ik zit met hem meer op dezelfde lijn dan mijn ‘geliefden.’ (welke mij de dood zullen insleuren)

  Like

 18. Die vieze Miley Cyrus met haar door bacteriën aangevreten witte tong…
  Je kan een hamer likken, maar van mijn lul blijf je af.
  Topfoto wel.

  Like

 19. Volgens mij heeft ze haar tong net als haar haar, laten blonderen.

  Like

 20. Als wij de tandarts overslaan moeten we een boete betalen om de tandarts weer te mogen bezoeken.

  Liked by 1 persoon

 21. @Chip,

  Ik veroordeel u niet, ik heb het misschien wat onhandig opgeschreven.
  Omdat ik het zelf allemaal ook niet weet, plaats ik regelmatig videos van mensen waarvan ik denk dat ze het beter hebben uitgezocht dan ik. (niet iedereen ziet dezelfde dingen).

  Het lijkt of de elite steeds weer een stukje mis informatie / echte informatie vrijgeeft om maar verwarring te blijven zaaien wat nu echt is en wat niet. Sinds ik op Youtube zit begon het met Aliens, Area 51, Roswell, Niburu / Planet X, Hollow Earth theory, Hollow Moon theory, Flat Earth, Axis mundi, Agartha, Hyperboria, JFK, Fake maanlandingen, 911 inside job, WTC 7 gebouw, The dancing jews, Alex Jones; chemtrails, NWO, Bilderberg groep al die ‘fake’ schoolbeschietingen. (Sandy Hook) en de lijst gaat maar door en door.
  Als je dat met mensen wilt bespreken denken ze echt dat je wappie bent. Een complot denker, ver van hun bed show. En als je Youtube een beetje volgt, dan weet je welke onderwerpen de laatste tijd gepushed worden.

  Als ik hier op Fenixx 2, 5 jaar geleden was geweest, dan had ik trouwens deze video geplaatst over Trump, maar dat terzijde.

  En ik zou ook liever bovenstaande video geloven, wat ik zeker een tijdje heb gedaan, (Trump; een ingreep van God, hoe mooi kun je het hebben), maar ik ben helaas niet meer zo positief als toen in September / Oktober 2016, toen ik die video zag. Video was geplaatst ongeveer 2 en een halve maand voor de verkiezingen van 08 November 2016.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s