Nieuw

Erdogan: miljoenen Syriërs kunnen terug naar hun land

 De naar schatting vier miljoen Syriërs in Turkije kunnen volgens de Turkse president Erdogan straks terug naar hun land, waar Turkije over ’veilige zones’ zal waken. Erdogan sprak op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Rode Kruis. Volgens Erdogan zal zijn land in het noorden van Syrië, ten oosten van de Eufraat vrede en veiligheid brengen.

Telegraaf >>

Ten Oosten van de Eufraat is onder Koerdische controle. In feite dreigt hij weer met een inval.

Al-Jazeera:

Turkije streeft naar safe-zones in het noorden van Syrië, zodat Syrische vluchtelingen die door Turkije worden opgevangen, naar hun eigen land kunnen terugkeren, zei president Recep Tayyip Erdogan.

Toen hij maandag in Istanboel sprak, zei Erdogan ook dat bijna 300.000 Syriërs al naar gebieden waren teruggekeerd die onder controle van Turkse rebellen in het noorden van Syrië stonden.

Afrin ja. Daar zijn wel 200.000 Koerden voor verdreven. Bevolkingsvervanging valt onder de genocide-definities van de VN.

Hij voegde eraan toe dat hij verwachtte dat miljoenen Syrische staatsburgers terug zouden keren naar de voorgestelde veilige zones.

Die gebieden zullen dan ook eerst weer etnisch van Koerden gezuiverd moeten worden.

Turkije herbergt ongeveer vier miljoen Syrische vluchtelingen.

President Donald Trump van de VS kondigde in december de terugtrekking van de 2.000 Amerikaanse troepen uit Syrië aan en Erdogan zei vervolgens dat ze hadden gesproken over het opzetten van een 32 km diepe veilige zone in Syrië langs de grens met Turkije.

Vrijdag zei Erdogan dat Turkije verwachtte dat de veilige zone binnen een paar maanden zou worden opgezet, anders zou het een bufferzone creëren zonder de hulp van andere landen.

RT wijdt er 4 regels aan, Sputnik helemaal niks en ook het Syrische persbureau Sana heeft nog niet gereageerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10060 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Erdogan: miljoenen Syriërs kunnen terug naar hun land

  1. Er kunnen ook miljoenen Turken met hun gezin terug naar Turkije van uit Nederland,Duitsland,Belgie,Frankrijk ,Zweden ,Denemarken ,Oosterijk,Italie,Noorwegen,Luxenburg,Polen,Groot -Brittaine,en graag zo snel als mogelijk want WIJ HEBBEN RUIMTE NODIG EN KUNNEN WIJ DIE MOSKEEEN SLOPEN.
    Dus luister naar je Dictator en GO-HOME.

    Liked by 2 people

1 Trackback / Pingback

  1. Erdogan: miljoenen Syriërs kunnen terug naar hun land-De Koerden zijn weer de klos | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s