Nieuw

Finse politie bevolen om niet te spreken over misdaden van asielzoekers

Begin vorige week kreeg het personeel van de politie van Häme interne communicatie-instructies over politie-informatie met betrekking tot de huidige situatie met asielzoekers. De zes bladzijden tellende leidraad, ondertekend door de hoofdcommissaris van politie en de communicatiemedewerker van het departement, heeft een levendige discussie op gang gebracht onder het personeel van de faciliteit. Veel ervaren politieagenten beschouwen dit bevel als uitzonderlijk.

De discussie is gerezen door de dagelijkse politie-instructiebrief waarin bevolen wordt “niet de status van de verdachte als een asielzoeker te vermelden bij het melden van overtredingen”. In de richtlijnen wordt deze bepaling gerechtvaardigd door het feit dat asielkwesties op grote schaal geheim worden gehouden en dat er in de regel geen wettelijke rechtvaardiging is voor de vermelding van de asielzoekersstatus.

Lees ook: Nieuwe kinderverkrachtingen shockeren Finland – drie asielzoekers gearresteerd

De richtsnoer is een verrassing voor een senior-politieagent op het departement. Hij heeft zijn twijfels of de interpretatie van geheimhouding niet onnodig is opgerekt.

– Niemand’s identiteit wordt onthuld door het feit dat hij een asielzoeker is.

Ook in de communicatierichtlijnen zijn de nieuwe regels gerechtvaardigd. Communicatie is gericht op het bevorderen van veiligheid en sociale vrede. Communicatie heeft ook tot doel het vertrouwen in politieactiviteiten te versterken en radicalisering en racistische verschijnselen te voorkomen.

Lees ook: Finland wil de permanente verblijfsvergunning van criminelen intrekken en hen deporteren

De instructie herinnert de politie eraan dat zij geen partij mag kiezen. Asielzoekers moeten neutraal, onpartijdig en objectief worden behandeld. De richtlijnen zijn ook uitgebreid naar private vrijetijdsdiscussies: “Politieagenten moeten, in overeenstemming met hun rol, taken en gedragsverantwoordelijkheden, asielzoekers ook in hun persoonlijke vrijetijdsbesteding neutraal behandelen”.

Volgens de informatie die we hebben ontvangen, heeft dit punt veel verbazing gewekt bij de medewerkers van het departement, een deel van de politie heeft de praxis van het beperken van de vrijheid van meningsuiting in de praktijk ervaren.

De richtlijnen gaan ook in op de risico’s verbonden aan de huidige situatie: radicalisering van de bevolking of asielzoekers, de verspreiding van racisme en de erosie van de openbare orde en veiligheid. Een van de risico’s is ook de houding van het eigen personeel van de politiediensten ten aanzien van de verhoging van de werkdruk en mogelijke negatieve opvattingen over asielzoekers.

Lees ook: President van Finland: “Migranten die bij ons bescherming zochten en zelfs kregen, hebben door onmenselijke daden zelf onveiligheid gecreëerd”

De notitie schat ook dat “de registratie van asielzoekers, het asielzoekers-onderzoek en vervolgens eventuele omkeringen daarvan, de politie er de komende twee jaar meer dan gewoonlijk bij betrokken zullen zijn”.

Bron:

The police banned from telling about crimes of asylum seekers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Finse politie bevolen om niet te spreken over misdaden van asielzoekers

 1. Rini Stegeman // januari 28, 2019 om 19:20 //

  is hier in Nedrigland al lang aan de gang hoor………..in 2016 heeft de politie van Deventer 8000 “delicten “over en met de azielige zoekers ook verzwegen. Schalkhaar Westenbergkazerne……….vraag me af wat er in bv. Amsterdam verzwegen wordt !

  Liked by 1 persoon

 2. Doofpot!

  Like

 3. koddebeier // januari 29, 2019 om 12:54 //

  Het ROT ook in Finland !

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Finse politie bevolen om niet te spreken over misdaden van asielzoekers | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s