Nieuw

Engelse BBC liet komiek een mop herschrijven – om niet de Islamitische Staat te kwetsen

De linkse komiek Russel Howard heeft onthuld hoe de tv-gigant BBC hem dwong om een mop te herschrijven – omdat het moslimterroristen kon beledigen.

Het betreft een grap over hoe IS, volgens hem, “geen moslims zijn”, zoals hij deed na de aanslagen in Parijs in 2015, waarbij 130 mensen werden gedood. Het was in het TV-programma ‘The Russel Howard Tour on Sky One’ dat de stand-up comedian zei:

– Enige tijd geleden werkte ik voor de BBC en maakte een gebbetje over de aanvallen van Parijs waarin ik zei dat de IS geen moslims zijn, maar dat het terroristen zijn, en het publiek juichte. En later, aan het eind van het programma, verloor de BBC zijn verstand en zei: “Je moet een herziening doen! Je moet zeggen dat de IS geen “waarheidsgetrouwde” moslims zijn”.

– Ik dacht: “Zijn jullie bezorgd dat we de IS zullen beledigen? Zullen ze gaan schrijven en klagen?”, zei hij.

Toen stelde hij zich een terrorist voor die van plan was een klachtbrief in te dienen.

– Geachte ’Points Of View’, stelt u zich mijn afschuw voor toen ik in uw satirische show verkeerdelijk werd geportretteerd. Farouk en ik zullen nu onze TV-licentie annuleren. Excuseer mijn handschrift – ik heb een haak als een hand.

De komiek voegde er toen aan toe: “De verraders van hun geloof kunnen naar de hel gaan! Als ze mensen doden, dan kan ik dat als komiek tenminste bij naam noemen. En als IS van streek raakt, kunnen ze naar de hel gaan”.

Maar toen de show werd uitgezonden, was echter het woord “waarheidsgetrouwde” opgenomen, overeenkomstig met de wens van de BBC.

Van waaruit Russel Howard de competentie denkt te hebben om te oordelen dat IS-aanhangers volgens de islam niet “waarheidsgetrouw” zijn, is niet duidelijk.

Hier is het onderdeel dat werd gewijzigd door de BBC:

Verspreidt linkse opinies

Howard is berucht voor zijn verzet tegen Brexit, Trump en de groei van nationalistische partijen. Hij wordt bekritiseerd voor het gebruik van zijn mediaplatform om linkse standpunten te verspreiden:

Het is inmiddels duidelijk geworden dat komieken zoals Russell Howard niet langer geïnteresseerd zijn in grapjes maken, maar in plaats daarvan hun televisietijd willen gebruiken als een andere mogelijkheid om hun eigen politieke opvattingen aan anderen op te dringen.

Bron:

Engelska BBC fick komiker att skriva om skämt – för att inte kränka Islamska staten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Engelse BBC liet komiek een mop herschrijven – om niet de Islamitische Staat te kwetsen

  1. White trash!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s